fbpx

HBO Max Sverige – top 10 bästa serier

HBO Max har blivit en av de mest populära streamingtjänsterna i Sverige och här finns ett enormt utbud av serier och filmer. Även om smaken är som baken ska vi här lista topp 10 bästa serier på HBO Max. Kanske kan du få lite inspiration inför nästa myskväll hemma i soffan! Så fram med popcornen, luta dig tillbaka och njut av listan!

Många andra topplistor utgår ifrån betyg på IMDB och andra sajter. Här kommer vi dock försöka ge en mer nyanserad bild och blanda in såväl omdömen som antal visningar och hur omskrivna serierna är i media, etc.

#1 Game of Thrones

På en given förstaplats kommer den mest framgångsrika serien, alla kategorier, alla plattformar – Game of Thrones. Den här serien behöver förmodligen ingen närmare presentation. Men om du mot förmodan inte sett den, har du många fantastiska timmar underhållning framför dig. Game of Thrones utspelar sig i en påhittat värld där olika riken slåss, samarbetar och konkurrerar mot varandra. Här finns det drakar, svärd och ond bråd död i näst intill varje avsnitt.

#2 The Walking Dead

En riktig långkörare på HBO som blivit väldigt populär. Den här serien utspelar sig i nutid och tar sin början med en pandemi som sprider sig över världen. Så kallad “walkers”, som påminner om zombier, tar över världen och smittar vanliga människor med sitt virus, som i sin tur blir zombier. Huvudkaraktären “Rick” försöker med sitt gäng överleva och tvingas slåss mot andra grupperingar av människor, i en värld där samhället totalt kollapsat och alla lever efter sina egna regler.

#3 Chernobyl

1986 drabbades Ukraina av en av de värsta katastroferna i världshistorien när kärnkraftverket där fick härdsmälta. Än idag går det inte att vistas på platsen utan skyddsutrustning. Serien Chernobyl är en miniserie som skildrar händelsen på ett mycket dramatiskt och trovärdigt sätt.

#4 Vikings

Serien som fått människor från hela världen att vallfärda till Sverige och Norge för att se den miljö där vikingarna bodde. Detta är en mycket brutal och gastkramande serie som handlar om vikingarna i Norden under vikingatiden. Huvudkaraktären Ragnar Lothbrok spelas av den tidigare modellen Travis Fimmel och har verkligen tagit världen med storm.

#5 Westworld

En framtidsutopi som handlar om hur människan lyckats skapa robotar som är identiska med människor. Ett nöjesfält har skapats dit man kan resa och uppleva vilda västern på riktigt, som ett äventyr, men där invånarna i själva verket är robotar. Men vad händer när robotarna verkar visa mänskliga känslor och uppvisar tecken på självmedvetande?

#6 The Handmaid’s Tale

I en framtid inte långt från vår samtid har utvecklingen gått bakåt och vi lever i en mycket konservativ tillvara, där kvinnor förminskats till objekt som enbart ska föda barn. Anledningen är att fertiliteten blivit mycket dålig i världen och att hela mänsklighetens fortlevnad är beroende av en liten grupp förslavade och fertila kvinnor. Elisabeth Moss har gjort succé i en av huvudrollerna. Serien är baserad på en bok från 1985.

#7 The Last of Us

The Last of Us är ännu ett postapokalyptiskt drama, så till viss del påminner i sin uppsättning om Walking Dead. Men här är det inte några slöa “walkers” som mänskligheten hotas av, utan här pratar vi om snabba och kvicka infekterade människor. En mycket spännande och nervkittlande serie som bara måste ses.

#8 Sex and the City

HBO Max har inte bara nya spännande serier utan har även köpt rättigheterna till några av världens mest kända serier genom alla tider. Passa på att se Sex and the City från början och njut av Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda och deras galna upptåg och jakt på romantik i New York.

#9 Succession

Succession är historien om maktspel och relationer i ett familjeägt företag. Här får vi följa vad som händer när syskon och släktingar försöker förvalta ett arv och samtidigt göra egna karriärer. En mycket välskriven serie som definitivt får en att tänka efter en gång extra innan man startar ett familjeföretag.

#10 Vänner

På en stabil 10:e plats hamnar ännu en klassiker – Vänner. Serien behöver förmodligen inte någon närmare presentation. Men på HBO Max kan du se seriens alla 10 säsonger. Perfekt att slå på om man bara vill slötitta på TV eller om man behöver piggas upp efter en tuff dag på jobbet eller i skolan.

FAQ – Vanligt förekommande frågor om serier på HBO Max

Nu när vi listat topp 10 serier på HBO Max ska vi också besvara några av de vanligast förekommande frågorna.

Vad kostar HBO Max per månad?

I skrivande stund – april 2023 – kostar HBO Max 89 kr per månad. Du kan också köpa ett årsabonnemang och få 34% rabatt på priset.

Vad skiljer HBO Max från HBO?

HBO Max är den nya streamingtjänsten som ersätter HBO Nordic och här finns hela det gamla innehållet och mycket mer. Bland annat har man slagit sig samman med Warner Bros och Cartoon Network.

Kan man logga in flera samtidigt på ett och samma HBO Max-konto?

Ja, om ni är en familj så kan ni ha olika profiler och logga in på dessa samtidigt på olika enheter. Då kan barnen se barnprogram medan du njuter av dina serier.

Summering – HBO Max

Nu har vi listat topp 10 bästa serier på HBO Max. Detta är vår egen lista och det finns mängder av listor där ute som tar avstamp i omdömen, etc. Förhoppningsvis kan du få lite inspiration och kanske till och med komma med ett smart förslag på ny serie till din partner inför nästa kväll i soffan!

REA FYND SHOP

Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
8003995 - 80 %
Soffadirekt
1139 - 70 %3795
Soffadirekt
27954395
Soffadirekt
10952255 - 51 %
Soffadirekt
17954495 - 60 %
Soffadirekt
12953495 - 63 %

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis