Hitta bästa led lampor till adventsljusstake

Hitta bästa LED lampor till adventsljusstake

Innehållsförteckning

LED-lampor är den moderna lampan som ersätter den klassiska glödlampan. En LED-lampa drar betydligt mindre ström än en glödlampa, blir inte lika varm och lyser mycket längre innan den behöver bytas. Här hjälper vi dig hitta den bästa LED-lampan till din adventsljusstake!

När man köper en adventsljusstake med LED-belysning så är det vanligt att de lampor som medföljer lyser i ett varmvitt sken. Det är liksom standard. Men lite beroende på vilken typ av ljusstake man har, om det är en klassiskt designad ljusstake eller en mer modern, så kan man eventuellt vilja byta ut ljusen mot något mer traditionellt.

LÄS MER: Top 10 bästa adventsljusstake 2023

Ett sätt att göra detta på är att titta efter LED-lampor med ett gult sken. Dessa ser mer ut som levande ljus, även om dom inte rör sig på samma sätt som en levande låga gör. Gula LED-lampor passar perfekt om du har en adventsljusstake i rött eller grönt trä, vilket är en mer klassisk design.

LED-lampor med böjd topp

Ett annat sätt att förgylla din adventsljusstake på är att inhandla LED-ljus som har en böjd topp. Dessa lampor ger sken (ursäkta ordvitsen) av att vara levande ljus och fungerar perfekt med ljusstakar i antik design där man vill att ljuset ska se så levande ut som möjligt.

LÄS MER: 10 billiga taklampor som ser dyra ut

LED-lampa som är vriden

När man säger att en lampa är vriden så menar man att den har en struktur på sig likt en knopp på en blomma. Den vågiga strukturen har funnits i alla år, långt innan LED-lampan kom till. Så om man vill ha den gamla sortens belysning i sin ljusstake men ändå gå över till LED, så är detta ett perfekt alternativ.

Flame – lampor som rör sig

Lampor som rör sig brukar kallas för “flame lamp”. Bland annat finns dessa från Star Trading som också tillverkar adventsljusstakar. Dessa LED-lampor har en verklighetstrogen låga som brinner inne i ljuset, vilket skapar en lugn och nästan magisk stämning.

LED är bra för miljön

LED har verkligen tagit över mer och mer och anledningen till detta är enkel. Det är helt enkelt en bättre typ av lampa än den gamla glödlampan. En LED-lampa håller betydligt längre och behöver således inte återvinnas i samma utsträckning. Detta är utan tvekan mycket positivt för miljön. Att lampan dessutom drar 86% mindre el än en glödlampa, gör ju att vi inte behöver lika mycket el. Att tillverka el tär på miljön och genom att använda LED så minskar vi helt enkelt på trycket i elnäten.

FAQ – Vanliga frågor om LED lampor till adventsljusstake

Frågorna är många inom detta område. Kan man sätta LED på en gammal ljusstake? Här besvarar vi några av de vanligast förekommande frågorna.

Kan man byta till LED-lampor i adventsljusstake?

Det brukar inte vara några problem att byta från vanliga glödlampor till LED på en adventsljusstake. Sockeln är densamma.

Hur mycket ström drar en LED ljusstake?

Om du byter från glödlampor till LED i din adventsljusstake, kan du räkna med att gå från en förbrukning på 15 W till 2 W. Du kommer alltså minska dina elkostnader med 86%.

Kan man blanda LED och vanliga glödlampor?

Det korta svaret är NEJ. Du kan inte och ska inte blanda LED-lampor med vanliga glödlampor. Det finns fall då det går men det är bättre att ta det säkra före det osäkra här, så slipper du uppleva att någonting går sönder.

Summering – Hitta LED lampor till adventsljusstake

I den här artikeln har vi tittat närmare på hur du ska tänka kring LED-lampor till din adventsljusstake. Köper du en ny adventsljusstake idag så är det uteslutande LED som gäller. Men om du har en äldre modell av en ljusstake så sitter det med största sannolikhet gamla hederliga glödlampor i den. Då kan du byta ut dessa mot LED och spara på miljön, spara pengar på elräkningen och få ett varmt och hemtrevligt ljus till din ljusstake.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024