fbpx

5 tips att förnya hemma utan att köpa nytt

Går ditt hem igenom en paus stilmässigt, men det är tunt i plånboken för att köpa massa nytt?  Lugn, finns det ingen anledning att ta ut ditt kreditkort än. Bli istället kreativ med det som redan finns i ditt hem. Lite uppfinningsrikedom räcker långt för att få dina gamla föremål att kännas som nya.

Finns det något sätt att omorganisera möbler som du inte har tänkt på tidigare? Eller oväntade föremål du kan placera i ramar du redan äger? Chansen är stor att svaren är ja och ja.

LÄS MER: Inreda litet vardagsrum – bäst tips nånsin

Läs vidare för fem inredningsdesigner godkända sätt att fräscha upp ditt utrymme med exakt o kr, ja ni hörde rätt!

Flytta  om dina möbler

Det är helt enkelt orealistiskt (för att inte tala om dyrt och slösaktigt) att köpa en ny soffa varje gång ditt vardagsrums design känns unken. Din plånbok kommer att sucka av lättnad om du istället blir kreativ med ett rums layout.

Det enklaste sättet att få ett utrymme att kännas nytt är att arrangera om dina möbler. Flytta möbler från ett område till ett annat och förändra både funktionen och känslan i ett rum.

Byt till exempel ut ditt entrékonsolbord mot en bänk och krukväxt istället. Kanske kommer det där konsolbordet att hitta ett nytt hem i din matsal som ett minibuffébord. Medan du håller på, överväg att flytta din säng till en annan vägg och om din soffa kan placeras i en annan riktning också. Din impuls att köpa nya möbler kommer försvinna omedelbart!

Declutter (Bort med krimskrams)

Utrymmen tenderar att se kaotiska och oorganiserade ut, ju fler saker vi fortsätter att lägga till, så ett enkelt sätt att uppdatera är att rensa och rensa dina ytor fria från clutter.

Ta det dock stegvis!. Ta saneringsprocessen ett rum (eller en hylla eller en låda) i taget och fråga dig själv om du fortfarande gillar vissa föremål, eller om både du och delarna själva skulle ha det bättre om de hittade ett nytt hem. Ge dina mest meningsfulla föremål en plats i mitten att visa upp, rotera andra säsongsvis och donera det som inte längre väcker glädje på Kondo-nivå.

Rotera dina mest dekorativa saker

Vasen full av pampasgräs som har lagt till höjd och struktur till din eldstadsmantel, skulle förmodligen se lika inbjudande ut i din entré. Detsamma gäller din samling av avsmalnande ljus. Försök att flytta runt dem och alla dina små, mångsidiga dekorativa föremål, till ett nytt ställe i ditt hem.

Mitt favoritsätt att ändra stämningen i mitt hem utan att spendera på nya föremål är att rotera alla mina dekorativa accenter på mitt soffbord och hyllor.

Om du har böcker i din bokhylla med konstfulla omslag, försök att placera dem på ditt soffbord eller konsol. Om du för närvarande använder en dekorativ skål eller bricka i din entré, se hur du gillar det i ditt vardagsrum istället.

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

Ta in från trädgården

Oavsett om du har gröna fingrar eller inte, så är växter ovärderliga för ett hems design. De ger färg och liv till ett utrymme, och med lite TLC utvecklas de hela tiden. Alla som har ett hus fullt av monster, paradisfåglar och ormväxter vet att en resa till din lokala plantskola kan vara tuff för din budget.

Växter är inte billiga, så istället för att lägga seriösa pengar på en ny grön vän, ta en sax och gå ut. Placera blommor från din trädgård eller uteplats. Inred med texturerade grenar i en vas – som ger den textur och färg du letar efter utan prislappen för en ny växt.

Slutsummering – förnya hemma

Som ni ser finns det en hel del man kan göra hemma utan att köpa nytt hela tiden. Testa flytta runt detta vi tipsat och så ser ni hur det blir. Blir det inte bra är det bara att flytta tillbaka det igen. Det är det som är det bästa med inredning att inget är skrivet i sten.

SOFFOR REA SHOP

Soffadirekt
1199515995
Soffadirekt
49955995
Soffadirekt
1049513995
Soffadirekt
949513995
Soffadirekt
1549517995
Soffadirekt
999512795
Soffadirekt
1299513995
Soffadirekt
44955995
Soffadirekt
44956295
Soffadirekt
44956495

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis