fbpx

5 barnvänliga badplatser i Göteborg med sandstrand

(Innehåller annonslänkar)

Göteborg är en klippornas stad! Det vill säga att vi Göteborgare inte direkt är bortskämda med milslånga sandstränder som finns neråt Skåne. Jag personligen älskar klippbad mer då sand hamnar överallt där den inte ska vara. Men däremot vet jag att det finns många barnfamiljer som hälsar på i Göteborg. Då kan det vara en god idé att upplysa om att det faktiskt finns flera bad runt Götet med riktigt bra bad med mindre stränder. Eftersom jag är en sann badnarkoman så har jag självklart provbadat på alla kommande platser här nedan.

LÄS MER: 9 bästa badplatser i Göteborg och hångelvänliga

Vassegooo! Här får ni en lista på 4 kanon grymma och barnvänliga bad i Göteborg med små stränder!

Barnvänliga badplatser i Göteborg

Foto: inredningsvis.se

Fina badhanddukar hittar ni billigt HÄR

1. Brännö Ramsdal bad

Jag börjar med min egen personliga favorit bland badplatser i Göteborg. Brännö Ramsdal badet är riktigt bra för barnfamiljer, då det är så stort och uppdelat i olika badområden. På ena sidan finns små fina sandstränder perfekta för riktigt små barn. Där finns även en lång brygga samt bra hopptorn för de lite äldre barnen (och även för barnsliga vuxna :)

LÄS MER: Top 9 bästa bad i Göteborg och hångelvänliga

På andra sidan finns mysiga badklippor och en mer vuxen badbrygga, där hänger också bara vuxna som solar, badar och picknickar. Det är det jag gillar mest med Brännö badet att det finns någon del för alla. Att folk som inte gillar barn får vara i fred medan barnfamiljer kan härja fritt på andra delar utan att det stör.

Notis: Är ni på Brännö i sommar bara MÅSTE ni besöka café Varvet, som är absolut det coolaste sommarcaféet i Västra Sverige.

Hitta hit:

Ta båten från Saltholmen mot Brännö Husvik via Asperö. Turen tar ca. 15 minuter. Sedan promenera eller cykla till Ramsdal nära Brännö Brygga. Köp gärna lite fika på vägen vid caféet på varvet, Brännövärdshus eller Coop.

SOMMAR SHOPPEN

Foto: inredningsvis.se

Lyxiga trendiga solglasögon hittar ni HÄR

2. Asperö bad

Nästa är en dold liten sommarbad pärla inte många känner till. Bara mindre än 5 minuter med båten från Brännö når vi den urmysig lilla ön Asperö. Denna ö har ett så himla fint bad bara man är beredd på gå en liten bit. Asperö bad når man genom att gå genom en liten skog med bla. en vacker näckros damm.

Väl framme vid badet väntar en superfin liten sandstrand perfekt för de minsta. På andra sidan finns två trappbryggor och en lägre trampolin för de större. Ett tips är att ta med en rejäl picknick, för Asperö har inte så stor affär och ofta vill man vara kvar längre än man trott när man väl är där…..tro mig :)

LÄS MER: Top 4 caféer i Göteborg vid sjö och hav

Hitta hit:

Ta båten till Asperö Norra eller Asperö Östra från Saltholmen. Turen till Asperö Östra tar bara ca. 8 minuter och Norra är ca. 12 minuter. Promenera till stranden genom en liten fin skog med en bra stig.

Foto: inredningsvis.se

Ursnygga badkläder hittar ni HÄR

3. Vrångö Nötholmen bad

Vi stannar i Södra skärgården, förmodligen för att jag älskar att tipsa om det. Nästa ö har förmodligen den största mest utomlands lika sandstranden i Göteborgs kommun. Jag talar om den ganska stora stranden på Vrångö. Första gången jag kom  cyklande i skogen fick jag nästan en chock när sandstranden bara fanns framför mig helt plötsligt. Det blev som en spännande oväntad överraskning och gissa om jag tog mig ett rejält dopp där.

Stranden är låååångrund och bara helt PERFEKT för småbarn samt även för utkörda föräldrar att vila ut på. Barnen kommer garanterat bygga sandslott och roa sig länge så ni får garanterat egentid att bara sola och relaxa på. När ni blir hungriga finns det en kanon fiske krog nere vid Vrångö hamn, med det härliga Göteborgska namnet Fiskeboa.

Hitta hit:

Det går en jääääla snabb båt från Saltholmen var 20e minut. Åker ni där uppe på båten så håll i hatten bara :)

LÄS MER: Glamping är grejen – så här campar ni som Zlatan 

4. Härlanda Tjärn

När jag först flyttat tillbaka till Göteborg 1999 bodde jag vid Härlanda Tjärn. Det är ett otroligt fint och lugnt område nära Göteborg city. Härlanda Tjärn har en sjö som det går att antingen bada vid eller också kan man vandra runt sjön en solig dag då orken är med.

Vid badplatsen finns en mindre sandstrand för barnen att leka vid. Sedan finns även den brygga samt en flyttbrygga för de äldre simkunniga barnen. En underbar liten grön oas att fly city stressen ett tag.

Hitta hit:

Det finns många sätt att ta sig till Härlanda Tjärn. Cykla eller gå från Skatås, kör upp till parkeringen vid Smörslottsgatan, eller åka kollektivt med buss 17.

5. Delsjö badet

Sist men långt ifrån sämst är Delsjön med tillhörande bad och grillplats. Delsjö området är absolut det allra finaste när det kommer till frilufts och skogsområden i Göteborg. Att vandra upp till Delsjön från hållplatsen vid Bögatan är en natur dröm i sig. Vacker blandad lövskog, härliga ängar och röda små stugor är vad ni får se på vägen upp.

LÄS MER: 9 bästa badplatserna i Göteborg & hångelvänliga

Väl uppe vid Stora Delsjön väntar en grön backe neråt och längst ner finns en ganska lång sandstrand perfekt för små barn. Det finns även en kiosk samt en brygga att hoppa och dyka från för alla äldre. De vuxna kan relaxa längre upp på gröngräset och det finns flera grillplatser som använd flitigt, speciellt av invandrare.

Notis: För alla hungriga finns det två URMYSIGA röda stug caféer runt Delsjön. Det ena heter café lyckan och ligger nästan ända framme vid stora Delsjön, där finns en underbar trädgård att sitta i, getter, kaniner för barnen att titta på och en mindre hundgård att släppa hundar fria. Café nummer två i underskön miljö med röd stuga är Bertilssons stuga vid lilla Delsjön. Antingen kan ni vandra från stora till lilla Delsjön eller ta bussen 6 minuter från Korsvägen till Analysvägen.

Hitta hit:

Ta spårvagn 5 till Bögatan. Gå ca. 15 – 20 minuter upp till stora Delsjön. Alternativt kan man köra upp till parkeringen vid Alfred Gärdes Väg.

Jag brukar cykla till Delsjön och jag älskar när man åker hem för då jäklar går det neråt heeela vägen:)

SOMMAR SHOPPEN

Foto: inredningsvis.se Här står kära vännen Michael och beundrar den makalösa utsikten på Vrångö innan vi senare tog ett dopp i böljan blå:)

Slutsummering – Barnvänliga badplatser göteborg

Där har ni bästa tips på barnvänliga badplatser i Göteborg som har åtminstone några sandkorn bland alla klipporna. Har ni några egna badpärlor runt Göteborg att rekommendera så ge gärna en coment down below.

Ha en riktigt solig och härligt blöt badsommar nu.

LOVE M (förmodligen sjöjungfru i tidigare liv)

UTEPLATS SHOP

Newport
5 1317 895
Newport
1 099
Newport
24 09516 867
Newport
1 499
Newport
3 089
Newport
4 6127 095
Newport
4 659
Newport
10 795
Newport
11 795
Newport
22 995

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis