Julgran trender - årets hetaste julgranar

Julgran trender – årets hetaste julgranar

Dags för lite härlig julgran inspiration! Med julen precis runt hörnet är det många som letar efter den perfekta julgranen. Oavsett om du vill inte vill byta ut din gamla vanliga julgran, som du kört sen Jesus gick på vattnet. Så kan det ändå vara kul att kolla in några nya trendiga julgranar och stilar. Vare sig det är en plastgran eller en naturlig gran, så finns det sätt att få din julgran att sticka ut lite extra.

Låt julgranen stå i centrum lite extra och gör den till familj och vänners snackis i år. Låt dock er nya trendiga julgran matcha med er övriga dekor, annars är det lätt att det ser mer ut som kitschigt än trendigt. Men gå inte och köp nån ful avdankad Rusta gran utan välj er gran noggrant istället. Ska ni ha en gran i plast, kolla då alla butiker och jämför kvalitet och priser.

LÄS MER: BLACK WEEK REA – 70 % RABATT PÅ INREDNING

Här får ni nu några riktigt heta och trendiga julgranar som garanterat kommer rocka vardagsrummet och gästerna i år.


Rustik julgran

Detta har varit en ny trend som växer i julgransstilar. Stilen går även extremt bra om din
inredning är inspirerad av shabby chic inredning. Tanken är att ha en julgran som har en rustik
lantkänsla, vilket gör ditt vardagsrum mysigt och varmt på samma gång.

Du behöver inte bo på landsbygden, för att få en rustik minimalistisk julgran. Detta fungerar faktiskt bra även i en
modern takvåning. Men du bör vara försiktig eftersom denna julgransstil kanske inte fungerar bra, beroende på resten av inredningen i ditt vardagsrum. Se till att du har en minimalistisk eller rustik inredning till denna stil.

SHOPPA JUL INREDNING

Super minimalistisk julgran

En annan trend bland minimalistiska designers, har varit att använda ett enkelt träd utan dekorationer helt. Super coolt tycker vissa trendgalna, otroligt trist och tråkigt tycker julgtranspynt fantasterna. Det är iallafall ett djärvt drag och det kan se maxat ut med rätt modern inredning till granen. Detta är verkligen ett utmärkt val för er där ute som hatar julgranspynt. Till denna trend är det ett absolut MÅSTE att ha en äkta riktig gran. Det kommer att bli dyrare, men ditt hus kommer att ha en fantastisk naturlig granlukt i månader.

Färgglada julgranar

Rosa julgran

Rosa har blivit en väldigt trendig färg och även på julgranar. En gång i tiden såg alla julgranar exakt likadana ut. Idag finns det ett helt utbud av färgade julgranar, för att matcha din inredning med. En rosa
julgran är verkligen ett stort statement i rummet och du måste se till att granen fungerar bra med
din övriga inredning. Om du har intetsägande ljusa färger i ditt vardagsrum är detta ett utmärkt val. Om du å andra sidan redan har ett färglatt rum, då sak du undvika en färgglad julgran

Det blir annars blir som en Grinch X mas horror show i ditt vardagsrum, mer än cozy X mas.

Vit julgran

En vit julgran är också en annan trend de senaste åren. På grund av den vita starka färgen, greppar den mycket uppmärksamhet i rummet och gör julgranen till ett vitt centrum. Det är en särskilt bra stil att använda ihop med färgglada julgransdekorationer. Det är inte ett lika stort statement som det rosa trädet, men den vita garnen ger ett mer winter wonderland crispy intryck i rummet.

Blå julgran

Detta är ett annat val av gram, som har fått en del trendföljare nyligen. Vem skulle någonsin tro det skulle en blå julgran skulle bli trendy? Jo så är det nu och vissa människor älskar det. Jag måste säga att det är det kanske för exotiskt för min smak, och min vardagsrumsinredning fungerar inte med den här stilen. Men för vissa människor där ute kan detta vara ett utmärkt val.

Jag vet att smurfar brukar använda blå julgranar haha :)

Silver julgran

Silvergranen är också en stor trend just nu! Den liknar den vita och den rosa julgranen, men detta är en mycket enklare färg. Det gör att den inte lyser fääääärg på samma sätt som de andra granarna. Silver är en mer klassisk färg men den är super trendig och annorlunda. Det är ett utmärkt val om du har en mer traditionell inredning, eller om du vill ha en julgran som är modern men ändå inte vill fånga allas uppmärksamhet.

Glam julgran

En annan julgran trend i år är den glamourösa julgranen. Think Hollywood housewives och ni har hamnat rätt. En unik design och dekoration som
fungerar bäst ihop med glammig extragavant dekor. Det är dock ett val att överväga om du gillar glam stil dekor. Glam stilen ser imponerande ut, och det kommer att fånga allas uppmärksamhet, utan undantag. Men varning för att dessa julgranar lätt kan se “to much” ut, så försök glamma med stil.

Se till att du väljer rätt lyxiga men ändå stilrena dekorationer för denna typ av julgran.

Så här snyggt och lyxigt kan ett rum bli med en glam julgran!

Industriell julgran

Detta är en rejäl julgran trend uppstickare!. Som namnet säger är den inspirerad av industriell inredning. Det är en mjuk design som ser bra ut i nästan alla singel vardagsrum. Färgerna är inte så uppseendeväckande, och det fungerar bra om du har en mer klassisk eller industriell inredning. Det är också lätt att hitta liknande jul dekorationer så att hela ditt hus är inrett i samma stil.

Använd gärna små unika detaljer av järn och metall i denna julgran stil, gå fynda detaljer på vintage loppis butiker.

Snöig julgran

Denna stil på gran har funnits i några år nu och blir bara trendigare. Den får dig att känna dig som du är ute och det snöar inne i ditt hus. Jag måste säga att denna design fungerar bättre om
du har en rustik inredning, men den kan även fungera utmärkt med andra dekorationer beroende på
hur du dekorerar den. Det som är bra med den här stilen är att den ser mycket mer naturlig ut.

Denna julgran får vardagsrummet att kännas som ett äkta Winter wonderland!

Mini julgran

Ett annat bra val för de av oss som är singlar eller mer enkla är en liten julgran. Ärligt talat är jag ett stort fan av den här stilen, då man enkelt kan packa den och lägga den på vinden för nästa år. Istället för att behöva släpa lådor och lådor med julpynt och måste ha en stor låda för ditt träd i ditt hem, du har helt enkelt ett litet träd. Det fantastiska är det små träd finns nu i alla möjliga stilar och färger. Så du kan få en av de stilar som nämns ovan men i ett litet format.

En mini julgran passar även perfekt till alla små hem, med inte mycket golv space!

Slutsummering – Julgran trender

Så ni ser! det behöver inte vara en klassisk uttjatad julgran varje år. Nej det finns otaliga stilar på den moderna julgranen och låt kreativiteten flöda. Har ni stressigt i vardagen, då kan att pynta julgranen vara som riktig kreativ meditation.

Pynta mera!

SHOPPA JUL INREDNING

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024