Inreda tvättstuga billigt – så maxar du tvättytan

Innehållsförteckning

Din tvättstuga är ett av de viktigaste rummen i ditt hem.  Det håller familjen på rätt spår men går ofta obemärkt förbi när det kommer till inredning. Om du funderar på att piffa upp din tvättstuga men inte vill spendera en förmögenhet har vi några idéer för dig. Det viktigaste är att ditt rum är både hemtrevligt och funktionellt.

Några saker att tänka på är:

 • Funktionalitet
 • Rymd
 • Organisation

LÄS MER: 6 tips att hänga upp gardiner snyggt 

Här får ni nu våra bästa tips hur ni kan inreda tvättstugan till ett prydligt rum du faktiskt vill vara i och inte lämna.

Inreda tvättstuga med liten budget

Använd ditt utrymme till max

Tvättstugorna i de flesta hem är ett av de minsta rummen i huset. När du funderar på hur du ska inreda din tvättstuga, ta hänsyn till utrymmet. Se till exempel till att rummets höjd utnyttjas genom att ha skåp eller hyllor på väggarna. Om du har problem med att böja dig ner på grund av ryggsmärtor eller andra medicinska tillstånd, varför inte ha din tvättmaskin och torktumlare i ögonhöjd med skåp under. Tvättstugor som är mycket små kan ha en tvättmaskin och torktumlare monterade ovanpå varandra och använder vägghöjden effektivt.

Märk ut allt viktigt med etiketter

Det är viktigt att din tvättstuga är praktisk – eftersom den kommer att användas ofta. Ett sätt att få din tvättstuga att fungera för dig är att lägga till etiketter. Det finns många typer av etiketter tillgängliga online – från vinylklistermärken till träplaketter. Dessa etiketter kan användas för att identifiera “ljusa” och “mörka” tvättkorgar, sköljmedel, tvättmedel och mycket mer.

Foto: Hemnet

Skapa ett utrymme med flera användningsområden

Fundera på vad du skulle använda en tvättstuga till. Att tvätta sina kläder är det självklara svaret, men tvättstugor kan vara så mycket mer. Detta beror på dess placering i ditt hem och storleken på rummet. Några av våra favorittvättstugor är en skohylla, klädnypor för jackor eller till och med en hunddusch! En sak som vi älskar att lägga till i en tvättstuga är en nedfällbar strykbräda, så att din tvätt kan strykas i rummet och läggas direkt.

Torka av alla ytor

Tvättstugor kan bli oavsiktligt stökiga snabbt och det bildas lätt dammtussar och fläckar. Du har att göra med smutsiga kläder, tvättmedel, tvål och sköljmedel – och spill är oundvikligt. Det är därför du bör överväga att torka rena ytor när du inreder. Ett sätt att göra detta är att skapa ett omvänt snedstreck bakom alla skåp eller apparater.

Överväg att använda kakel eller vattentäta paneler för en chic men ändå praktisk look. Om du har en stram budget finns det många effektiva alternativ för att skala och klistra plattor som skulle se bra ut i en tvättstuga.

Måla om (går snabbt och gör underverk)

Ett av de billigaste sätten att fräscha upp ett rum är att måla om. För ett rum som handlar om städning fungerar ljusa, ljusa toner bra. Några av våra favoritnyanser är en klassisk, krispig vit, pastellfärgad salviagrön eller lugnande havsblå.

Om du har gamla skåp i din tvättstuga kan dessa slipas ner och målas också. Man kan såklart även tapetsera vissa väggar i tvättstugan, MEN då måste det absolut vara våtrumstapet.

Att ta med sig – Inreda tvättstuga

Det finns många sätt att inreda din tvättstuga utan att spendera en förmögenhet. Viktigast av allt, försök att utnyttja ditt utrymme på bästa sätt. Använd hyllor och krokar för att utnyttja väggutrymmet och hålla ordning. Du kommer att bli förvånad över hur mycket en rensning, lite organisation och lite färg kan göra.

FAQs

Hur får jag plats med tvättmaskin och torktumlare i min tvättstuga?

Tvättmaskiner och torktumlare får plats sida vid sida om ditt rum är tillräckligt brett. Du måste mäta detta noggrant. Alternativt kan de staplas om ditt tak är tillräckligt högt. Om du har ont om utrymme kan du köpa en tvättmaskin och torktumlare som en allt-i-ett-lösning.

Vilka färger är bäst för en tvättstuga?

Rena och fräscha nyanser är bäst för en tvättstuga. Eftersom dessa rum ofta är mycket små är ljusare nyanser bättre eftersom de hjälper till att skapa en illusion av rymd. En mörk färg kan överväldiga utrymmet.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024