fbpx

Lila inredning – tips och inspiration

Lila inredning är riktig trendig i år! Från att gått från bara beige och vitt, så kommer lila som en fräsch färgad fläkt. Lila är en sådan behaglig färg att inreda med och passar i de flesta hem, oavsett inredningsstil.

I det stora hela går inredning i modern tid igenom så många revideringar. Med alla nya inredningstrender blir det svårt att hålla jämna steg med denna konstanta förändring. Men tur för dig, det finns några neutrala idéer, tips och element som fungerar med varje säsong trots förändringen. Ett sådant element är lila inredning som aldrig blir otrendig utan alltid är en tidlöst vacker nyans.

Ni hittar lila påslakan ovan HÄR

Varför lila inredning?

Du kanske är lite förvirrad över att höra ordet ”lila”, hur ska du arbeta med det? Använder du den som en färg på väggarna, hänger den som draperier, använder lila accent detaljer eller vad? Lila har sin egen dynamiska och lätta touch till vilket rum den än används i.

Lila är en själfullt, lugnande nyans och ger en känsla av andlighet. I århundraden har färgen förknippats med lyx, unikhet och att vara lite av en trendsättare. Nedan följer några tips och idéer hur ni kan inreda med lila.

Måla innerväggarna lila

Det finns alltid möjlighet att applicera din favoritfärg på sovrummets innerväggar för att ge den en accentuerad känsla och atmosfär. Med lila kan du välja att måla hela rummet lila, som inkluderar fyra väggar och lämna taket vitt. Eller så kan ni ha bara en lila accentvägg. I nyanser kan ni välja pasty lila som är den ljusaste formen av lila färg som finns. Testa mixa mörkt lila och ljust lila nyanser, för en cool kontrast.

Ni hittar gardin ovan HÄR

Accentuerade lila gardiner

Ett annat bra sätt att välja lila heminredning är att gå till lila gardiner, du kan hänga dem i ditt sovrum eller vardagsrum, och dessa fungerar också för små studiolägenheter. Detta är mer av en tillfällig lila åkomma eftersom att måla dina väggar lila är mer av en permanent sak.

Detta gör att du kan ha en ren skiffer med dina väggar eftersom du kanske vill ändra inredningen någon gång i framtiden. Dessa gardiner kan föreslå en lila chic glamour till alla rum dessa hängs i.

INREDNINGSVIS SHOPPINGFAVORITER

Soffadirekt
22954995
52958495
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
49955995

Ni hittar lila kudde HÄR

Inred med lila tapeter 

När det gäller att sätta en accentuerad inredning i ditt hem bombarderas du med massor av färgval, du har rött, blått, vattenfärg, mynta eller till och med olika färgnyanser. Att göra ett slutgiltigt val är en ganska skrämmande uppgift. Men så småningom väljer vissa människor ljustexturerade färgval som vitt, off-white eller något som kan accentueras med resten av känslan och inredningen i rummet. Men det inslag av inredning saknas fortfarande, tapeter kan vara det fyllmedel som du har letat efter hela tiden.

Lila tapeter med olika texturer och trender kan hjälpa dig att utveckla en accentuerad inställning till dina vardagsrum eller sovrum. Det hjälper den väggen att sticka ut från resten av rummet, inte på bekostnad av dina andra vackra standardväggar. Det är en perfekt match om du verkligen tänker på det, det kan vara en målning som har ett lila tema, en hyllning till en konstnär eller någon du brukade beundra, eller något med en konstnärlig touch kan göra jobbet.

Ni hittar lila matta ovan HÄR

Köksskåp målade i lila

Lila färg är inte bara begränsad till väggfärg, att ha en central tapetdisplay i vardagsrummet eller hänga en vanlig gammal gardin, det finns många olika sätt att leka med den här färgen och hur du kan acklimatisera den i ditt hem. Att göra det med hjälp av funktionella möbler är ett av sätten. Den här saken är inte bara begränsad till vardagsrummet eller sovrummen eftersom ditt kök också kan se lite lila action. Även om någon färg kan se fantastisk ut på köksskåpen skulle den lila färgen å andra sidan se härligt bländande ut.

