fbpx

Bygga växthus av gamla fönster – tips & inspiration

Att bygga av gamla fönster är riktigt populärt just nu. Det ligger ju också i tidens anda att återanvända och ge gamla saker nytt liv. Man kan dock bygga sååååå mycket mer av gamla fönster än bara klassiska växthus. Det är helt enkelt 100 % hållbart att bygga växthus av gamla fönster. Sedan ger dessa återanvända gamla fönster, växthuset den där charmen som inte nya växthus har.

LÄS MER: DIY solskydd tips för uteplats och trädgård

Här nedan så får ni se några riktigt kreativa och kul gamla fönsterbyggen.

Växthus av gamla fönster

vääxthus fönster 2

begagnade fönster växthus

Bygga växthus av gamla fönster

Är och förblir en klassiker och dröm för många odlarfantaster. Antika fönster som väggar gör att växthuset känns mer genuint och gynnar dessutom miljön pga. återanvändning av gammalt material.

Sedan är det ju alltid kul att kunna stoltsera med sitt egenhändiga bygge för en impad granne också :)

Vitrinskåp av fönster

Detta är en mycket smart ide av den som nu kom på det först. Hitta gamla fönster efter ett ombygge eller köp överblivna hos snickarverkstaden. Det som blivit poppis är att ha en stomme klar från ett gammalt antikt skåp och sätta dit de gamla fönstren som skåpsdörrar. En mycket personlig möbel som gör sig vacker i alla hemmets rum.

Det går självklart bra att snickra till en egen skåpstomme också för den händige.

????????????????????????????????????

fönster växthus

växthus bygg själv

Tips: Spika 22 x 70-panel som ”lock” på reglarna från utsidan och sätt därefter in fönstren från insidan med en 15 x 15-milimeters- list för att hålla dem på plats. Dörren sattes in som en vanlig dörr mellan två reglar. Se sist till att foga alla springor för att få ett tätt och snyggt resultat.

Miniväxthus mot väggen

Här passar gamla fönster perfekt och glas ger rejäl medelhavstemperatur för växterna. Ta enkelt några gamla fönster och sätt dem mot den vägg ni vill odla på. Se dock till att det finns en bra dörr för vädring annars dör växterna av värmeslag.

Detta mini växthus är perfekt för den lilla trädgården som inte har plats för ett stort växthus.

hus fönster

LÄS MER: 10 billiga sammetsstolar som ser lyxiga och dyra ut

Slutsumma – Bygga växthus av gamla fönster

Min mamma hade alltid en trädgårdsdröm om ett stort växthus av gamla fönster som blev över. Drömmen blev aldrig sann tyvärr, men jag tänker alltid på hennes växthus när jag ser antika fönster.

Jag lärde mig av min mor att inte bara drömma utan göra verklighet av dem också. Denna bloggen är en av mina sanndrömmar och kan jag så kan alla….. jag lovar :)

Dream big today – make it happen tomorrow!

REA SHOP

Soffadirekt
37954995
Soffadirekt
22952795
Soffadirekt
66958995
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Soffadirekt
69907490
Soffadirekt
59956995
Soffadirekt
42956495
Soffadirekt
1449516995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis