fbpx

Garderob tips – 7 steg till drömgarderoben

(Innehåller annonslänkar)

Det känns som att den moderna garderoben har kommit ut ur den gamla garderoben! Jag menar om man tittar på den nya garderobens nutida outfit, så har mycket förändrats sedan kärvande tradiga trälådor med plastknoppar på 70-talet. Nej den moderna kvinnas garderob står där som en välutrustad ståtlig springare, redo att varje dag leverera dagens outstanding outfit.

LÄS MER: 6 tips för att hänga gardiner lyxigt och perfekt

Här får ni våra bästa garderob tips hur ni får en lyxig och perfekt organiserad garderob, även om ni bor trångt !

Garderob tips

garderober inspiration

öppen garderob sovrum

10 Steg till en organiserad garderob

Att organisera garderoben är något som många säkert skjuter till framtiden. Gör inte det! Ta itu med detta nästa regniga helg, för ni kommer inte ångra er efter det är gjort.

  • Samla dina garderobsförnödenheter, inklusive en stor korg att kasta grejer i och ett måttband.
  • Töm garderoben på ALLT innehåll och då menar vi allt. Kläder, skor, garderobsarrangemang, detaljer, etc.
  • Rengör din garderob.
  • Gör ordning på din garderob och donera, återvinn eller sälj de kläder, skor och accessoarer du inte längre behöver.
  • Bedöm dina garderobsförvaringslösningar för att se till att de passar ditt garderobsutrymme och fungerar med dina kläder, skor och accessoarer.
  • Organisera dina kläder, skor och accessoarer tillbaka i din garderob genom att gruppera liknande föremål och flytta dina mest slitna föremål till den mest tillgängliga delen av din garderob.
  • Kom på en plan för att hålla din garderob organiserad så att den aldrig blir en grogrund för röran igen.

1 Vad du behöver för att organisera din garderob

Det första steget för att organisera din garderob är att se till att du har rätt verktyg och tillbehör till hands innan du dyker in. Motstå lusten att starta det här projektet efter en lång arbetsdag. För att organisera din garderob för det långa loppet måste du göra lite förberedande arbete och hitta tid i din kalender när du har två till tre timmar på dig att engagera dig i denna process. (Det finns andra, mindre organiseringsprojekt du kan arbeta med när du har mindre tid.)

HÅRDA HÅLLBARA JULKLAPPAR

2. Här är din verktygslåda för en perfekt ordnad garderob:

Shoppingpåsar: Använd rejäla påsar för att transportera kläder till donationscentret, skräddaren och kemtvättaren. Om du inte har påsar, duger lådor och papperskorgar i ett nafs.

Måttband: Mät upp hyllor och upphängningsutrymme. Glöm inte en anteckningsbok för att skriva ner din garderobs mått.

Fullängdsspegel: För att välja mellan “slänga” och “behålla”, se till att din spegel kan rymma hela bilden.

Catch-all-korg: Detta inkluderar lösa pengar, papper, gummiband, hårspännen, buntar kontanter (poäng!) och diverse kvitton som du hittar i byxfickorna. Du vill inte behöva stanna i mitten för att arkivera dessa små föremål så lägg dem bara åt sidan tills vidare i din samlade korg.

Ha dessutom en uppfattning om vad du ska göra med kläder du bestämmer dig för att bli av med i förväg. Du har tre alternativ: donera, skicka eller slänga. Försök att donera och skicka så mycket som möjligt, medan soporna endast är till för föremål som inte går att reparera/använda.

Organisera dina kläder, skor och accessoarer

Ordna till sist allt igen och utnyttja allt tillgängligt utrymme och är tillräckligt attraktivt för att motivera garderobsunderhåll. Fundera på var det är vettigt att förvara varje kategori av kläder och fundera sedan på de platser som är lättast att nå i din garderob.

3. Så inreder ni den rensade garderoben

Gruppera som med liknande: Samla ihop bälten, tröjor, långärmade skjortor, arbetsbyxor, klänningar, knappade skjortor, jeans, shorts, etc., och bestäm det bästa stället att förvara varje föremål som en grupp (t.ex. häng byxor i garderoben, vika och stapla tröjor i en byrå). Att arbeta i grupper av föremål hjälper dig att ta reda på hur mycket utrymme du behöver och det bästa sättet att lagra varje typ av föremål.

Reservera framsidan och mitten av din garderob för kläder du bär oftast. Om du måste klä dig för jobbet varje morgon klockan 06.00, se till att dina arbetskläder finns längst fram i garderoben. Mindre slitna föremål som högtidskläder och kläder utanför säsong bör förvaras bakåt och på de övre hyllorna.

Göm undan minst använda föremål: Använd högst upp i garderoben för föremål som inte används under säsong och sånt du bara bär några gånger om året, till exempel Halloween-kostymer och superfina skor.

​Accessoarer och skor bör förvaras separat från dina kläder (t.ex. klumpa inte in halsdukar med tröjor), men tänk på den främsta fastighetsregeln. Om du bär ett par skor hela tiden, förvara dem inte på baksidan av din garderob.

4.Garderob – öppen lösning

Den öppna garderoben har verkligen naglat sig fast i våra klappande inredarhjärtan. Visst ser det snyggt ut på alla bilder av öppna garderober som kablas ut över cyper space. MEN tänk på att ha kläder i matchande färger och håll garderoben prydlig. I annat fall ser det mer ut som loppis gone bad än en het fashion hörna.

Förvara de kläder som inte gör sig i öppen förvaring dolt. Visa bara upp de senaste inköpen och de snyggaste färgade fynden.

LÄS MER: Hetaste inredningstrenderna 2018 – så här ska ni inreda just nu

inredningsblogg

garderobsinredning

KÖPTIPS: Perfekta tapeter för att pimpa garderoben finns HÄR

5. Pimpa garderobsväggar

I garderoben kan man liksom ta i och våga lite mer än vanligt. Varför tex. inte måla en av väggarna i en starkt rosa färg och ha svartvita tavlor till, hur läckert som helst. Eller tapetsera garderoben med den där SVIN dyra tapeten från Gucci man spanat in så länge men inte har råd med i större rum.

TIPS: Passa på att tapetsera tråkiga askar på samma gång så blir de en snygga personliga förvaringsboxar.

liten garderob tips

inredning garderober

KÖPTIPS: Perfekta lyxiga textilier för garderoben hittar ni HÄR

6. Draperidörr för litet boende

Har man ett litet sovrum i en liten lägenhet, då passar tyg som garderobsdörr perfekt. Fixa garderoben bakom bara så att inte gästen får en chock om han råkar dra i draperiet.

TIPS: Sy draperiet som en gardin och fäst det i taket på en vanlig gardinskena. Här kan man också ta ut svängarna och välja ett lyxigt gardintyg som man spanat in. Det som är bäst med tyg som dörr är att det går att byta ut lätt och ser även ut som en lyxiga gardin.

skohylla garderob

garderober skor tips

KÖPTIPS: Snygga smidiga hyllor och förvaring finns HÄR

7. Skohylla av bokhylla

Har man en lite större walk in closet funkar vanliga bokhyllor kanon som skohyllor. Här är det verkligen lyx till budgetpris som gäller. Inred hyllorna ända upp till taket och ha snygga förvaringsboxar längt upp vid taket.

HÅRDA & MJUKA JULKLAPPAR

Åhlens
16.90523.141
Åhlens
1 150
440550
Hemtex
249,90
Hemtex
659,941 099,90
Hemtex
999,90699,93

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis