Fixa snyggast halloween pumpa nånsin

Fixa snyggast Halloween pumpa nånsin

(Innehåller annonslänkar)

Vem vill inte karva en perfekt Halloween pumpa? Halloween helgen när vi klär ut oss, skrämmer och de döda får liv. För att hylla denna magiska mörka afton har jag här satt samman en liten Halloween pumpa special. Halloween pumpor har ökat i popularitet de senaste åren. Det vill säga man karvar ur pumpor och skär pumpan ett skräckinjagande mönster. Det kan vara ett horror face eller man bara pyntar pumpan.

LÄS MER: Så inreder ni till ett äkta Halloween horror house hemma

I detta inlägget kommer vi visa upp härliga DIY Halloween pumpor väl värda att kopiera. Detta är dock inga vanliga Halloween pumpor, nej dessa pumpor är pimpade tills de blivit riktiga mästerverk. Maken till snygga, konstiga, udda, fula, skräckinjagande och alldeles alldeles underbara pumpor …..får man leta efter !

Halloween pumpa

halloween pumpor

Hur cool är inte pumpan ovan? Och kolla den söta lilla mini pumpan i munnen HUR söt?

REA FYND SHOP

Pumpkin Carvings

halloween pumpor tips

halloween pumpor skära

pumpor inspiration

Eftersom jag ÄLSKAR filmen Alien är denna alien pumpa helt klart min favorit :)

LÄS MER: Världens största spökhus Winchester i ny skräckfilm

halloween pumpa tips

pumpa indian

Denna Indian pumpan är inte läskig men SÅ SJUKT bra gjord att jag va tvungen ta med den :)

kul pumpor

Man får verkligen vässa kniven om man ska lyckas karva till en pumpa så här !

Pumpkin Carvings

Halloween pumpor

Visst är de häftiga och man blir ju helt sjukt impad av de som karvat dessa Halloween pumpor. Det bevisar verkligen att allt kan göras till konst. Så också även en väldigt hård orange och konstig grönsak :)

Halloween pumpans historia

Pumporna började användas vid halloween i samband med att traditionen fick fotfäste i USA vid slutet av 1800-talet. Pumpor karvandet kom till av den enkla anledningen att tillgången på pumpor var riklig under slutet av oktober.

Vad som är intressant är att det redan långt tillbaka går att hitta belägg för att en av de viktiga inslagen i firandet var att man använda olika sorters grönsaker, rovor och betor. Man karvade ur dessa och använde dem som lyktor.

Även i norra Sverige finns äldre belägg (1800-talet) för att ungdomar på hösten gröpte ur olika rotfrukter för att på så vis tillverka lyktor. Ungdomarna gick sedan runt i byarna för att skrämma folk med sin spökliknande rotfrukts-lyktor. Dessa spöklika upptåg verkar dock inte vara knutet till någon särskild dag. Halloween pumpor idag är helt enkelt direkt kopierat från USA (som allt annat:) Missa heller inte vår Halloween special om mest hemsökta platser i världen, det kommer garanterat ge er kalla kårar.

Så brassa på era pumpor och se till övergöd spökena med godis för det är HALLOWEEENNNN !

FAQ

När ska man skörda halloween pumpa?

Skaftet ska ha hårdnat, det brukar vara lagom att skörda precis före första lätta frosten. Frost försämrar hållbarheten kraftigt.

Är halloween pumpa ätbar?

Den stora orangeröda halloweenpumpan är utmärkt god att använda i soppor, pajer, kakor eller att bara rosta i bitar på en långpanna i ugnen.

REA FYND SHOP

 

 

  1. Fina och roliga är dom :-)

  2. Haha, jag råkade hamna på din sida via en länk och kan inte sluta garva åt dina roliga bilder! :)

  3. Roligt. Tar det lång tid att göra dom ???

  4. Har haft den bästa halloween på länge :-)

  5. Bra tips. Jättefina bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024