(Innehåller annonslänkar)

De flesta av oss bor inte i gigantiska Hollywoodhem som cirkulerar flitigt i media! Faktum är att allt fler bor på liten yta och med ett litet vardagsrum. Där passar stora, klumpiga rektangulära soffbord alá 80-tal inte alls in. Nej att inreda med stora bord i ett litet rum, snarare själ ännu mer yta när man behöver tvärtom.

LÄS MER: HETASTE INREDNINGSTRENDER HÖST/VINTER 2021

Den bästa lösningen är istället att välja nätta, lätta mindre soffbord. Här är 6 varianter av små soffbord som förstorar ett litet vardagsrum, som genom trolleri!

Litet vardagsrum

förstora litet vardagsrum

1 Runda soffbord gör större rum

Detta är den ultimata möbeln för att få alla rum att se större ut. Den runda formen utan bordsben som tar upp yta är idealet för ett litet vardagsrum. Är sedan bordet både lågt och runt ger det en dubbelt förstorande effekt. Man behöver nödvändigtvis inte bara ha ett runt bord. Som ni ser på bilden ovan har de lekt lite och matchat med ett annat litet runt bord bredvid.

Runt bord förstorar även små kök, så alla orsaker att satsa på runda former i dekoren!

Trendiga nyheter

Runda bord ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Naturligt och trä är absolut trendigaste av allt detta året. Här tipsar jag er om några både förstorande och trendiga runda bord.

låga soffbord

litet vardagsrum större

KÖPTIPS: Låga ursnygga soffbord hittar ni att köpa HÄR

2 Håll en låg profil

Låga soffbord är ett toppenknep för att inte förminska vardagsrummet mer. Det ger också en mer lyxig loungekänsla allmänt i dekoren. Om man gillar ett soffbord i butiken som har ben men vill ha det lägre. Köp det mät ut benen till hur korta ni vill ha dem och såga helt enkelt av benen. Voila ni har dröm soffbordet och precis i önskad höjd därtill.

OBS: Det som däremot inte är snyggt är för hög soffa och för lågt soffbord, så se till att möblerna matchar.

soffbord glas

KÖPTIPS: Snygga glasbord i olika storlekar finns att köpa HÄR

Soffbordet ovan är större men glaset ger ändå en sirlig lätt rumskänsla!

vardagsrum tips

3 Glasklart

Att satsa på ett soffbord i glas är inte bara snyggt det är smart också. Glas förstorar eftersom man ser övrig inredning igenom det. I vissa fall kan det nästan bli att glasbordet försvinner så man knappt ser det. Visst det kanske inte är den mest praktiska möbel men ibland får fåfängan faktiskt gå före.

LÄS MER: Inred med loftsäng och tjäna både mer pengar och plats

TIPS – har ni sett ett träbord ni gillar men vill ha det i glas. Såga bort bordsskivan behåll stommen och få en glasmästare att skära ut en ny bordsskiva i glas istället.

småbord vardagsrum

KÖPTIPS: Små soffbord perfekta till små hem med lite plats finns HÄR

4 Double trouble

På många stylade mäklarsidor har man sett detta förstorande knep mycket. Man använder två små sidobord och ställer bredvid varandra. Det ger rummet känsla av rymd samt ett spännande oregelbundet intryck. Har man ett riktigt litet vardagsrum kan det ibland vara en god idé att skippa soffbord helt. Satsa då istället på att ha sidobord bredvid soffan.

Shoppa favorit bord

vardagsrum inredning

5 Det lilla fyrkantiga

Det lilla fyrkantiga soffbordet är för modernt inredning vad det stora avlånga var för dåtidens. På massor av inredningssidor just nu syns dessa små fyrkantiga godingar. De finns i marmor, svart, vitt ja you name it. Ett mycket smart val för ett litet rum och passar bra för fina arrangemang på bordet, som blommor och snygga böcker.

litet vardagsrum inredning

Lyxiga sittpuffar i sammet ovan finns HÄR

6 Alternativa möbler

Sist men inte sämsta tips är det att använda sig av en alternativ möbel som soffbord. På bilderna ovan ser ni bla. mitt soffbord i form av en rosa puff som jag älskar. Placera gärna en snygg bricka eller glasskiva ovanför puffen för att kunna ställa saker på. Sittpuffar är den perfekta multitaskingmöbeln och ger dessutom en lyxig känsla direkt.

Även gamla kistor kan vara jätteläckert som soffbord. Eller använd den möbel vi sett allra mest av på senare tid, lastpallen. En väldigt läcker bordsvariant  är att göra 4 staplar av modetidningar som bordsben och lägga en glasskiva över.

LÄS MER: 10 sammetssoffor för ett lyxigt hem med WOW-faktor

litet vardagsrum soffbord

SOFFBORD KÖPTIPS:

soffBord ovan finns HÄR


Litet vardagsrum tips

Där har ni mina bästa förstorande soffbordstips. Men prova er fram där hemma, lek med inredningen, flytta runt hejvilt. Det värsta som kan gå fel är ju  att ni får flytta tillbaka allt på plats igen.

Små saker kan göra stora underverk!

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Newport
15 750
Newport
21 295
Newport
43 395
Newport
34 595
Jotex
3 639,305 199
Newport
41 995
Newport
34 595
Newport
44 495

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

8 Comments

  1. Madeleine Reply

    Bra tips!! Jag skulle gärna vilja veta bildkällan på no 1 för att kunna försöka finna dessa underbara små soffbord, eller vet du kanske var ifrån soffbordet kommer? ?

    • Hej och tack:) tyvärr inte då bilden är från Pinterest :( kan tänka mig att den är från en utländsk sida från början. XO

  2. Så jättebra tips. Någon som vet var man kan hitta de två små borden från bild nr 4.? / anna

  3. SUUUPER TIPS! jag har nyss flyttat så detta var bara guda sänt :) Kram Marre

  4. In House Plans in India If possible, you can install large windows for your simple home design. The existence of a large window can add to the impression of space in the room. Not only that, the house also looks brighter and exposed to sunlight. In other words, during the morning until late afternoon, you don’t need to turn on the lights so you can save electricity.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.