Få ett feng shui sovrum i balans

Få ett fantastiskt Feng Shui sovrum

Hur man får ett Feng Shui sovrum?  och Vad betyder begreppet Feng Shui?

Feng Shui är en kinesisk fras som bokstavligen betyder “vindens och vattnets väg”. I inredningsdesign betyder Feng Shui praktiken att arrangera föremål i ett rum för att skapa harmoni och balans med naturen. Den försöker balansera ut energier i rymden. Detta innebär att du måste tänka noga på dina val av färger och placering av föremål i rummet.

LÄS MER: Hur kan man göra en Feng Shui sänggavel?

I feng shui anses sovrummet vara ett av de viktigaste rummen i huset, eftersom det är där vi spenderar en betydande tid med vila och föryngring. Ett feng shui sovrum är designat för att främja en känsla av lugn och avkoppling, samtidigt som det stödjer god hälsa, sömn och relationer. Här är några viktiga funktioner för att få ett feng shui sovrum i full balans och harmoni!

1. Rensa bort allt klutter från sovrummet.

I feng shui tros röran blockera energiflödet i ett rum, vilket kan leda till stress och spänningar. För att skapa ett feng shui sovrum, börja med att rensa ut ditt utrymme. Det innebär att bli av med onödiga föremål, rensa ytor och organisera dina tillhörigheter. När ditt sovrum är fritt från röran kommer du att känna dig mer avslappnad och fokuserad, vilket kan förbättra din sömnkvalitet och övergripande välbefinnande. Dessutom är det alltid lättare att inreda och behålla din stil när du arbetar med viktiga föremål och i ett städat utrymme.

LÄS MER: 10 tips för ett perfekt sovrum

2. Välj rätt färgschema

Färg är en viktig aspekt av feng shui, eftersom det kan ha en betydande inverkan på våra känslor och humör. När du väljer ett färgschema för ditt feng shui sovrum, överväg att använda lugnande, lugnande färger som naturliga toner av blått, beige, grönt och lavendel. Dessa färger tros främja avkoppling och lugn, vilket kan hjälpa dig att varva ner efter en lång dag.

Rosa är också en mild färg som främjar en känsla av kärlek och harmoni. Det är en bra färg för att skapa en vårdande och stödjande miljö. Det är dock viktigt att notera att den perfekta färgen för ditt sovrum beror på dina personliga preferenser och det specifika energibehovet i ditt utrymme.

Lyxig sänggavel ovan finns HÄR

3. Placera din säng i rätt kraftposition

I feng shui är läget för din säng avgörande för att skapa en balanserad och harmonisk miljö. När du placerar din säng, överväg den “befälhavande positionen”. Det betyder att din säng ska placeras på ett sätt som gör att du kan se ingången till rummet, men utan att vara direkt i linje med dörren. Detta skapar en känsla av säkerhet och stabilitet, vilket kan hjälpa dig att sova bättre.

Ha alltid en stabil sänggavel bakom sängen, detta ger en lugn sömn.

4. Använd mjuk belysning

Belysning är en viktig aspekt av feng shui, eftersom det kan ha en betydande inverkan på energin i ett utrymme. I ett feng shui sovrum är det viktigt att införliva mjuk, skonsam belysning som främjar avkoppling och lugn. Överväg att använda dimmerknappar, ljus eller mjuka lampskärmar för att skapa en varm och inbjudande atmosfär.
Naturligt ljus är också viktigt, och det rekommenderas att ha fönster som kan öppnas så att frisk luft kan cirkulera.

Sovrumslampa ovan finns HÄR

5. Naturmaterial och växter

Naturen är en viktig aspekt av feng shui, eftersom det tros främja balans och harmoni i alla miljöer. För att få in mer naturliga element i ditt feng shui sovrum, överväg att lägga till växter, stenar eller andra naturliga material. Speciellt växter tros främja en känsla av vitalitet och tillväxt, vilket kan bidra till att skapa en fridfull och föryngrande miljö.

Vilka är de rätta materialen för ett Feng Shui sovrum?

Material som trä, bomull och linne rekommenderas i ett feng shui-rum, eftersom de främjar en känsla av jordning och anslutning till naturen. Naturligt sängmaterial är känt för att vara bättre på temperaturreglering, vilket främjar bättre sömn.

6. Använd speglar måttligt

Speglar kan vara ett kraftfullt verktyg i feng shui, eftersom de kan reflektera ljus och energi i hela rymden. Det är dock viktigt att använda speglar noggrant i ett feng shui sovrum. Undvik att placera speglar på ett sätt som reflekterar sängen, eftersom det kan skapa en känsla av rastlöshet och spänning. Överväg istället att placera speglar på ett sätt som reflekterar naturligt ljus eller en vacker utsikt.

Säng ovan finns HÄR

7. Håll elektroniken borta från sovrummet

Elektronik tros störa rymdens naturliga energiflöde. Det blå ljuset från skärmar är en av de främsta orsakerna till sömnbrist. För att skapa ett feng shui sovrum är det viktigt att hålla elektroniken borta från sovrummet när det är möjligt. Detta inkluderar TV-apparater, datorer och smartphones. Om du måste ha elektronik i sovrummet, överväg att använda ett överdrag eller förvaringslösning för att dölja dem när de inte används.

Slutsummering – Feng Shui sovrum

Att komma in i ett rörigt sovrum ör att man minst sagt kan få mardrömmar. Att komma in och lägga sig i ett rent och nybäddat sovrum, det ger kraft inför nästa dag. Att ha ett Feng Shui sovrum i balans är därför viktigare än ni tror. Det går även enkelt att göra om sovrum. Det är bara att ta bort klutter och köpa nya enfärgade sovrumstextilier att inreda med.

 

 1. Men wow! Den första bilden var veeeerkligen fint :D

 2. Gud va mycket snyggt ;) sv; Jaaaa TWINS är grym och dagissnuten – två härliga favoriter ;) fråga din mamma om hon sett dagissnuten ;) kramis ?

 3. Åh så fint :)

 4. ÄLSKAR dina nya inlägg om Instagram inredning! Helt klart den bästa inredningsbloggen då du är mer rätt i tiden /Niklas

 5. Så mycket fint :D

 6. Ser fram emot de mer “levande” inredningsfotona, det är snyggt att se dessa foton också, men personligen tycker jag det är FÖR stylade…hihi.

  För övrigt så har jag det rosa överkastet i lila, jättesnyggt i båda färgerna :)

 7. Åh jag fick lite panik över det första sovrummet, så mycket grejer överallt! Skulle aldrig kunna ha det så plottrigt i mitt sovrum då skulle jag aldrig kunna slappna av.. Det sista sovrummet älskade jag dock, avskalat men ändå med färger och en ombonad känsla :)

 8. Sovrummet högst upp gillade jag.. I övrig faller jag för konton som har vit och rosa inredning även om jag lutar mer åt grå nyanser numera.. Jag är fortfarande inte så glad i starka färger som orange och sånt. Men smaken varierar ju såklart.

 9. Vilken massa inspiration. Gillar de avlånga pallarna!

 10. Men å så mycket snyggt! Så mycket inspiration :D

 11. Så HIMLA fint älskar första sovrummet :) och vad är det för idiotisk kommentar ovan om man inte gillar heminredning vad gör man då på en inredningsblogg? Ha en fin Söndag Kram Moa

 12. Så mycket fint :D

 13. Vad mycket härlig inspiration!! :)

 14. Jag vet inte, men jag är inte speciellt förtjust i dessa stylade sovrummen. Är nog ganska så ointresserad av trender inom heminredning, och det gäller även trender inom mode :) Så tråkigt detta lät då, men så är det :D

  • Då kanske du inte ska läsa min blogg:)

 15. Åh vilka fina sovrum och jättebra tips! :-D Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024