Bästa liseberg attraktioner och nöjen 2023

Bästa Liseberg attraktioner och nöjen 2023

Liseberg är Sveriges största nöjesfält och lockar varje år tusentals besökare. Ett av framgångsrecepten har varit att ständigt lansera nya attraktioner och hålla parken levande och spännande även för de återkommande gästerna. Nytt för i år är bland annat bergochdalbanan Luna som verkligen måste upplevas.

Vill du veta mer om Luna och alla de andra attraktioner som finns på Liseberg? Då ska du läsa vidare! Här kommer vi nu lista topp 5 attraktioner på Liseberg. Men Liseberg är mer än attraktioner. Vi kommer titta på:

 • Karuseller
 • Bergochdalbanor
 • Events
 • Underhållning
 • Temahelger
 • Konserter

Vi kommer alltså ge dig mer information om vilka andra upplevelser utöver attraktionerna, som du kan få genom att besöka Liseberg. Men vi börjar med själva topplistan!

#1 Balder – En klassisk bergbana i trä

Balder är en av de mest kända attraktionerna på Liseberg. Denna bergbana är konstruerad i trä och erbjuder en kittlande resa med många gupp. För den som gillar att det kittlar i magen mer än att få rent adrenalin, passar Balder perfekt.

#2 Luna – En häftig nyhet

Luna är ny för i år och här glider man fram på en härlig bana högst upp på Liseberg. När man når slutet, tar man samma väg tillbaka igen, fast baklänges. En mycket speciell upplevelse och smått obehaglig men ändå skön på samma gång.

#3 Helix – Ren adrenalin på 2 minuter

Helix är den attraktion på Liseberg där det oftast är mest kö. Vi rekommenderar att du laddar ner Lisebergsappen och köar virtuellt till den här. Helix är en helt galen upplevelse där du åker i en rasande fart i loopar, skruvar, upp och ner och allt däremellan. Här är du viktlös 3 gånger.

#4 Flumeride – En gammal klassiker ingen får missa

Flumeride har funnits sedan 70-talet och är en riktig klassiker. Här glider du fram i en stock på en vattenbana och du får två utförsåk där du störtar nerför en brant kana. Här finns stor risk (eller chans) att bli blöt så ta på dig en poncho om du inte vill behöva soltorka efteråt.

SOMMAR REA SHOP

Ancona divan höger
Soffadirekt
1199515995
TylÖsand 3-sits soffa
Soffadirekt
999512795
Monaco 3-sitssoffa offwhite k sommar
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Bolnuevo soffa shop
Soffadirekt
1549517995
Catania matbord runt bord
Soffadirekt
79958995
Catania/mondo matgrupp 4 stolar
Soffadirekt
1399517975
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
49955995
Woody soffbord runt
Soffadirekt
34954495
Zelarino sidobord ø 60 cm k jotex
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
42956495
Beau loungestol
Soffadirekt
22952795
Portofino fåtölj beige
Soffadirekt
44955895

#5 Valkyria – Störta rakt ned i ett hål

Valkyria är en attraktion som många behöver samla mod för att våga sig på. Här tar du dig högt upp i en bergbana och ser ut över hela Göteborg. Sedan störtar Valkyria rakt ned i ett hål som dessutom är täckt av dimma. Därefter fortsätter åkturen med en del skruvar och härliga svängar så att du hinner hämta andan innan du är framme.

Bästa nöjen och underhållning

Liseberg erbjuder mycket mer än bara karuseller. Varje år lyckas man locka stora artister till den Stora Scenen och det bästa av allt är att det ingår i det ordinarie inträdet till parken. Här kan du alltså få chansen att se din drömartist för bara 100 kronor. Perfekt för hela familjen.

På måndagar under sommaren så är det också Lotta på Liseberg, som sänds i TV4. Här är det allsång som gäller och någonting som många uppskattar. Allsång blandas med stora artister som gästar i varje program.

Artister på Liseberg 2023

Liseberg lockar som sagt många stora artister varje år. Sommaren 2023 är inget undantag. 2023 kan man se fram emot artister som The Offspring, In Flames, Miss Li, Sven-Ingvars, Albin Lee Meldau, Annar Ternheim och Sean Paul.

Artisterna spelar på den Stora Scenen på Liseberg och det går att ta del av spelningarna med det ordinarie inträdet som ligger på 100 kronor per person. Vill man stå inne på själva området framför scenen, så behöver man lägga till 50 kr på sin biljett. Detta är nytt för i år. Om man går in på någon av de närliggande restaurangerna, får man dock väldigt bra sikt över scenen och behöver inte betala något extra inträde. Här behöver man så klart lägga en del pengar på mat och dryck för att få en plats.

Halloween på Liseberg

Varje höst förvandlas Liseberg till en spökpark med mängder av pumpor, spindelnät och läskiga upplevelser. Det här är ett tema som blivit väldigt populärt och många firar Halloween på Liseberg. Spökhotellet är en given attraktion, men även andra karuseller håller öppet.

Jul på Liseberg

Julen på Liseberg är en tradition som går många år tillbaka. Här är det julstämningen som står i fokus och man kan handla julgodis i marknadsstånden, åka skridskor, lyssna till julmusik och mycket mer. Även attraktioner håller öppet.

FAQ – Vanliga frågor om Liseberg

Här samlar vi svaren på några av de vanligaste frågorna om Liseberg.

Vilket är den mest populära attraktionen på Liseberg?

Den mest populära attraktionen på Liseberg är faktiskt också en av de äldsta, nämligen Lisebergbanan. Detta är en klassisk bergochdalbana som slingrar sig upp och nedför berget.

Vad ska man ha på sig på Liseberg?

Tänk på att temperaturen kan variera mycket från dag till kväll, så klä dig lätt och ha med varmare kläder. Om du tänker åka Flumeride eller Kållerado, tänk då på att du kommer bli blöt och ta med ombyte.

Får man ta med sig egen mat till Liseberg?

Ja, det får man. Liseberg har särskilda platser där du får sitta och äta medhavd mat. Detta gör så klart upplevelsen lite billigare än om du väljer att köpa mat på någon av restaurangerna inne på Liseberg.

Summering

Vi har listat topp 5 attraktioner på Liseberg samt tittat lite på vad som händer i parken utöver alla de attraktioner som finns. Jul på Liseberg, Lotta på Liseberg och Halloween på Liseberg är några av de events som drar mycket folk varje år.

SOMMAR REA SHOP

Ancona divan höger
Soffadirekt
1199515995
TylÖsand 3-sits soffa
Soffadirekt
999512795
Monaco 3-sitssoffa offwhite k sommar
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Bolnuevo soffa shop
Soffadirekt
1549517995
Catania matbord runt bord
Soffadirekt
79958995
Catania/mondo matgrupp 4 stolar
Soffadirekt
1399517975
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
49955995
Woody soffbord runt
Soffadirekt
34954495
Zelarino sidobord ø 60 cm k jotex
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
42956495
Beau loungestol
Soffadirekt
22952795
Portofino fåtölj beige
Soffadirekt
44955895

 

 1. Liseberg i mitt hjärta. Två år av mitt liv har jag bott precis fem minuter från Liseberg. Hur jag längtar efter parken!

 2. Great! It looks so warm…it’s so cold over here in Lille and I guess that I think by reading blogs in warm areas I’ll manifest some much needed heat over here…so far it’s not working ;)

 3. Lisebeg är verkligen toppen annars är jag superdålig på just Gbg men snart blir det nog en lite weekend trip dit.

  Kram och ha en fortsatt bra kväll

 4. Hej!
  En så fantastisk fin blogg du har. Jag som är Gammal Göteborgare (egentligen öbo) gillar förstås detta inlägg, även om jag idag bor i Halland.
  Du var inne på min blogg och lämnade så otroligt fin kommentar, det värmde. Du skrev okm facebook och twitter och visst har jag facebook, men hur man använder det till sin blogg, får du gärna förklara för en novis som jag.
  SEdan kanske du också såg att jag hade fått problem med min blogg, allt finns inte på “samma” sida. Jag har inställt 20 inlägg/dag, men det kommer bara två. Så har det inte varit tidigare utan bara de två senaste dagarna. Är detta något som du kan.
  Jätte roligt att få läsa om den fina staden Göteborg.
  Kram
  Hanna

 5. Oh how beautiful!

 6. Beautiful beautiful flowers!

 7. Beautiful pictures! What a great blog- I’m so happy you found my blog so that I could find yours! :D

 8. Sv; Tack detsamma! Klicka på bloglovin istället:)

  kram♥

 9. WOW! Such a BEAUTIFUL place! OMG I wish the east coast of America looked as such. love your blog!

  twitter.com/ohhchanel

 10. Åh, vad somrigt och härligt. Jag har fina sommarminnen från Göteborg och nu när jag ser dina bilder längtar jag tillbaka. Tack för ditt besök på min blogg! Jag är ganska ny i bloggvärlden så jag håller på att lära mig det här med ikoner och hur man får dit dem på bloggen och så… Jätteroligt om du vill följa min blogg, det går på bloglovin´men jag har ingen sådan ikon än…men snart hoppas jag. Jag har ett inlägg som heter follow my blog with bloglovin´ där man kan klicka på rubriken. Om du har tips på hur jag kan få dit de där små ikonerna blir jag jätteglad :)

 11. Göteborg är en underbar stad! :)

  Sv: tack! Det beror på att jag varken har twitter eller Facebook men jag hoppas du vill fortsätta följa bloggen ändå.

  Tack detsamma!

 12. Hej! Va glad jag blev att du hittade min lilla blogg. Facebook har jag bara privat än så länge och twitter har jag inte ens tänkt på.
  Blev förälskad i ditt inlägg om Göteborg, bestämde mej för att ta med familjen dit i sommar. Var har du hittat bilden på den vita lilla stugan? Blev förälskad i den.
  Kram

 13. wonderful impressions!!!
  all the best
  amy

 14. Fantastisk flott by i vårt sjønne naboland**

  ;)

  Klem Mona

 15. Hi Maria! Thank you so much for your sweet comments on my blog yesterday! It’s so much fun meeting new blog friends from so far away! :) I loved my visit here, by the way. What a beautiful country you live in, girlie! :) You left a question about how to follow my blog (since I don’t Tweet or have a Heaven’s Walk Facebook page). You can do that by subscribing to my feed, or becomng a Linky Follower or GFC follower…which you can find along my sidebar near the top. Hope to hear from you again, Maria! ♥

 16. Åh härliga Göteborgsbilder! Jag bor i Kungälv så är ju givetvis inne i stan titt som tätt. Fast jag kan trots det fortfarande få pirr i magen när jag ser Liseberg, precis som jag fick när jag var liten:-)

 17. I know little about Sweden but wow, these photos are amazing. I’m still slowly making my way through the European continent so hopefully, we’ll get to Sweden one day.

 18. Vilken reklam! Något för Göteborg & Co…? Jag gillar, som icke-gbgare, den Bohusländska skärgården bäst, den är magisk! Marstrand! Där är det kul! Kram

 19. beautiful! lovely images :)
  regards from madrid!
  Atelier Decor

 20. Beautiful pics! Thanks also for your comment on my blog. I am now following you on Twitter, Facebook, and Bloglovin :) I look forward to reading your lovely blog!!

  XX,
  Miranda

 21. It sounds and looks like such a delightful place! I’d love to visit one day. Actually I’m hoping to plan a trip to Sweden soon. J’s family is from Norway so we’re hoping to visit both countries in the next year or so :)

  Hope you’re having a lovely week! xoxo

 22. I love your photos especially the first one with the flowers on the balcony.

 23. Jag tycker jättemycket om Göteborg, och har varit där på besök väldans många gånger… håller med om att det är en underbar stad, och väldans mycket trevliga människor :))
  Kram
  Marie

 24. Looks like a lovely picturesque town! I wish I could come and visit one day!

 25. Beautiful pics, perfect for relaxing time. The balcony is wonderful!!!
  xoxo
  Jelena

 26. Göteborg är en vacker stad :) kram Diana

 27. Oh, it’s gorgeous, I have not been to Sweden. I have Disney World right by me here in Orlando Florida…So fun! You will have to get season passes to your new Fun Park

  Carol

 28. Hei! Takk for hyggelig hilsen! Ah! Vakre Göteborg og underbara Liseberg!! Jeg er der flere ganger i året :)) Bor jo nesten i Sverige;)) hihi. Fortsatt fiiiin uke ønskes deg!

  STOR KLEM
  Anette

 29. Hej rara:) Tack för din fina hälsning, har kikat och är rent salig över köksbilderna..Ohh Jaa:))

  kramkram T:)

 30. Göteborg är väl en underbar stad att åka till på sommaren! Det är ju då vi turister oftast kommer dit! Har haft lite problem att lämna kommentarer hos dig! Men nu funkade det och jag måste säga att din blogg är jättefin!
  Kram Helena

 31. Thanks for the follow. I am your new fan. I added facebook, kind of new at this

 32. Hi, thanks for the follow. I am your new fan too. I also added Facebook..kind of new at this. thanks

 33. Hittade din blogg genom LissAnna och blev så glad när jag tittade in. Inlägget om Göteborg var ju så härligt med vackra bilder!

  Kram Ester

 34. Har besökt Göteborg, men det blev en blixtvisit och Liseberg hanns inte med.. Så det måste absolut bli ett nytt besök och få uppleva staden på riktigt. Verkar så mysigt! kram

 35. Gorgeous town, seems so relaxing. I followed you via Bloglovin.

 36. Vilka härliga bilder från en härlig stad. En av våra favvo-städer. Har precis hittat hit till din blogg. Verkar vara ett trevlig ställe att hänga på :-)

  Lena – gott för själen

 37. Vilken fin blogg du har!
  Kram

 38. Beautiful inspiration photos Maria!!~
  I absolutely love your blog and I just added it to my favorites list.
  Hope you have a wonderful day.
  Sincerely,
  Melinda
  http://www.alabasterrosedesigns.com

 39. Hi Maria,
  Wonderful inspiration photos!!
  I absolutely love your blog and I just added it to my favorites list.
  Hope you have a lovely day.
  Sincerely,
  Melinda
  http://www.alabasterrosedesigns.com

 40. It looks amazing! Thank you so much for sharing this! :) Also, i loved the ‘urban balconies’ with the flowers and the wooden floors. Beautiful! xoxo

  http://cafesocietyxxi.blogspot.com/

 41. Vilken inspiration nu längtar jag verkligen till sommaren! Måste se till att komma ner med barnen till Liseberg i år. Kram Nilla

 42. Gothenburg sounds lovely – I really want to visit your country one day!

  Sharon

 43. Hej Maria på Inredningsvis! Kul att du gillar min blogg! Men vilken trevlig blogg du har! Och minst lika trevligt är Göteborg, min stad också.. fast jag bor lite utanför.
  Twitter använder jag mig inte av (när ska man hinna) och på facebook har jag ingen sida för bara bloggen (däremot är jag med i “networked blogs” via facebook om man nu kan följa den vägen… jag vet inte). Själv använder jag mig av bloglovin’ för att samla alla bloggar jag följer och sorterar dom där i grupper. Hoppas du hittar ett enkelt sätt att följa, det vore kul!
  Ha en fin dag!
  Irene

 44. Hei hei :)

  Tusen takk for så koselig hilsen inne hos meg – det setter jeg så stor pris på :)
  For en herlig blogg du har – gleder meg til å titte mer og få masse inspirasjon :)

  Du kan følger meg på Facebook på http://www.facebook.com/Lisashjem

  Ha en herlig tirsdag :)
  Klem Lisa:)

 45. I am so glad you shared the information with us, I always said that I will be coming back to Sweden, so Gothenburg is on my list now. You have to feel as the queen of the world sitting on that red terrace, reading a book and enjoy the sun and landscape. Kisses, Maria!

 46. Love the pictures!

 47. Thanks so much for your nice comment on my blog! Your blog looks great…it’s so nice to see parts of the world I would have never seen before. Can’t wait to see more!
  xo
  Sharon

 48. …jobbar där, men BOR en bit ifrån skulle det stå. Virrhjärna… :)

 49. En underbar stad! Verkligen! Jobbar där, men en bit ifrån… :)

  Kramar Kicki

 50. Hej, kul att du vill följa mig, men fb har jag inte till bloggen bara till min butik Limetwigdesign.
  LISEBERG, såna sommarminnen :) Där har vi varit många gånger, är ett stående utflycktsmål varje sommar och nu har vi även varit där nån julmarknad som är enormt fin tycker jag. Nu ska jag kolla runt hos dig för att se vad du bloggar om.
  Önskar dig en skön vecka!

 51. amazing ploace!!! kiss kiss

  • Thank you so much for sweet words:)

 52. Åh Götelaborg! Vi älskar din stad! Liseberg är oxå en favorit! Kul att du hittade in till oss! kram emelie och elin

 53. Hej!
  Tack för titten hos mig och att du la dig som följare, vad kul!
  Nej, jag har faktiskt inget FB än så länge eller twitter men går i tankar att starta upp FB just för bloggens skull, så det kommer säkert :) ska kika om jag ändå lyckas lägga mig som följare hos dig med bloglovin!
  Javisst, Göteborg är speciellt, så är det och Liseberg är dessutom både roliga och trevligare än många andra nöjesfält, det känns som de har lyckats behålla den ursprungliga känslan trots alla nymodigheter. Vi var där i somras och det lär inte vara sista gången!

  Ha det fint, kram Marie-Louise

 54. This is stunning! I wish I could visit!

 55. Hejsan nere i Gbg
  Du bor i en vacker stad, jag har bott där i 1 år
  också. Jättefina bilder du visar.
  Jag är inte med på facebook, av den enkla anledningen
  att jag inte hinner. Så det blev ingen utlottning för mig.
  Kramar
  AnnaMaria

  • Thank you so much for sweet words:)

   LOVE

 56. Great! It looks so warm…it’s so cold over here in Lille and I guess that I think by reading blogs in warm areas I’ll manifest some much needed heat over here…so far it’s not working ;)

 57. wow I just love the first photo and the last one! so amazing!:) kisses dear!

 58. Åh älskar Göteborg, min sida av landet och det ligger varm om hjärtat även om jag nu bor i Sthlm. Men familj och sommarhus är fortfarande kvar :)
  Ljuvliga bilder!

 59. Ser att du tittat in hos mig och lämnat en gullig kommentar. Nu har jag kollat i din jättefina blogg och jag kommer att titta in då och då.
  Facebook och twitter har jag “lyckats” hålla mig från trots påtryckningar från olika håll.
  Ha en fin vecka och vi hörs igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024