5 tips att organisera flytten

5 tips att organisera flytten

En flytt är inget litet projekt och det kan snarare kännas som något nästan övermäktigt, med allt som ska ordnas. Du upptäcker förmodligen också snart, att du har många fler saker än vad du trodde att du hade i ditt hem!

Det finns dock smarta knep för att göra jobbet med en flytt lite lättare. Här får smarta 5 tips för att organisera flytten så allt går smidigt och lätt.

Börja i god tid

Det tar kanske en, två eller tre månader mellan att det står klart att du ska flytta till det att du kan sätta nycklarna i dörren till ditt nya boende. Den här tiden ska du utnyttja maximalt. Börja mer eller mindre direkt med planeringen av din flytt.

Bestäm vad du ska göra själv

Du kan lämna över precis allt till proffs. Du kan låta en flyttfirma plocka ihop alla dina saker och transportera dem. På samma sätt kan du anlita hantverkare för småfix och en städfirma för städningen. Dock kan du också göra mycket själv. Det gäller bara att du bestämmer dig för vilka moment du ordnar med på egen hand.

Lägg upp ett schema

En flytt handlar inte bara om att bära tunga möbler upp och ner för trappor. Det handlar också om att samla ihop och packa de mindre prylarna, om reparationer och diverse småfix samt givetvis också om städning.

Lägg gärna upp ett schema för att göra de olika momenten i rätt ordning. Om du lägger upp ett schema tidigt i processen kan du också lättare boka upp exempelvis flyttstäd till rätt datum.

Ta hjälp av andra

Med vänner och familj som hjälper till blir flytten inte bara roligare, den går också smidigare. Du kan ta hjälp med allt från att packa glas till att flyttstäda. Fråga dina nära och kära om de vill hjälpa till och vad de kan hjälpa till med. De allra flesta ställer upp!

Anlita flyttfirma

Du kan göra mycket själv när du ska flytta. När det gäller flytt av möbler och kartonger är det dock smidigast att anlita flyttfirma. Möbler och kartonger är tunga och om du anlitar proffs kan du räkna med att dina saker tas om hand på bästa sätt. Dina saker är också försäkrade! Dessutom behöver du inte hyra släp och köra ett antal vändor fram och tillbaka.

När det gäller att anlita flyttfirma ska du vara ute i god tid. De flesta flyttar sker vid månadsskiften och om du inte bokar i tid kan det vara så att alla firmor är upptagna när du behöver hjälp.

Vi vill tipsa om en bra flyttfirma i Stockholm vid namn Peter Åkare. De flyttar åt kunder i hela Stockholmsområdet, även utanför Stockholm. De erbjuder alltid förstklassig service och transport, allt för att flytten ska gå så smidigt som möjligt.

Sammanfattning

Att flytta är lite omständligt, hur man än vrider och vänder på saken. Med våra tips kan du dock förhoppningsvis göra att projektet går lite smidigare. Vårt övergripande råd är att du gör vad du kan själv och sedan anlitar en flyttfirma för de tunga momenten och transporterna.

 

Interlinked

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024