6 höga inredningstips för hem med lågt i tak

(Innehåller Ellos & Jotex annonslänkar)

Har ni lågt i tak men önskar det vore högre ? Alla har inte förmånen att bo i flådiga Vasastan-våningar med högre i tak än himlen. Hur kan man då göra om man vill förhöja taket utan att bygga om ? Jo man kan fuska fram det på olika inredningsvis, så att det känns högre i tak fast det egentligen är lågt.

LÄS MER: Bästa sommar REA från 4 kända butiker

Varsegoda mina damer och herrar här får ni 6 förhöjande tips hur ni kan inreda för lågt i tak !

Lågt i tak

Båda foton ovan: engelskatapetmagasinet.se

KÖPTIPS: Grymt snygga randiga tapeter hittar ni HÄR

1. Breda lodräta ränder förlänger

Att använda breda ränder både på gardiner och tapeter är ett av mina bästa förlängande inredningstips och ger genast känslan av högt i tak. Men använd INTE båda på samma gång då det ser mer ut som en galen cirkus i vardagsrummet än högre i tak :)

LÄS MER: 10 billiga sammetsmöbler för ett lyxigt vardagsrum

Om ni väljer långrandiga gardiner istället så var noga med att sätta upp dem på en gardinskena i taket ist. för på en gardinsstång. Att sätta gardinerna i taket ger direkt illusion att rummet är högre och rymligare. Inom mode säger man att långa personer ska undvika långrandigt som förlänger ännu mer, inom inredning tänker ni bara tvärtom.

SOMMAR REA FAVORITER

hall inredning

Ursäkta kass kvalitet men att få till bra foto ljus i min hall är skitsvårt.

Jag har högt i tak hemma UTOM i hallen. Något miffo hade nämligen på alla inredares mardrömsera 70-talet sänkt mitt tak i hallen. Jag fixade då när jag flyttade in dit långrandiga ljusa tapeter och en långsmal spegel och vips blev hallen dubbelt så stor. Det är helt otroligt vad man kan trolla och lura ögat med rätt inredning :)

hissgardiner

Här ser ni hur ljust och förhöjande det blir med bara hissgardiner!

hissgardiner online

Foto: Ellos

Köptips: Billiga hissgardiner online hittar ni att köpa HÄR

2. Hissa upp taket med hissgardiner

Bor man med riktigt lågt i tak som vissa gamla 1700-talshus har, skippa då gardiner helt. Sätt hellre upp ljusa hissgardiner i taket ovanför fönstret. Detta ger genast en lätt luftig känsla i rummet men ger ändå solskydd när de dras ner. Även här kan ni tänka på att använda hissgardiner med lodräta ränder på.

inredningstips tavlor

LÄS ÄVEN: 6 billiga hallmöbler under tusen kronor

3. Trolla högt med tavlor

Att sätta flera små exakt likadana tavlor rakt ovanför varandra ger direkt känslan av högre i tak. Har ni en stor målning så sätt den då uppe vid taket alltså högre än normalt, detta förhöjer också rummet.

Även höga hyllor placerade ända upp till taket ger en längre känsla. Perfekt om man bor litet och inte vet vart man ska göra av alla böcker. Inredningstips nummer för lågt i tak ett är helt enkelt placera ALLT lite högre.

Foto: Ikea.com

inredningstips soffor

Köptips: Ursnygga smäckra soffor för små hem finns att köpa HÄR

4. Välj låga loungelika möbler

Vanligtvis när vi väljer möbler för vårt hem, tenderar vi att välja ut dem baserat på deras utseende, utan att ta hänsyn funktionalitet. Visst stora pompösa möbler är snygga men på rätt plats. Att klämma in en en hög stor soffa impulsköpt på blocket gör bara att rummet ser ÄNNU lägre och mindre ut. Nej har man lågt i tak får man planera och förändra sitt möbeltänk

Låga loungelika möbler är perfekta för hem med lågt i tak, eftersom de ökar utrymmet mellan taket och golvet, vilket gör rummet känns både rymligare. högre och större. Tänk på de låga möbler ni ofta ser i hotellobbyer de har ofta placerats där av en förstorande orsak av folk som planerar inredning i detalj.

Att måla både golv och tak i vitt förstorar alla små och låga rum. Testa även att måla taket i högblankt vitt, det gör illusion direkt av högre i tak än det egentligen är.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

Foto: Alexanderwhite

KÖPTIPS: Soffor som den ovan hittar ni till kanon pris HÄR

5. Ljust och rensat

JAAAA jag vet att det är uttjatat med att måla ljust för att förstora MEN jag måste ta med det i detta fallet ändå. Målar man eller tapetserar mörkt där det är lågt i tak blir det snarare en grotta än ett fräscht hem.

Ett supertips för att höja taket är att använda en beige färg på väggar och kritvit färg på taket. Detta gör att taket automatiskt höjs, måleri är verkligen trolleri. Vill man vara vågad kan man testa måla taket i högblank vit färg det fuskhöjer taket ännu mer. MEN använd inte blank färg på både taket och i övrig inredning. Det blir bara spegel, spegel i målarfärgen där säg vem som målat högblankt på ALLT det här :)

Skippa sedan allt plotter och en massa onödiga inredningsdetaljer om ni bor litet. Rensa och håll det stilrent med bara några få mindre personliga omtyckta ägodelar. Undvik röriga tavelväggar och planscher med röriga motiv det ger också förminskande intryck.

Tänk ljust och rent förhöjer – Mörkt och rörigt förminskar!

inredningstips

Foto Ikea.com

Köptips: Billig förstorande inredning som ovan hittar ni HÄR

6. Lååångaaa inredningsdetaljer

Inred med många långa inredningsdetaljer som lampor, blommor och levande ljus i höga ljusstakar. Om man i ett rum med lågt i tak använder en sk. uplight-lampa upplevs genast rummet högre på kvällen när lampskenet lurar ögat. UNDVIK plafonder då de lyser neråt vilket istället ger känslan av ett lägre rum. Använd istället flera bordslamor som lyser uppåt och skippa förminskande klumpiga taklampor.

På bordet kan man ställa en rund låg kruka men använda en lång växt i den. Detta trollar också ytan längre och ger även ett sobert snyggt intryck. Trollhassel som finns i blomsterbutiker är en låååånggg växt och jag rekommenderar den till alla med dvärg-hem :)

innerdörrar billigt

Dessa två billiga innerdörrar som förhöjer hemmet finns hos byggmax.se

Bonustipset – Förhöj med dörrar och fönster

Om ni vill göra en liiiiteeee mer dramatisk förändring för riktigt lågt i tak är det smart att höja dörrarna. Att placera dörrkarmen längst upp vid taket och sedan använda längre dörr än normalt ger genast intryck av MYCKET högre i tak.

Även spegeldörrar med lodräta speglar har en starkt förlängande effekt på ett lågt rum. Välj INTE vågräta dörrspeglar om ni bor litet, hellre då enfärgad vit dörr istället.

På fönsterfronten är det smart att göra sk. fönsterväggar i vardagsrummet. Fönster som går hela vägen från golv till tak är nog det mest förstorande, förlängande tricket i boken. Har man inte råd med att ändra om fönster funkar långa speglar placerade på bra plats väldigt bra som förstoring också :)

foto: dizainall.com

LÄS MER: 10 lyxiga sammetssoffor till REA-pris

Man ska inte fuska med skatten men med inredning är det bäst att fuska hela vägen till taket :)

Fake it all the way to the stars….or at least to the ceiling!

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Soffadirekt
10 695 SEK14 995 SEK
Nordic Nest
4.789 SEK7.299 SEK
Soffadirekt
10 995 Kr14 995 Kr
Nordic Nest
6.296 SEK8.395 SEK
Soffadirekt
5995 SEK9995 SEK
Ellos
3 995 SEK
Ellos
1 196 SEK1 495 SEK
Jotex
359,20 SEK449 SEK
Homeroom
1 599,20 SEK1 999 SEK
Nordic Nest
5.865 SEK4.000 SEK
Homeroom
2 519 SEK2 799 SEK
Soffadirekt
9695 SEK12 995 SEK
Reforma Sthlm
3 995 SEK4 895 SEK
Reforma Sthlm
2 995 SEK3 595 SEK
Newport
973 SEK1 390 SEK
Homeroom
16 497,50 SEK32 995 SEK -50%

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Sarah
  måndag, september 14, 2015 at 12:20

  Hahaha dvärghem ;D
  Jag hänvisar direkt till dig när min man blir tokig på mig i eftermiddag då jag börjar tjata om att vi måste byta ut alla dörrar vi har, dom är precis helt fel inser jag ju nu! Och när vi får fram det fina trätaket i vardagsrummet (som någon dum jäkel har gömt med hiskeligt fult och billigt innertak) ska det absolut målas med vit blank färg! Fantastiska tips! TACK!

  <3
  /Sarah

  http://lantligtivitt.se

  • Reply
   Maria Ljungström
   måndag, september 14, 2015 at 18:40

   Visst blir man ARG på folk som förfular dekoren grrr :( KUL att du kör tipset högblankt :) det handlar om att våga mer och då vinna mer i inredningen. KRAMMMM

 • Reply
  Helen
  måndag, september 14, 2015 at 13:34

  Fina härliga bilder, ljust o frächt. Bra tips :)

 • Reply
  mickandialog
  måndag, september 14, 2015 at 14:26

  Den där hallbänken har jag med, fast syrenfärgad. Har liten hall, men den smälter in och tar ingen större plats. Helt plötsligt blev hallen ett rum. Men det är över ett år sedan vi köpte den. Testade att ha den framför vår nya svarta säng. Jättesnygg där med, så jag har spanat efter något liknande. Så hittar jag den där svart och vita från ditt tidigare inlägg. Den från Ellos. Kommer att passa perfekt… Jaaaa..

  Ja tänk vad man kan göra med proportioner i bostaden. Har rätt högt i tak, men fönsterna sitter rätt lågt och är djupa. Satte vita rullgardiner nästan vid taket. Rullgardinerna har jag så de slutar strax under den övre kanten av fönstret. Transparenta gardiner till, som även de sitter vid taket. Vilken rymd det blev. Utsikten blev även förstärkt. Det ser ut som jag har höga fönster.
  Det är så roligt att läsa dina tips och ideer.
  kramis

  • Reply
   Maria Ljungström
   måndag, september 14, 2015 at 18:39

   VAD KUL att vi har samma pall :) och fasen vad nöjd jag är med den alla säger att det ser ut som Dorsia hotell i min hall nu haha :) KUL att du fick mitt tips om bänken från Ellos synd bara mitt sovrum är för kort framför sängen så jag kan inte ha den själv :(

   KRAMMMM gumman

   • Reply
    mickandialog
    tisdag, september 15, 2015 at 08:23

    Mitt är långt framför sängen. Men begränsat på bredden. Därför fick vi sätta upp små väggburna bord som nattbord.
    kramis bananis

 • Reply
  yasmine mamma till dennis och angelina
  måndag, september 14, 2015 at 15:05

  tack
  fina bilder och bra tips.
  hoppas du får en fin vecka.
  Nu ska här börjas laga mat
  kraam

 • Reply
  Lauren
  måndag, september 14, 2015 at 18:22

  In love with that first room – that wallpaper is just perfection!

  Lauren,
  http://www.atouchofsoutherngrace.com

 • Reply
  amanda
  måndag, september 14, 2015 at 19:53

  Så mycket fint :D

 • Reply
  Marika
  måndag, september 14, 2015 at 20:04

  Sv: Tack :) detsamma!

 • Reply
  Hanna
  måndag, september 14, 2015 at 21:41

  Vilka bra tips!

 • Reply
  Julia
  måndag, september 14, 2015 at 22:08

  Så fint!

  sv: Åh tack så jätte mycket! kram

 • Reply
  ullie
  måndag, september 14, 2015 at 22:53

  oj massa fina bilder. va de översta från dej alla eller bara hallen ? men va fint det är med äldre lägenheter men ja tyvärr för låg tak i många .

 • Reply
  NINA WALLINDER
  tisdag, september 15, 2015 at 00:06

  sv; stort tack,, vad gullig du är, haha!! Kramis

 • Reply
  Connie*
  tisdag, september 15, 2015 at 07:44

  I love your style. It is so clean and fresh.

 • Reply
  Ramona
  tisdag, september 15, 2015 at 10:53

  Men wow vilka snygga inredningsbilder du visar :) Inspiration på hög nivå. Nu vill jag ändra ännu mera hemma ;) Kram och ha en fin dag

 • Reply
  The Place To Be
  tisdag, september 15, 2015 at 16:03

  Verkligen bra tips! De ska jag tänka på som har lågt i tak här!

  Tusen tack för fina ord hos mig!

  Kram Malin

 • Reply
  Emma Engström
  onsdag, september 16, 2015 at 19:58

  Men så otroligt snyggt, väldigt bra tips också! Blev väldigt sugen på att flytta nu :) Kram

 • Reply
  majamyra | It´s all about the details
  torsdag, september 17, 2015 at 22:35

  Mycket bra snilliga tips! Tusen tack :) Sparade en av bilderna i Pinterest, hoppas det är okej?

 • Reply
  Lise
  fredag, september 18, 2015 at 11:04

  Underbara bilder!

 • Reply
  Sandra SG /SATEGU.SE/
  lördag, september 19, 2015 at 09:42

  sv: Riktigt hemskt. Där är någon som kört på min pojkvän på en cykelväg! Självklart har inte personen stannat heller så vi har inte hittat vem det var som körde på honom. Inte så konstigt då de både kört på en person och körde på en cykelväg. Man vågar väll inte stanna då.. Vi får hålla alla tummar som går och hoppas han blir bättre snart! tack för din kommentar!

 • Reply
  mittgodastefinaste
  måndag, september 28, 2015 at 22:23

  Tack för fin inspo!

  Kram Jenny

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.