fbpx

Restips: Franska rivieran & Antibes i bilder

Jag vill börja veckan med att TACKA för alla underbara stöttande kommentarer från förra veckan angående min fars bortgång. Det både gjorde mig tårögd och så otroligt tacksam att ni mina underbara följare finns och bryr er. Tack! :)

Så var vi då tillbaka från vår minst sagt händelserika Frankriketripp. Tiden gick tyvärr alldeles för fort och det var inte direkt att jag saknade blöta kalla Sverige. Vi besökte den idylliska staden Antibes som nu är min absoluta FAVORIT på Franska Rivieran.

Vi bodde precis vid havet och den flera kilometer långa stranden vid Juan les Pins, en lugn underbar badort. Därifrån går det snabbt att ta sig in i själva Antibes stad och där väntar allt Franskt man bara drömmer om, från ett stort macaronbageri, Fransk karusell, restauranger i världsklass, pittoreska Franska hus, till den gigantiska marknaden mitt i Antibes.

Sista dagen i Antibes var det 25 grader varmt och jag badade i turkost härligt hav, så nu tillbaka i kalla verkligheten hade jag lätt kunnat bo där hela vintern.

Här följer restips och vår resa i bilder då ord är för små :)

Restips

restips franska rivieran

Är hon inte underbar? Den Franska mademoisellen som sitter och är så vacker i sin hatt på cafeet. Hon fångar allt som är Antibes: njutning, mat, sol och underbara små pittoreska butiker och cafeer :)

france resan1

france teater

antibes-1

Tavlor på moviestars fotate från en restaurang med den absolut godaste lasagne jag ätit…mmm only in France :)

antibes-2

antibes-4

antibes-5

antibes-6

Ett bageri mitt i Antibes som specialiserat sig på bara macarons… I died and went to heaven in there :)

antibes-7

antibes-8

antibes-9

antibes-10

ANTIBES1

antibes-3

Lyxiga bilar finns det gott om på Rivieran och Jon ger sitt restips att glida runt i denna svarta Ferrari :)

antibes-11

antibes2

Restips Frankrike

Ska jag bara ge ett Franskt restips är det Antibes. Kort sagt om ni älskar allt Franskt (som mig) MÅSTE ni besöka denna underbara badort. Staden dit konstnärer vallfärdar och havet alltid lockar till liv, lust och ändlösa nätter av fest, glamour och skratt. Ni kommer enklast till Antibes genom att flyga till Nice och därifrån ta tåget som går mot Cannes, endast en 20 minuters resa till paradiset :)

Au revoir Frankrike för denna gång :(

LOVE Maria och Jon

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis