fbpx

Ändra ditt tänkesätt – 5 livstips från Ghandi om livet

Mahatma Gandhi är en underskattad filosof som har delat med sig av många lärdomar som fortfarande kan tillämpas idag, genom att studera dem kan vi förbättra vår framtid. Dessa idéer kommer att relatera till dig på ett personligt plan och kan vara viktiga att implementera i ditt liv och hjälpa dig att ändra ditt tänkesätt.

Genom att titta på Mahatma Gandhis otroliga idéer kan vi lära oss nya saker om oss själva och vår framtid, som kan hjälpa oss att bli lyckligare. Vem som helst kan ändra sig när du läser detta, fortsätt läsa om du är intresserad.

Gandhis första lektion: Förändra dig själv innan du förändrar världen

“Vår största förmåga som människor är inte att förändra världen, utan att förändra oss själva.” – Mahatma Gandhi

Det finns många frågor idag som är ett problem på global nivå. Detta skulle få en del att vidta enorma åtgärder utan att först titta på sig själva. Ett av de största hycklerierna är att försöka förändra världen utan att någonsin titta på oss själva först. Att ta ansvar för sitt eget personliga liv är förmodligen det som kan göra världen lite bättre.

Enligt Mahatma Gandhis läxa började varje problem som finns på global skala från att uppstå i små samhällen. Även om vi löser problemen som vi möter nu, skulle det inte lösa människors ansvarslöshet, vi måste slå till vid roten av problemet.

Roten till problemet är vi, små samhällen av människor som har gjort oansvariga handlingar som ackumulerats till stora katastrofer, som global uppvärmning. Naturligtvis finns det stora åtgärder som vi kan vidta för att tvinga fram stora organisationer som regeringen, men det största bidraget i en kristid är en liten insats från varje människa på jorden.

Gandhis andra lektion: Omvandla hat till förståelse

“Hata synden, älska syndaren.” – Mahatma Gandhi

På grund av vår personliga erfarenhet kan vi ledas till att hata en person, men detta är inte rätt sätt att se saker, enligt Mahatma Gandhi. Människor som har fattat dåliga beslut kommer att förstöra varje individ som kommer i sin vägen. Att hata individen som tror att de inte kan förändras kommer inte att lösa problemet.

Även de mest groteska av synder är faktiskt bra när de praktiseras med måtta, till exempel:

  •  Stolthet tillåter personen att befalla respekt från andra och sig själv,
  •  Avund är användbar för att höja standarden för oss själva

Att hata personen utan att höra deras sida av historien kommer att leda till ett missförstånd, och det är inte sättet att göra saker.

Den där hatiska personen som du avskyr så mycket, de kan bli du om du har upplevt samma saker som de gjorde. Därför är det viktigt att förstå att människor fortfarande kan förändras. Om vi försöker förstå varandra mer så skulle vi förenas.

Gandhis tredje lektion: Stå upp för din åsikt även när du är den enda

“Det är lätt att falla för grupptryck. Det krävs mod att stå ensam.” – Mahatma Gandhi

I dagens värld där människor söker validering mer än någonsin, kommer vissa att stå bakom majoriteten utan att tänka själva. Det är så mänskligheten kan vara dömd. Om vi har tillräckligt med får som leds till vargflocken kommer alla att bli övertygade, och samhället kan användas för att gynna de få.

Det spelar ingen roll om vi pratar om politik, religion eller affärer. När som helst kommer det att finnas problem när människor bara står vid majoriteten. Det finns vissa fall där människor bara tror på en idé på grund av sociala bevis som övertygar fler människor på grund av det ökade sociala beviset, det blir en ironisk dominoeffekt.

Sättet som du kan tvinga fram förändring enligt Mahatma Gandhi är att stå i minoritet och resonera ut dina bekymmer. Du behöver inte gå med majoriteten så länge du har goda skäl att göra det. Sådana människor har startat de viktigaste händelserna i vår historia, en som ledde oss till en bättre framtid.

Gandhis fjärde lektion: Lev i nuet – glöm dåtid och framtid

“Titta på sparvarna; de vet inte vad de kommer att göra i nästa ögonblick. Låt oss bokstavligen leva från ögonblick till ögonblick.” – Mahatma Gandhi

På grund av vår ständiga oro för framtiden och sorg från det förflutna, ignorerar vi nuet, den enda gången då förändring kan göras i första hand. Om vi tittar på djur beter de sig bara utifrån vad de ser vid varje givet ögonblick. Det är därför de kan flytta till en bättre position utan att titta på det förflutna.

Enligt Mahatma Gandhi måste vi leva i nuet om vi ska leva ett tillfredsställande liv. En där vi inte behöver oroa oss för framtiden eller sorg över det förflutna. Att ständigt övertänka vad som kan hända och ha hänt leder till att vi missar ögonblicket, ett ögonblick där vi kan njuta och vara oss själva.

Kom ihåg att den flyktiga tiden som du upplever nu kommer att bli historia i framtiden, om du vill leva ett bra liv måste du leva efter ögonblicket. Det är såklart viktigt att då och då titta på framtiden och det förflutna, men vi bör göra det på ett sätt som inte äventyrar nuet som skulle kunna göra våra liv bättre.

Slutsats life lessons

Mahatma Gandhi har lämnat oss med underbara läror som kan användas för att lösa de problem vi upplever idag. Genom att titta på hans idéer kan vi bli bättre än vi är nu. Idéerna ovan indikerar läror både i mindre och större skala som kan hjälpa oss att identifiera rätt handlingar i nuet.

Det kommer också leda oss till ett lyckligare liv personligen, om vi ska vidga vårt perspektiv och förstå dessa idéer kommer vi att få ett mer tillfredsställande liv. Förhoppningsvis har du lärt dig åtminstone något nytt om livet från detta inlägg.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis