Karlatornet - göteborgs första lyx skyskrapa

Karlatornet – Göteborgs första lyx skyskrapa

Med Karlatornet tar Göteborg ett steg närmare New York! Göteborg som är en ganska liten stad sett världsligt, har fått sin första lyxiga skyskrapa. Denna skyskrapa bjuder även på ett super exklusivt penthouse, om man har sisådär 70 miljoner till övers. Det är dessa prisklasser vi talar om för de övre våningar i skyskrapan. Hela projektet har inspiration hämtad direkt från New York, vilket ger den där exklusiva storstadskänslan.

LÄS MER: Spara el hemma – så klarar ni krisen

Karlatornet har imponerande 245 meter över marken och är inte bara Göteborgs första skyskrapa, utan även den högsta byggnaden i hela Norden. Av all Svensk arkitektur så kan detta vara en av de bästa byggnader nånsin!

Karlatornet Göteborg

Foto: Industriromantik/Serneke

Tornet är ritat av världskända Skidmore, Owings & Merrill (SOM), som också står bakom Burj Khalifa i Dubai och nya One World Trade Center i New York. Planlösningarna i de tolv unika toppvåningarna som kallas Penthouse står prisade Andreas Martin Lööf bakom, medan inredningen är signerad inredningsdesignern Maria Kangärde.

Den internationellt kända arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill har vunnit många prestigefyllda utmärkelser. 2014 vann de tillsammans med den danska arkitektbyrån Entasis tävlingen om vem som skulle få rita Karlatornet.

Juryns motivering
“Ett identitetsskapande förslag som tar ett smart helhetsgrepp om både skyskrapa och stadsmiljö. Förslaget integrerar närmiljön till en helhet som ger möjlighet till en levande blandstad. Skyskrapans tydliga identitet ger karaktär och vitalitet till Lindholmen.”

Mäklare Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York kommer att förmedla och förhoppningsvis sälja några av de första superlyxiga penthouse våningarna.

(Faktatext från sernekebostad.se)

Foto: Industriromantik/Serneke

Foto: Industriromantik/Serneke

Takhöjden är upp till hela 8 meter i flera av dessa exklusiva våningar!

Foto: Industriromantik/Serneke

Karlatornet är så högt att det trotsar vädrets makter och ger klarare väder i topp, även om det regnar längst ner.

Ett otroligt spännande projekt i lilla Göteborg, är den höga skyskrapan Karlatornet. Det är bara synd att det äär så extremt höga priser, för inte många människor som sitter inne med de höga summor att punga ut. Men vi vanliga dödliga får väl nöja oss med att ta in på hotell och gå på SPA. Då kommer man lite närmare Karlatornets lyx, om bara lite.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024