4 tips att underhålla poolen miljövänligt

(I samarbete med Poolgiganten.se)

Dags att bygga pool? Grattis! En pool är en fantastisk investering som gör livet lite bättre och mer njutbart, samtidigt som värdet på huset ökar. Men att bygga pool är inte bara en engångsinvestering. Det kostar mycket att underhålla poolen och då är det framförallt kostnader kopplade till uppvärmningen som lätt drar iväg.

Uppvärmningen av en pool kostar pengar och sliter på miljön. Men visste du att det finns nya smarta metoder för att värma upp poolen på ett mer miljövänligt sätt? Mer miljövänligt betyder också i det här fallet mer ekonomiskt!

Här ger vi 4 tips hur ni kan underhålla och värma upp poolen mer miljövänligt. Samt vi tipsar om Poolgiganten butiken online som har allt inom pooler och pooluppvärming.

#1 Värm upp poolen med SOLAR-paneler

Vårt första tips ligger helt rätt i tiden och innefattar förnybara energikällor. Här är det solen som gör jobbet! Poolgiganten.se har ett smart poolöverdrag med SOLAR-paneler till poolen, som fångar upp solljuset och omvandlar det till värme, kan du få hela 8 extra grader i din pool. Deras lamelltäckning fungerar även som vintertäcking under den kalla årstiden.

Det bästa av allt är att du minskar dina uppvärmningskostnader rejält, samtidigt som du sparar på miljön och slipper förbruka el från elnätet.

#2 Investera i bra reningsverk för din pool

En hög kostnad för poolägare är ofta kemikalier och vattenbyte. Behöver man byta vatten i poolen, blir det kostsamt. Med ett bra reningsverk för poolen kan man behålla samma vatten en längre tid och man slipper använda så mycket kemikalier. Dessa kemikalier sliter annars på miljön både under processen då de framställs och när de hamnar i naturen.

#3 Behåll värmen i poolen

När värmen i vattnet lämnar din pool är det som att pengar går upp i rök. Men med ett poolöverdrag ser du till att värmen stannar i poolen. Vi rekommenderar att titta närmare på ett poolöverdrag från Poolgiganten med SOLAR-paneler som nämndes i det första tipset. Då får du dubbel effekt med både uppvärmning och skydd från att vattnet kyls av under natten.

#4 Köp en poolrobot

Vill du hålla din pool ren och fräsch och slippa använda så mycket kemikalier, kan du utöver ditt reningsverk använda dig av en poolrobot. Roboten åker på botten av din pool, precis som en robotgräsklippare åker över gräsmattan, och gör poolen ren och fri från smuts. En investering som sparar på miljön och gör din pool ren och fin!

Hos Poolgiganten hittar ni allt ni behöver för att anlägga en pool hemma. Från själva poolen till alla pooltillbehör som krävs att ha till. Som vi nämnt ovan har även Poolgiganten smart miljövänlig uppvärming till poolen via SOLAR-paneler. De har även den kraftfulla Thermopoolen som byggs av thermoblock och fylls med armering och betong. Thermopoolen byggs även i miljövänligt material som går att återvinna.

Så vill ni ha en miljövänlig pool som går att värma upp energisparande, då ska ni besöka Poolgigantens hemsida. De har även massa bra tips och råd inför poolbygget samt bra pool-FAQ.

/Maria

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Senast uppdaterad 248 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis