Jul i göteborg 2023 - detta måste ni besöka

Jul i göteborg 2023 – Detta måste ni besöka

Innehållsförteckning

Vad händer runt Jul i Göteborg detta år? I detta inlägg går vi igenom allt ni bör besöka i Göteborg vid Jultider. Göteborg är ju en stad som vaknar till liv lite extra under julen. Här kan man julhandla i många trevliga butiker mitt inne i stan och Liseberg erbjuder sin klassiska Jul på Liseberg med julmys när det är som bäst. Det finns oerhört mycket att göra under julen i Göteborg och här får du ta del av de bästa tipsen!

LÄS MER: Top 10 bästa adventsljusstake

Göteborg som stad tar julen på stort allvar och har därför lanserat det som heter Julstaden Göteborg. Det handlar om att staden lyses upp och dekoreras med mängder av julpynt och belysning. Det ska verkligen kännas att det är jul när man promenerar runt i stan.

I detta inlägg går vi igenom:

 • NK skyltning i GBG
 • Jul på Liseberg
 • Jul i haga
 • Julhandel i Nordstan

Den klassiska skyltningen på NK

Julskyltningen på NK har alltid varit en tradition i Göteborg och många kommer och ser själva öppningen som brukar ske i november. Här kan du passa på att njuta av att beskåda dekorationerna, samtidigt som du kan besöka varuhuset och shoppa lite julklappar till någon du tycker om, eller varför inte till dig själv?

LÄS MER: Vackert värre på Victoriagatan i Göteborg

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg är så klart en av höjdpunkterna under julen i Göteborg. Man betalar bara vanligt inträde till parken för att kunna strosa runt och besöka de bodar som står uppställda. Där säljs det allt från julgodis till tobak och glögg.

Ta med skridskorna och åk skridskor på den is som finns om vädret tillåter. Det går också att åka de olika attraktionerna, men då behöver man lösa kuponger eller åkband. Tänk på att klä dig varmt om du ska åka karuseller. Det kan bli en del kö och väntan inför varje åk.

LÄS MER: 7 bästa inredningsbutiker i Göteborg

Jul i Haga – en klassisk julmarknad

Någonting man inte får missa om man firar jul i Göteborg är julmarknaden i Haga. Haga är ett område i Göteborg med mysiga stenlagda gator och ganska tätt mellan husen. Här ställer man upp en julmarknad där det går att fynda hemtextil, godis och annat smått och gott som hör julen till. Marknaden har öppet lördagar och söndagar under december 2023.

LÄS MER: Surte kraftstation renoverades

Nordstans Köpcentrum

Mitt i Göteborg, precis intill Brunnsparken, ligger Nordstan. Detta är ett stort köpcentrum med flera våningar. Här hittar du många av de butiker du är van vid att se i köpcentrum, restauranger och annat som passar perfekt om du ska julshoppa.

FAQ – om jul i Göteborg 2023

Här samlar vi svaren på några vanligt förekommande frågor om Julen i Göteborg 2023.

Vad kan man göra på julafton i Göteborg?

Under själva julafton håller en del butiker öppet men det mesta stänger tidigt. Passa på att strosa runt i stan och njut av lugnet efter all julstress, beskåda dekorationerna och ljusen.

När är det Jul på Liseberg?

Jul på Liseberg pågår mellan den 18:e november till den 7:e januari. Det är dock inte öppet alla dagar. Till exempel så är det stängt på själva julafton.

Är Göteborg värt ett besök i december?

Ja, det är väl värt ett besök. Hela Göteborg transformeras till en riktig julstad och inom promenadavstånd finns shopping, sevärdheter och jul på Liseberg, marknad i Haga, med mera.

Summering – Jul i Göteborg 2023

Julen i Göteborg är alltid fantastisk och 2023 är inget undantag. Staden kommer till liv med massvis med juldekorationer och butiker som julskyltar. Det pågår marknad i Haga, Jul på Liseberg och klassisk julshopping på NK-huset.

 

Foto längst upp: goteborg.com

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024