Top 10 bästa leos lekland i sverige

Top 10 bästa Leos lekland i Sverige

Leos Lekland är som dom själva säger det “mötesplatsen för hela familjen”. Och så är det verkligen! Leos Lekland tillgodoser många behov, inte bara för barnen. Här kan man sitta på sköna stolar, dricka gott kaffe och se på när barnen leker och har kul. Många tycker att ett besök på ett lekland är en välbehövlig paus i vardagen.

LÄS MER: 5 solresor med värme och bad på vintern

Här ska vi titta närmare på just Leos Lekland, som på några år vuxit och blivit den största kedjan i Sverige när det kommer till dessa anläggningar med roliga lekstationer för barn. Vi kommer lista top 10 bästa Leos Lekland i Sverige och gå igenom varje anläggning för sig, vad som finns där och vad som gör dom extra bra.

Lekland är superpopulärt

Att vara småbarnsförälder är både roligt och ansträngande. Föräldrar måste ständigt vara uppmärksamma och dessutom tillgodose barnens behov av rörelser, att upptäcka nya saker och att utforska omvärlden. Många gånger slänger man sig på soffan så fort man får minsta sekund över, bara för att två sekunder senare bli väckt av att någon drämmer en spade i ansiktet på en.

Det är i detta kaos som idéen bakom leklandet från första början kom till. Tänk om det fanns en plats dit föräldrar kunde ta sina barn, där dom fick leka fritt och utforska? Samtidigt som föräldern kan sitta och dricka kaffe, slappna av och bara njuta av lite egentid. Leklandet erbjuder just detta!

På ett lekland ser man också till att barn får den rörelse och motion som är så viktig! Det är ett känt faktum att dagens barn rör på sig för lite och är för mycket stillasittande framför datorer och andra skärmar. Här får man ett rejält träningspass där barnen håller igång konstant.

Anordna kalas på Leos Lekland

Går du omkring med en gnutta ångest inför ditt barns födelsedagskalas? Alla barn som ska bjudas in och som kommer leva rövare och för att inte tala om städningen efteråt som lätt kan pågå en hel dag. Det ligger matrester på alla möjliga ställen, konfetti och strössel överallt, osv. Leos Lekland identifierade tidigt detta bekymmer hos svenska föräldrar och satsade från start på ett koncept där man kan ha sitt kalas hos dom.

Leos Lekland kan till och med ta fram inbjudningskorten. Det enda du behöver göra är att betala för hela kalaset. Väl på plats tar Leos hand om allt från att välkomna barnen, sätta på dom västar så att alla ser vilken grupp man tillhör, servera tårta, korv med bröd eller vad man nu valt att ha på sin meny.

De flesta Leos Lekland har olika temarum, till exempel prinsessrum, star wars-rum, etc. Här kan födelsedagsbarnet alltså få precis det kalas som man önskar. Det går att välja ut vilken meny man vill ha och man kan till och med fixa med fika åt alla fikasugna föräldrar. Speciellt när man har kalas för mindre barn, så stannar gärna föräldrarna kvar och hjälper till och tar hand om sitt eget barn. För äldre barn är det vanligaste att man helt enkelt dumpar av sitt barn och åker vidare.

Här listar vi top 10 bästa Leos Lekland i Sverige!

1 Leos Lekland Kungens kurva

Trumvirvel! Överst på pallen placerar sig det relativt nyöppnade Leos Lekland i Kungens Kurva. Detta lekland är Leos största lekland hittills med hela 10.000 kvm fyllda av roliga aktiviteter, supergod mat, kalasrum och mycket annat!

Hitta hit: Ta E20 söderut och kör mot Kungens Kurva Köpcentrum. Leklandet ligger lite söderut på området, förbi IKEA.

2 Leos Lekland Malmö

På andra plats placerar sig Leos Lekland i Malmö! Detta är det största leklandet i Malmö och är känt för sin stora variation av aktiviteter. Här tröttnar inte barnen i första taget och du kan ställa dig in på många timmar i cafét med god mat och dryck, medan dina barn leker och har kul.

Hitta hit: Leklandet är centralt beläget, söder om Eleda Stadion.

3 Leos Lekland Bromma

På bronsplatsen presenterar vi Leos Lekland i Bromma! Detta är ett populärt val för många familjer i Stockholm. Det finns många Leos i Stockholmsområdet och många väljer så klart det som ligger närmast. Men detta lekland sticker ut lite extra och kan vara värt några extra mil i bilen.

4 Leos Lekland Jönköping

Leos Lekland i Jönköping ligger, precis som många andra lekland, i en stor industrilokal. Det innebär högt i tak, många roliga klätterställningar och gott om utrymme. Här finns alla olika aktiviteter för barn som du kan tänka dig. Väl värt ett besök!

Hitta hit: Ta avfart 96 när du kommer på E4:an. Leklandet ligger precis vid XXL och Rusta.

5 Leos Lekland Göteborg

In på topp 5 kommer Leos Lekland i Göteborg! Detta är ett populärt val för många familjer i Göteborgsområdet. Även om konkurrensen är tuff i Göteborg så har man lyckats sticka ut ur mängden. Här finns en stor lekplats med många olika aktiviteter för barn i alla åldrar.

Hitta hit: Kör mot Backaplan men istället för att ta av till höger in till köpcentrumet, fortsätter du några hundra meter och hittar Leos på din vänstra sida.

6 Eskilstuna

Detta är faktiskt ett av de största leklanden i Sverige. Här finns allt från klätterställningar och hoppborgar till en rutschkana och en trampolinpark. För de minsta barnen finns ett säkert område och ett bollhav, där små barn som ramlar inte ska kunna slå sig.

Hitta hit: Leklandet ligger norr om centrum. Kör mot E20 och du hittar anläggningen på din vänstra sida.

7 Örebro

Leos Lekland har som mål att ha 100 lekland 2025 och att kvala in på plats 7 är inte illa! Detta är det mest populära av alla lekland i Örebro och barnen fullkomligen älskar att kasta sig utför rutschkanorna, hoppa på studsmattorna och upptäcka allt spännande som finns att upptäcka här.

Hitta hit: Kör E20 söderut och ta av vid Marieberg Galleria. Du hittar Leos precis bakom det stora LEGO-varuhuset.

8 Uppsala

Detta lekland i Uppsala är stort och rymligt. Här har man också fått mycket bra omdömen gällande personalen, som verkar vara uppskattad och trevlig. Detta är så klart ett jättestort plus! Maten ska också vara god och här trivs såväl vuxna som barn.

Hitta hit: Du hittar leklandet öster om centrum, i Fyrislund, precis intill IKEA

9 Helsingborg

Detta lekland hamnar på topplistan på grund av sin fördelaktiga placering geografiskt. Leos Lekland i Helsingborg ligger vid Väla Centrum, ett grymt shoppingcenter med många parkeringsplatser. Det innebär att man kan kombinera några timmars lek på leklandet samt lite shopping, utan att behöva förflytta sig med bil.

Hitta hit: Kör mot Väla centrum och du hittar Leos Lekland intill IKEA.

Plats 10 Luleå

Leos Lekland grundades faktiskt i Luleå 2006 och således är detta originalet! Kanske är det därför som denna anläggning hamnar på en 10:e plats. Den är lite äldre och inte lika modern som övriga lekland.

Hitta hit: Kör mot Storhedens köpcentrum så hittar du Leos Lekland precis när du kommer dit, på höger sida om Coop.

Historien bakom leklandet

Leos Lekland grundades av två herrar 2006 uppe i Norrbotten. Närmare bestämt i Luleå! Här var man ganska tidigt på bollen och såg den nya flugan med lekland som var på frammarsch i Europa. Konceptet var lika enkelt som genialt. Varför inte bygga en inomhusanläggning fylld med äventyr och roliga upplevelser för barnen och samtidigt göra så att föräldrarna får en stunds avkoppling?

Snart öppnade man fler anläggningar runt om i Sverige och i skrivande stund finns det ett 50-tal Leos Lekland runt om i landet. Men ambitionen är enligt bolaget att växa till 100 anläggningar redan 2025. Leos Lekland är inte någon franchise, vilket innebär att man helt enkelt äger, förvaltar och driver alla anläggningar själva. Omsättningen är i dagsläget på runt 750 miljoner kronor.

Viktigt att tänka på & varningar!

På Leos Lekland finns det några viktiga regler som är viktiga att hålla koll på innan man besöker en anläggning. Det första är att barn måste ha en vuxen med sig in på leklandet. Man kan alltså inte släppa av sina barn vid entrén med lite pengar i plånboken och sedan helt sonika åka därifrån för att spela padel.

Tänk också på att man måste ha ordentliga strumpor på sig när man går in på Leos Lekland. Råkar man missa detta så finns det så klart strumpor att köpa på plats, men då blir detta en extra kostnad, så se till att ha på rejäla strumpor när ni kommer.

På Leos Lekland är det inte tillåtet att ha med sig egen mat eller dryck. Anledningen är så klart att man vill tjäna pengar på sin egen restaurang och att man ska köpa där helt enkelt. Så tänk på att inte ta med smörgåsar och varm choklad, för ni kommer helt enkelt få gå ut och lägga tillbaka det i bilen.

FAQ – Vanliga frågor om Leos Lekland i Sverige

Leos Lekland finns med sina anläggningar över hela Sverige och det finns många återkommande frågor bland besökare och barnfamiljer. Därför ska vi lista några av de vanligaste frågorna och svaren här.

Hur mycket kostar det för att gå in?

Priserna varierar beroende på dag. Det är också dyrare entré vid lov och helgdagar. Högsta priset är 209 kr/barn och 29 kr/vuxen. Tisdagar är de billigaste dagarna, då kostar det bara 129 kr/barn.

För vilken ålder passar Leos lekland?

Leos Lekland passar barn från 0 år och uppåt. Det finns ingen övre gräns. Till och med vuxna kan ha roligt i sina barns sällskap! För barn upp till 5 år har man en speciell avdelning som är anpassad för yngre barn.

Får man lämna barn på Leos lekland?

Föräldrar ansvarar för sina barn när dom befinner sig på Leos Lekland och får således inte lämna sina barn där. För att barn ska komma in vid entrén behöver minst en vuxen följa med in.

Summering

Leos Lekland är en av sveriges största kedjor när det kommer till lekland och här erbjuder man ett populärt koncept med lek, bus, äventyr och god mat. Här kan man också ha sina barnkalas och slippa bekymra sig över att fixa det själv. I den här artikeln har vi listat de 10 bästa Leos Lekland i Sverige. Kanske ligger något av dessa nära dig och kan vara värt ett besök?

 1. Håller med om fotoalbum och “Första gången som…”-album. Synd bara att de flesta föräldrar sluta skriva i takt med att ettårskalaset är avklarat… Tänk vad häftigt att få läsa sin mammas eller pappas syn på första dagislämningen, första egna bullbaket eller första gången kompisarna sov över<3

 2. So cute, it is adorable :)

 3. och förlåt, glömde svara. Jag har twitter, MDavitkova heter jag, men är tyvärr inte så aktiv där än….

  Namaste

 4. Tack så hemskt mycket för din fina kommentar du lämnade mig ! Och vilken inspirerande blogg du har, jag älskar inredning så detta blir bara att bokmärka!

  Ha det fint, namaste

 5. Thanks four your comment.
  Your blog ist so cute, especially this post i looove, looove, love it.

  xx Lena

 6. I love the first shot Maria! Thanks so much for your lovely comment on the blog and especially for the follow! :-) caroline

 7. Hejsan, tack för din lilla kommentar hos mig. Fin blogg du har, förstår inte hur jag kan ha missat den :)
  Haha, twitter är nog det enda sociala forum jag inte blivit vän med riktigt :) men jag finns på instagram också om du söker på ganskalagom. Där är det dock lite mer familj o matbilder än på bloggen :)

 8. Oj så mycket sött och fint det var här. Underbara bilder. Ha en trevlig kväll. Kram Anna

  • Tack söta du och ha en fin dag:) LOVE

 9. OMG This is so cute!

 10. You’re so right that kids are so generous but there isn’t a 3 year old who wouldn’t swoon and giggle when receiving “her own” Beauty Products. Packages are also lovely!

  Go with your intuition and please please please remember who’s celebrating – the girl or boy… some times we end up offering what would suit or please the parents. Well, excuse me, they’re not the ones you’re honoring ;)

  Lovely tips!

 11. Sv: Tack detsamma! Japp, @themainstream_ heter jag på twitter och bloglovin’ har jag också! Kram x

  • Tack det ska jag kolla upp:) kram på dig

 12. Hi Maria, how are you doing? I LOVE the cute gifts! Did you know i was recently mom?:))
  Take a look to my blog , I post my baby’s room there. Hope you like it.
  Many kissessss.
  http://aainteriorstyling.blogspot.pt/

  • AWWWW I didnt no that:) Congratilations a thousand times dear and I will check it out. LOVE

  • Thanks soo much dear:) XO

 13. Vilka underbara bilder, dem ser verkligen så naturligt fina ut!
  Gulligt med alla “små möbler” :)

  Kram
  Stoffe

  • Jaa visst är de söta nästan så jag vill ha dem själv hi hi:) krammm

 14. Awww everything looks so sweet and adorable Maria!! xo

  • Thanks so much my dear:) LOVE

 15. Good morning Maria! I am at the GRANDMOTHER age, and I have NO children, BUT…..I love all of these things since I am a teacher and my art focuses on the more child-like side of life. I love the colors and the beautiful photo choices you make!

  Have a great day! Anita

  • AWWW so sweet words…I think we all shall have our inner child shining through every day…Its important. LOVE to you dear.

 16. Otroligt fina grejer!! Gillar också sminkbordet och makeup setet, så gulligt! Vår Tova ska snart få eget rum, nästa är ska vi renovera och fixa till henne och då ska hon minsann få fina möbler! Fast tänk om hon hellre vill ha en bilbana… ;)

  Kram

  • haha ja hon kanske är en liten pojkflicka som inte gillar rosa:) Ni löser det. Kram

 17. Det där spegelbordet hade nog min dotter varit överlycklig över att ha på sitt rum. Synd att det inte finns någon plats bara…

  Ha en fin dag!
  /Jenny

  • AWWW du får helt enkelt göra rum för det hi hi:) LOVE

 18. super fine sager herinde og tak for din visit hos mig

  • Tack så hemsk mycket:) LOVE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024