Vi lever i ett samhälle där allt fler får samsas på liten yta. Begreppet ”Compact living” har på riktigt blivit något som känns lika naturligt inom inreda sfären som julgran på julafton. Det handlar helt enkelt om att maxa den lilla ytan man har till max. Att planera in i minsta detalj och framför allt tänka på väl placerad förvaring på rätt ställen i hemmet. När det kommer till vardagsrummet finns det flera smarta förstorande knep att ta till.

LÄS MER: BÄSTA SOMMAR REA 2021 – över HALVA PRISET

Vem orkar med stora röriga renoveringar mitt i familjekaoset? ORKA! Nej här får ni 6 sätt att förstora litet vardagsrum billigt och supersnabbt utan massa krångel.

Förstora litet vardagsrum

Speglar ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

Förstora med snygga speglar

Speglar är inte bara för skönhet! Att strategiskt placera en stor spegel mitt emot dina vardagsrumsfönster, kan få vardagsrummet se nästan dubbelt så stort ut. Speglar reflekterar ljus och det är alltid bra när det gäller att ge illusionen av ett större rum. Möbler av glas kan också ha liknande effekter.

Jag har själv placerat genomskinliga stolar i mitt lilla kök och de ger illusion av ett större kök.

Sommar rea fynd

Foto: Kirsch

Snygga hissgardiner ovan finns 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR

Strippa fönstren

Gardinlängder i all ära men ibland kan de tyvärr ge ett förminskande intryck. I små vardagsrum kan det vara en bättre idé att ta bort gardinerna helt och låta fönstren bara vara. Om ni vill ha skydd mot ljuset är isf hissgardiner ett mycket bättre förstorande val. Sätt gärna hissgardinerna mot taket ovanför fönstren, det ger ett förhöjande intryck i rummet.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2021 – 10 STÖRSTA TRENDERNA

Förstora på mindre än 5 minuter

Vilket är det allra snabbaste sättet att få ditt vardagsrum att känna sig rymligare? JO! Flytta alla ut dina möbler som lutar mot väggarna några centimeter om möjligt. Att ge möbler som soffor, bokhyllor och stolar som lite andningsrum hjälper till att få hela rummet kännas mindre trångt och mycket luftigare.

Foto: elledecoration

Fejka högt i tak

Om du inte har högt i tak, oroa dig inte! Fake it until you make it genom att montera några hyllor eller ett konstverk i den övre halva delen av en väggarna. Detta kommer att dra gästernas blick uppåt och skapa en känsla av ett högre rum. Att montera dina gardinstänger i taket ”hotellkänslan” ger genast ett förhöjande intryck.

Nyheter som trendar

Less is more

Använd Coco Chanel-regeln i ditt vardagsrum dvs less is more. Istället för att ta bort ett tillbehör innan du lämnar huset, redigera de små dekorativa bitarna helt ur ditt vardagsrum. Minimalism är definitivt bra i små utrymmen, så rensa bort allt jäkla klutter. Satsa på några större väl utvalda föremål Ju mer du kan rensa bort ytor, desto större kommer ditt rum att se ut.

gardiner finns HÄR och tapeter HÄR

Trolla med riviga ränder

Vertikala linjer kan ge ett rejält förhöjande intryck. Se bara effekten när du rullar ut en randig matta eller använder randiga gardiner. Ränder ger en sådan stark effekt av förändring i rummet. MEN ha absolut INTE både randiga gardiner och randig matta, det är TO much för ögat att ta.

Jag har själv ljusa bredrandiga tapeter i min lilla hall med sänkt tak. De får hallen verka ha högt i tak som resten av lägenheten.

Foto: sandbergwallpaper

Så det är inte omöjligt att få mer plats i vardagsrummet, det gäller bara veta hur. Hoppas ni har tagit till er några av dessa smarta förstorande tips och testar dem hemma. Jag har själv testat ”spegeltricket” och kan säga att det funkar bättre än bäst.

Live small dream big!

LOVE M

REA FYND SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
1395 SEK3295 SEK
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
3 324,304 749
Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.