En ljus lavendelnyans kommer att slå hem på alla rätt ställen, det kommer att få ditt kök att se luftigt ut samtidigt som det är modernt och med lite klass. Men om du inte är så storslagen med de ljusa nyanserna kan du säkert välja en mer mörk som får ditt kök att se mystiskt och unikt ut, men i slutet av dagen måste du se till att vilken nyans av lila du använder den passar bra med den övergripande inredningen och designinställningen i ditt kök.

Ni hittar trendig lila soffa ovan HÄR

En lila soffa

Eftersom du har valt lila som temafärg för din inredning , bör möblerna accentuera detta, och vilket bättre sätt att göra det än att introducera möblerna som har lila färg eller något annat element som resonerar med ditt tema.

Du kan använda en lila soffa som en statement möbel i ditt vardagsrum och samtidigt göra det till rummets färgade mittpunkt. Inte bara kommer det att se ganska perfekt och tilltalande ut utan också nostalgiskt, det här är det roligaste elementet med den lila färgen att det kan uppvisa alla slags känslor och dygder oavsett i vilken motsvarande miljö den används. En vit matta med antingen purpurfärgade prickar eller ränder kommer att gå den extra milen för att dominera den lila kärleken hemma hos dig, men det här är en extra uppsättning och behöver inte utföras för att uppnå ett lila tema hemma hos dig.

Go bold med ett lila badkar

De flesta människor när det gäller heminredning har inga prioriteringar för badrummet och tvättstugorna, i själva verket kretsar varje aspekt av deras planering kring vardagsrum, sovrum och kök. De tänker inte särskilt på badrummet eller tvättstugan överhuvudtaget men det behöver inte vara så här. Lila badrumsinredning är själva emblemet för lyx och stil samtidigt som det håller saker avslappnade i bästa fall.

Du behöver inte ändra mycket i ditt badrum för att uppnå ett mer lila utseende, du kan stapla några lila ljus här och där för att uppnå detta utseende eller om du verkligen vill gå den extra milen, välj sedan ett lila klofotbadkar. Nu kanske du tänker att det kommer att bli ett super dyrt alternativ eftersom dessa saker för det mesta måste anpassas för att passa användarens exakta preferenser och behov. Den senare delen är sant men när det gäller pengar är dessa saker supervänliga på budgeten. I ett badrum är dina alternativ för inredning och mycket annat redan ganska begränsade men med detta fantastiska badkar vid din sida kommer du definitivt att kunna vrida inredningsborden i rätt riktning.

Lila konst

Konstverk är det mest otroliga sättet att införliva vissa element i ditt hem. Det behöver inte bara handla om att beundra konsten i sig utan att använda den för att förklara något, peka mot en viss aspekt eller dra upp ett annat syfte däremellan. Dukkonst eller abstrakt målning av lila nyanser och teman kommer inte bara att se fantastiska ut utan skulle lyfta fram varje aspekt av rummet som det är på det sätt som det ska vara. Du kan välja något vanligt, något lite överflödigt, eller om du verkligen vill kan du välja mörk dukkonst på en mjuk bakgrund för att markera eller accentuera ett visst rum.

Ni hittar lila bordstabletter ovan HÄR

Måla hus eller ytterdörren lila

Det säger sig självt att när människor bestämmer sig för att måla utsidan av sitt hus är lila den minst elementära färgen och är verkligen mindre vanligt. Du kanske har sett blå färg, röd, brun även men inte lila och det är ett faktum. Men om du verkligen tänker på det skulle utsidan av ditt hus i lila, uttrycka en unik stil och visa upp en modern förmåga hos dig själv som husägare.

Med ett hus eller dörr målad i lila färg, får det ditt hem att sticka ut från resten. Om du känner dig säker bör du till och med välja en lila ytterdörr men det beror på hur utsidan av ditt hus ser ut.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis