fbpx

Förvaring barnrum – 6 tips på smart förvaring

(Innehåller annonslänkar)

Jag har försummat barnen ett bra tag så nu är det dags för dem att stå i rampljuset. Många mammor sliter nog sitt hår av förskräckelse när de entrar det tidigare finstädade barnrummet.  På några dagar ligger stök, prylar och kläder allover the place igen. Det är dags på fokus förvaring barnrum kategorin och hur man kan få ordning på kaoset.

LÄS MER: Så inreder ni barnrummet hållbart & giftfritt

Vad kan man då göra i ett barnrum för att enkelt få en förvaring och dölja allt snabbt innan gästerna kommer ? JO det handlar om smart väl planerad förvaring och idag visar fröken Inredningsvis hur ni slipper förvaringskaoset (och arga mammor:)

Förvaring barnrum tips

barnrum

Köptips: Ursöt billig barninredning till alla åldrar hittar ni att köpa HÄR

sängkappor barnrum

Köptips: Supersöta sängkappor för barnrum hittar ni att köpa HÄR

Den vita är från Ellos och den sockersöta rosa flickdrömmen från Jotex  Det finns btw massor av andra snygga färger på Jotex sängkappa Zack ovan

SHOPPA TILL BARNRUM

förvaring barnrum

1. Utnyttja dolda glömda ställen

Det allra smartaste tipset på förvaring i barnrum är enligt mig under sängen. Detta annars dammiga bortglömda utrymme får en helt ny betydelse om man istället förvarar och sparar där under. Köp tex. en barnsäng med inbyggd förvaring i lådformat. Om man inte har råd att köpa nytt kan en hemmasydd eller köpt sängkappa funka lika bra.

LÄS MER: 10 sammetsmöbler för ett lyxigt hem med WOW-känsla

Sängkappan döljer tex. lådor med leksaker eller större prylar som man inte vill visa upp. Sedan är det ju lite busigt för barnen också att ha en alldeles egen hemlig gömma under sängen :)

förvaring barnrum (2)

Köptips: Billiga leksaker och dekor till barnrummet hittar ni HÄR

Placera som på bilden ovan skrivbordet framför fönstret. Detta ger både mer plats i rummet samt ger en kreativ vacker utsikt för barnet när det gör läxorna eller skapar :)

bänk barnrum

Sjukt vacker bänk med lådor och passar perfekt för förvaring under fönster. Den kommer från Trademax och de har även en massa mer sköna bänkar för både barnrum och våra vanliga rum.

2. Fönsterförvaring i barnrum

I Sverige är man lite besatt i att ha fönsterytan under fönstret fri. Det tycker jag är fel och speciellt när det kommer till ett barnrum. Inred istället med en fin lång bänk med lådor under fönstret. Detta sparar både plats och utrymme om rummet är litet. Sedan är det även väldigt mysigt att sitta på förvaringsbänken vid fönstret.

Inredningsvis rekommenderar – möbler som går att använda på fler än bara ett sätt !

barnrum bokhyllor

Detta är både smart hyllförvaring och ett kul DIY-knep för barnets rum. Ta en mindre form av skatebord och fäst upp på väggen med hyllhållare som finns i alla byggvaruhus.

Visa bilden ovan så tar de fram rätta hållare OCH tipsa gärna om Inredningsvis också :)

barnrum inspiration

Köptips: Smart billig förvaring till barnrum hittar ni att köpa HÄR

3. DIY förvaring – kul & kreativ

Fixa förvaring till barnrummet som ni själva gjort. Det kan vara enkel förvaring som papperspåsen ovan med målat ansikte. Eller mer avancerade platsbyggda hyllor tex. ovanför dörren. Sätt en modern klädhängare i ena hörnet av rummet och häng upp de allra sötaste barnkläderna för beskådan.

Ja fantasin sätter inte stopp på DIY när det kommer till barnrum. Sedan är det ju jättekul om barnen själva får vara med under tillverkningen. När jag var liten ÄLSKADE jag att knepa, knåda och skapa på alla plan. Nu bloggar jag om att andra ska göra det, cirkeln är alltså sluten :)

förvaring barnrum hyllor

4. Förvara och spara uppåt

Väggar är alltid en supersmart förvaringsyta vilket rum det än må vara. Spika upp hyllor och förvara de finaste barnsakerna synliga. Vad är väl mysigare än att ha sagoböcker synliga i bokhyllan och låta barnet välja en bok varje kväll !

På höger bild har de en smart smyckeshängare för barnets småsaker på en galge. Den har cirkulerat flitigt på utländska inredningssidor och ni kan se det MAKALÖSA hem som den kommer från HÄR

Jag önskar jag hade haft den hängaren som barn då mina hemliga stenar försvann på löpande band :)

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

barnrum vintage

En vacker vintage möbel som denna sekretär kan göra susen under blusen som barnrumsförvaring :)

vintage koffertar

5. Barnrum inredning alá vintage style

Fynda schyssta gamla möbler och grejer på loppis och använd i barnrummet som vacker förvaring. Ta tex. gamla antika koffertar ställ de ovanför varandra och vips så har ni smart förvaring som även är en fröjd för vuxet öga.

LÄS MER: Så får ni ett lyxigt vardagsrum med rätt val av möbler

Gamla träkistor fungerar fint i ett pojkrum med sjörövartema. Kistan används då som förvaring till leksaker och böcker samtidigt som det agerar snyggt soffbord.

barnrum tips

6. Återanvänd barnsaker

Detta är ett speciellt bra smart knep i köphysterins slösande tid. Återanvänd de barnsaker syskonen växt ifrån till nya babyn som förvaring. Tex så kan en söt babykorg eller säng funka som smart kul förvaring för leksaker. Förvaringsaskar kan återanvändas till annat än de först användes till. Flytta runt skåp och låt barnen måla om möblerna till sitt rum.

Brorsans gamla dataspelsbord han tröttnat på, kan bli syrrans nya vitmålade skrivbord gjort för hennes måleri och skapande.

barnrum hyllor

LÄS MER: Fynda lyxiga bord i mässing och marmor billigt här

Barnrum inredning

Där har ni mina bästa tips för att undvika onödiga gräl över röra och lata barn. Om man dessutom fixar fin förvaring ihop med barnen, inser de också att det är bra mycket behagligare att bo i ett orörigt rum :)

Detta var mina tips men låt kreativiteten och fantasin flöda obehindrad vettja. OCH kommer ni på en smart förvaring skicka in den till mig så publicerar jag den. Jag älskar kreativa människor med udda ideer …..det är de som bygger nya inredningsbroar :)

Förvara och spara !

SHOPPA TILL BARNRUM

 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis