fbpx

Bästa Liseberg attraktioner och nöjen 2023

Liseberg är Sveriges största nöjesfält och lockar varje år tusentals besökare. Ett av framgångsrecepten har varit att ständigt lansera nya attraktioner och hålla parken levande och spännande även för de återkommande gästerna. Nytt för i år är bland annat bergochdalbanan Luna som verkligen måste upplevas.

Vill du veta mer om Luna och alla de andra attraktioner som finns på Liseberg? Då ska du läsa vidare! Här kommer vi nu lista topp 5 attraktioner på Liseberg. Men Liseberg är mer än attraktioner. Vi kommer titta på:

  • Karuseller
  • Bergochdalbanor
  • Events
  • Underhållning
  • Temahelger
  • Konserter

Vi kommer alltså ge dig mer information om vilka andra upplevelser utöver attraktionerna, som du kan få genom att besöka Liseberg. Men vi börjar med själva topplistan!

#1 Balder – En klassisk bergbana i trä

Balder är en av de mest kända attraktionerna på Liseberg. Denna bergbana är konstruerad i trä och erbjuder en kittlande resa med många gupp. För den som gillar att det kittlar i magen mer än att få rent adrenalin, passar Balder perfekt.

#2 Luna – En häftig nyhet

Luna är ny för i år och här glider man fram på en härlig bana högst upp på Liseberg. När man når slutet, tar man samma väg tillbaka igen, fast baklänges. En mycket speciell upplevelse och smått obehaglig men ändå skön på samma gång.

#3 Helix – Ren adrenalin på 2 minuter

Helix är den attraktion på Liseberg där det oftast är mest kö. Vi rekommenderar att du laddar ner Lisebergsappen och köar virtuellt till den här. Helix är en helt galen upplevelse där du åker i en rasande fart i loopar, skruvar, upp och ner och allt däremellan. Här är du viktlös 3 gånger.

#4 Flumeride – En gammal klassiker ingen får missa

Flumeride har funnits sedan 70-talet och är en riktig klassiker. Här glider du fram i en stock på en vattenbana och du får två utförsåk där du störtar nerför en brant kana. Här finns stor risk (eller chans) att bli blöt så ta på dig en poncho om du inte vill behöva soltorka efteråt.

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

#5 Valkyria – Störta rakt ned i ett hål

Valkyria är en attraktion som många behöver samla mod för att våga sig på. Här tar du dig högt upp i en bergbana och ser ut över hela Göteborg. Sedan störtar Valkyria rakt ned i ett hål som dessutom är täckt av dimma. Därefter fortsätter åkturen med en del skruvar och härliga svängar så att du hinner hämta andan innan du är framme.

Bästa nöjen och underhållning

Liseberg erbjuder mycket mer än bara karuseller. Varje år lyckas man locka stora artister till den Stora Scenen och det bästa av allt är att det ingår i det ordinarie inträdet till parken. Här kan du alltså få chansen att se din drömartist för bara 100 kronor. Perfekt för hela familjen.

På måndagar under sommaren så är det också Lotta på Liseberg, som sänds i TV4. Här är det allsång som gäller och någonting som många uppskattar. Allsång blandas med stora artister som gästar i varje program.

Artister på Liseberg 2023

Liseberg lockar som sagt många stora artister varje år. Sommaren 2023 är inget undantag. 2023 kan man se fram emot artister som The Offspring, In Flames, Miss Li, Sven-Ingvars, Albin Lee Meldau, Annar Ternheim och Sean Paul.

Artisterna spelar på den Stora Scenen på Liseberg och det går att ta del av spelningarna med det ordinarie inträdet som ligger på 100 kronor per person. Vill man stå inne på själva området framför scenen, så behöver man lägga till 50 kr på sin biljett. Detta är nytt för i år. Om man går in på någon av de närliggande restaurangerna, får man dock väldigt bra sikt över scenen och behöver inte betala något extra inträde. Här behöver man så klart lägga en del pengar på mat och dryck för att få en plats.

Halloween på Liseberg

Varje höst förvandlas Liseberg till en spökpark med mängder av pumpor, spindelnät och läskiga upplevelser. Det här är ett tema som blivit väldigt populärt och många firar Halloween på Liseberg. Spökhotellet är en given attraktion, men även andra karuseller håller öppet.

Jul på Liseberg

Julen på Liseberg är en tradition som går många år tillbaka. Här är det julstämningen som står i fokus och man kan handla julgodis i marknadsstånden, åka skridskor, lyssna till julmusik och mycket mer. Även attraktioner håller öppet.

FAQ – Vanliga frågor om Liseberg

Här samlar vi svaren på några av de vanligaste frågorna om Liseberg.

Vilket är den mest populära attraktionen på Liseberg?

Den mest populära attraktionen på Liseberg är faktiskt också en av de äldsta, nämligen Lisebergbanan. Detta är en klassisk bergochdalbana som slingrar sig upp och nedför berget.

Vad ska man ha på sig på Liseberg?

Tänk på att temperaturen kan variera mycket från dag till kväll, så klä dig lätt och ha med varmare kläder. Om du tänker åka Flumeride eller Kållerado, tänk då på att du kommer bli blöt och ta med ombyte.

Får man ta med sig egen mat till Liseberg?

Ja, det får man. Liseberg har särskilda platser där du får sitta och äta medhavd mat. Detta gör så klart upplevelsen lite billigare än om du väljer att köpa mat på någon av restaurangerna inne på Liseberg.

Summering

Vi har listat topp 5 attraktioner på Liseberg samt tittat lite på vad som händer i parken utöver alla de attraktioner som finns. Jul på Liseberg, Lotta på Liseberg och Halloween på Liseberg är några av de events som drar mycket folk varje år.

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
79958995
Soffadirekt
1399517975
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
34954495
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
44955895

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis