Göteborg en stad med allt högre bostadspriser

Göteborg en stad med allt högre bostadspriser

Innehållsförteckning

På senaste år har folkmängden i Göteborg ökat markant och framför allt många utländska personer söker sig hit pga av bättre jobb. I takt med att det kommer såpass många nya folk krävs det även nya bostäder och det snabbt. I och med denna förändring förändras även Göteborgs bostadspriser markant. Tex kostar bostadsrätter i innerstan idag så mycket att få personer med vanlig lön har råd att köpa.

LÄS MER: 7 bästa inredningsbutiker i Göteborg

Då krävs det istället hyresrätter men på den fronten saknas det tillräckligt med boenden att hyra ut. Därför har svartmarknaden för uthyrning även ökat och folk tvingas tom bo i tredje hand, vilket blir otroligt stressande. Inte bara Göteborg har höjda priser utan Svenska bostadspriser har ökat markant i allmänhet i Svenska städer de senaste åren.

Under våren 2019 kom statistik som visade att Göteborg bostadspriser steg mest i landet. Detta innebar en helomvändning efter ett år då priserna faktiskt hade sjunkit. Sett ur ett längre perspektiv så rör det sig om en ökning på omkring 900 procent på 20 år. Det betyder att Göteborg är den svenska storstad vars bostadspriser har ökat mest under de senaste två decennierna.

En anledning till att priserna har stigit så markant är att de till en början var mycket låga. I takt med att många har valt att flytta till Göteborg har efterfrågan på bostäder ökat. Bland annat har SGS Studentbostäder, Robert Dicksons stiftelse och Klippans Kulturfastigheter gått ihop i ett samarbete för ett nytt kvartersprojekt i Göteborg med planer för 240 studentlägenheter, cirka 50 nya hyresrätter

Så vad kan man då göra åt denna mörka bostadssituation? Ja lösningen är endast att få fram nya boenden på kort tid. OCH billiga boenden. Det talas mycket nu om Compact living, dvs boende på små ytor med välplanerad inredning. Det är detta som kommer bli “den nya staden” i framtiden. Ju fler folk ju fler små boenden kommer byggas. Även om det ser mörkt ut i Göteborg med bostadspriser så finns det även många fördelar med fler folk som flyttar in. Det blir fler jobb och mer folk som driver in pengar till kommunen.

Därför kommer denna bloggen ännu mer till hands eftersom jag ju tipsar mycket om hur man kan inreda fint på små Compact living ytor. Det gäller helt enkel precis so med FB adsen negativa förändring att ta sig an förändringen och göra det bästa av situationen. Förändring är framtiden och den går ändra till nåt bättre om vi bara vill.

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024