5 tips för att skapa en lyckad inredningsblogg

5 tips för att skapa en lyckad inredningsblogg

Det finns många skäl till att börja blogga. Du lär dig nya färdigheter samtidigt som du förbättrar din självkänsla, blir bättre på att skriva och kanske till och med ökar dina karriärmöjligheter.

Som inredningsentusiast vet du redan vad din blogg ska va inriktad på, vilket är det första steget för en lyckad blogg. Du är därmed en god bit på vägen – men än är det långt kvar till att kunna leva av ditt bloggande.

När du är fast besluten att skapa en lyckad inredningsblogg kan du ta del av våra fem tips nedan.

1.   Hitta din nisch

En inredningsblogg kan i praktiken handla om allt som har med inredning att göra. Och som du garanterat vet är det ett otroligt stort och komplext ämne. Därför är det viktigt att skapa en unik vinkel för att sticka ut från mängden.

Kanske vill du dela med dig av dina bästa gör-det-själv-tips, eller inspirera läsare att sätta lite färg på sina hem och kontor. Det finns oändligt många nischer att blogga om. Du behöver nödvändigtvis inte skriva blogginlägg som endast handlar om din nisch, men det är bra att åtminstone ha något att utgå från.

2.   Välj ett bra bloggnamn

Att namnge din blogg efter ditt namn är bra för att skapa ett personligt varumärke. Men du kan till exempel också välja ett namn utefter dess nisch.

Ett bloggnamn bör vara avslappnat om målgruppen inte är strikt professionellt, och vice versa. Du kan också göra lite forskning om dina konkurrenter och hitta ett namn för din blogg som motsvarar det utan att kopiera.

Om du behöver lite kreativ hjälp kan du hitta ett namn här. En namngenerator kan vara ett utmärkt sätt att komma på ett bloggnamn när du inga fler idéer har.

3.   Fokusera på innehåll av hög kvalitet

Blogginnehållet är den viktigaste delen av hela bloggen. Kom ihåg att innehåll av hög kvalitet är det som kommer att driva trafik till din blogg. Därför är det viktigt att skriva välskrivna blogginlägg och uppdatera regelbundet.

Som inredningsentusiast ska du sträva efter att skapa innehåll som innehåller tips och tricks som rör heminredning, köksrenovering, inredning av små utrymmen och liknande.

Glöm inte att lägga till bilder i dina inlägg. Detta kommer göra inläggen mer lättlästa och intressanta för läsarna.

4.   Glöm inte SEO

Även om din bloggs innehåll är kärnan i din bloggs popularitet och framgång, ser sökmotoroptimering (SEO) till att din blogg verkligen syns. Rätt SEO hjälper nämligen din blogg att hålla sig på framkanten på sökmotorernas resultatsidor. Här är några tips för bra SEO på din blogg:

 • Använd sökord som är relevanta för din inredningsbloggs tema.
 • Använd rätt metataggar och metabeskrivning.
 • Använd korrekta rubriker och underrubriker.
 • Fläta in länkar till andra blogginlägg kontinuerligt.

5.   Engagera dig i sociala medier

Sociala medier är ett utmärkt sätt att hitta nya följare, dela innehåll och inte minst tjäna pengar och lyckas med sociala medier. Se därför till att ta reda på vilka sociala medier som fungerar bäst för en inredningsblogg och fortsätt sedan att lägga ut nytt innehåll, foton så väl som videos för att locka nya följare. Ju mer du engagerar dig i sociala medier desto bättre kommer det gå för din blogg!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024