fbpx

11 snabba inredningstips på en mindre budget

Att skapa ett vackert och bekvämt hem behöver inte kosta en förmögenhet. Med lite kreativitet och en handfull strategiska val kan du skapa ett hem som utstrålar elegans och stil utan att bryta banken. Här är 11 snabba inredningstips för alla som har en mindre budget att förhålla sig till.

 • Återanvänd och återvinn

Ett av de mest ekonomiska sätten att inreda ditt hem är att återanvända saker du redan har. En gammal trästol kan slipas ner och målas om för att skapa ett unikt inredningsobjekt.

 • Fynda på loppmarknader och second hand-butiker

Dessa platser är ofta fyllda med unika fynd som kan addera karaktär till ditt hem. Med lite tålamod kan du hitta allt från möbler till konstverk för en bråkdel av priset.

 • Gör-det-själv projekt (DIY)

Pyssla med saker du redan har eller billiga material för att skapa unika inredningsdetaljer. Du kan till exempel skapa en gallerivägg med egna konstverk, eller återanvända gamla trälådor som hyllor.

 • Investera i några viktiga möbler

Om du har ett mindre budget, fokusera på att investera i några få kvalitetsmöbler, som en bra soffa eller säng, istället för att fylla ditt hem med billigare alternativ som kanske inte håller lika länge.

 • Använd färg

 

Måla är ett billigt och effektivt sätt att dramatiskt förändra utseendet på ditt hem. Att måla en vägg i en stark accentfärg kan skapa ett starkt visuellt uttryck utan att det behöver lämna ett stort hål i plånboken.

 • Använd speglar för att skapa illusion av mer utrymme

 

Spegel kan reflektera ljus och skapa känslan av att ett rum är större än vad det verkligen är. Placera speglar strategiskt för att maximera denna effekt.

 • Anpassa hyrda utrymmen

 

Om du hyr ditt hem kan du fortfarande göra en rad förändringar utan att riskera din deposition. Använd flyttbara klistermärken, väggdekaler eller temporära tapeter för att addera färg och mönster. Innan du gör någonting överhuvudtaget i en hyrd bostad, se alltid till att kolla med hyresvärden att du får dennes OK innan du sätter din egen “touch” på boendet.

 • Satsa på belysning

 

Byt ut tråkiga taklampor mot något mer personligt. Använd golv- och bordslampor för att skapa en mysig atmosfär i rummet.

 • Använd textilier för att skapa karaktär

 

Billiga kuddar, filtar, mattor och gardiner kan alla förändra utseendet på ditt hem och göra det mer bekvämt.

 • Var kreativ med förvaring

Hyllor, korgar och lådor är inte bara praktiska för förvaring, men kan också bidra till hemmets övergripande stil.

 • Fotovägg

En vacker fotovägg med fotoramar i olika storlekar gör hela skillnaden för en annars kanske tråkig vägg. Förutom familj och vänner på väggen så kan man även med barnens teckningar skapa riktigt vacker modern konst med en fin fotoram kring teckningarna.

Kom ihåg, ett hem är mer än bara en plats att bo; det är en reflektion av vem du är. Oavsett hur mycket eller lite du har att spendera på inredning, det viktigaste är att du skapar ett utrymme där du känner dig bekväm och glad.

Inredning behöver inte kosta skjortan

Vid större projekt som renoveringar så kan detta många gånger bli en kostsam historia och där man noga behöva planera för kostnader och hur dessa ska kunna finansieras. 

Har man inte egna medel så är det alltid klokt att ta den lilla extra tid som det tar att jämföra banker och kanske till och med snabblån direkt för att se över vart du kan få bäst effektiv räntekostnad för ditt renoveringslån.

Till skillnad mot större renoveringar så kan man med gott om fantasi och inspiration hitta massor av olika vägar att inreda sitt hem på en relativt liten budget. 

Även om det kan vara lockande att följa heta trender i allt från renoveringar till inredningar så handlar ändå allt i slutändan om det jag nämnde tidigare, nämligen att du och din familj ska kunna trivas i det hem som ni själva väljer att skapa.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis