6 tips hur ni får ett snyggare hemmagym

6 tips hur ni får ett snyggare hemmagym

Sedan hemmajobb perioden under Corona pandemin har även hemmagym växt i popularitet. allt fler väljer att jobba hemifrån och då är det även enkelt att gymma hemifrån. Därmed har det även blivit mer viktigt hur hemmagymmet är inrett. Det går inte bara slänga in några träningsmaskiner och gummimattor i ett rum och tro det är ett gym. Nej man måste precis som i alla övriga rum, planera hur man ska inreda sitt gym hemma.

Här får ni 6 enkla tips hur ni enkelt kan ta ert hemmagym till ett lyxigt SPA-nivå!

Foto: creativemirror

1. Sätt upp en spegelvägg

Att ha minst en vägg med helkropp spegelväggar är ett måste! Menar har ni sett ett gym ute utan spegelväggar? Knappast! Så börja med att inreda hemmagymmet med minst en hel vägg klädd med speglar. Ingenting håller dig motiverad och medveten om din form som en titt i spegeln.

Om ditt utrymme är för litet eller bara en del av ett rum, välj åtminstone en hel spegel att hänga upp på väggen. Det är också ett bra sätt att reflektera ljus runt ett fönsterlöst mindre rum, som tex en källare.

Se även till att ha några snygga golv gummimattor och yogamattor ihoprullade i ett hörn.

2. Ordna handdukar med SPA-känsla

För att få den mer lyxiga SPA gym känslan måste ni ha fräscha handdukar till hands. Se till att först köpa handdukar av riktigt bra kvalitet. Förvara dem sedan prydligt rullade och instoppade i en hylla. Ha helst helt  vita handdukar, och om du kan spraya dem med lite väldoft som tex. fräsch citrus, ännu bättre!

TIPS: Ha en vacker flätad korg i gymmet där ni kan slänga färdigt använda handdukar till tvätten.

3. Ha en TV och högtalare för peppen

Många gym ute IRL har oftast en TV nånstans tex när man kör spinning. Detta är ett bra drag även i hemmagymmet. Då kan ni köra ett morgonpass och samtidigt kolla ert favo morgonprogram på TV. Även att insallera högtalare med surround är bra om ni vill köra musik när ni gymmar, bra för peppen!

4. Välj en snygg stilren väggfärg

Enligt den gamla Kinesiska läran Feng Shui, så spelar färger omkring oss en stor roll. Är gymmet mörkt och murrigt tappar man lusten att ens träna. Tänk på det i SPA att de har alltid ljusa fräscha färger i hela gymmet. Detta gör även att gymmet ser större ut, då ljusa färger reflekterar ljus och förstorar rum. Tänk även på färgen vid val av hantlar och maskiner. Några färgglada hantlar kan direkt höja humöret en grå träningsdag.

5.  Installera bra fläktar

Ett bra fläksystem är absolut ett av det viktigaste på ett gym. Så se till att ha både några golv och vägghängda fläktar i ert hemmagym. Detta är extra viktigt om ni inte har fönster i gymmet.

6. Ha en minikyl för vatten

Hur många gånger har du gått ner till gymmet, bara för att inse att du glömt att ta med dig vatten? Att inreda med en dryckeskylare är därför en sann gymlyx. Om du vill ha en fristående vattenkyl eller inbyggd är en smaksak. Men se till att fyll på den med rejält med vattenflaskor.

En sida på nätet vi tipsar om som har bra gymprodukter är Tillskottsbibeln.se  Där finns Andreas, expert på kosttillskott hos Tillskottsbibeln som regelbundet listar de bästa sportprodukterna. Där finns bla. tips på bästa proteinpulver och kosttilskott när man tränar. En bra sida om man vill få träningstips eller hitta rätt i tränings preparat djungeln.

Lycka till!

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024