10 soffbord i glas under 2500 kr

10 Soffbord i glas under 2500 kr

Om ni letar snygga soffbord i glas då har ni kommit rätt! I detta inlägg kommer vi både tipsa glas soffbord och hur ni väljer rätt typ av soffbord. Soffbordet kommer man att tänka på direkt efter soffan, när du tänker på vardagsrumsmöbler. Den här möbeln är den perfekta platsen att placera dina drinkar, tidningar, elektroniska enheter som surfplattor eller fjärrkontroller på. För singlar är nog soffbordet varje singel middags hjälte. Menar hur många har inte spenderat middagen framför Netflix?

Då skadar det heller inte att soffbordet är snyggt att se på. Här tipsar vi 10 trendiga soffbord i glas, samt hur ni väljer rätt bord.

10 Soffbord i glas

Ni hittar runt soffbord i glas HÄR

Glas soffbord med trä ovan finns HÄR 

Tänk på hur soffbordet ska användas

Ett soffbord har så många funktioner och används till ett antal saker. De är en av de första ställena där böcker samlas, nycklar kastas eller fötter stöts upp. Att välja rätt bord, från material, storlek, form och funktioner kan påverka hur bra det fungerar och hur länge det håller för dig och din familj.

Vart ska jag ha soffbordet?

Soffbord för vardagsrum och allrum används på olika sätt, och soffbord för allrum blir mer grov användning. Tänk på det, eftersom var soffbordet ska placeras är en viktig del av att välja rätt.

Vardagsrum: Du kanske vill ha ett mer formellt soffbord i ditt vardagsrum beroende på hur du har inrett. Mer ömtåliga och ömtåliga ytor som glas kan användas i vardagsrum.

Familjerum: Ett familjerum behöver ett kraftigare soffbord. Du kanske också vill leta efter en som har förvaringsmöjligheter, som lådor. Ytan ska kunna ta emot missbruk eftersom utspillda snacks eller fötter på bordet är vanligare i avslappnade miljöer. Glasskivor är i allmänhet inte lämpliga för familjerum, inte bara på grund av bräcklighet, utan fingermärken och repor också.

Silver soffbord finns HÄR

Snygg litet glasbord HÄR

Rektangulärt soffbord HÄR

Val av soffbord material

 • Glasbord! Klar akryl och glas kan få ett litet rum att se mer öppet ut. Metallglimt kan uppnå samma syfte. Glas, akryl, metall och sten passar också bra i ett modernt rum.
 • Mörkare trä, som mahogny eller valnöt, eller material som marmor och metall kan se bra ut i ett traditionellt rum.
 • Läder eller konstläder kan fungera bra i en mängd olika miljöer, och de är också lätta att underhålla.
 • Obs Tänk på materialets hållbarhet och säkerhet, speciellt när du har små barn.

Vilken form ska soffbordet ha?

Soffbord finns i många olika former. Även om formen på rummet kan spela en roll vid valet av ett soffbord, måste du vara uppmärksam på din sittkonfiguration mer än något annat.

 • Ett rektangulärt eller ovalt soffbord fungerar bra för mindre rum.
 • Fyrkantiga eller runda soffbord är bra för stora sittplatser, som stora sektioner eller en stor soffa och en kärleksstol.
 • Runda eller ovala bord är användbara runt barn på grund av frånvaron av skarpa hörn.

Trendigt litet rottingbord HÄR

Trend bord helt i glas HÄR

Fyrkantigt soffbord finns HÄR

Vad ska ett soffbord kosta?

Soffbord har ett brett prisintervall beroende på materialet de är byggda med, tillverkarens varumärke och deras funktionalitet. Det är bra att veta hur mycket du har råd med och ha en budget på plats innan du börjar leta efter rätt soffbord för dig och ditt hem. Den genomsnittliga kostnaden kommer att ligga på mellan 1-4000 kr.

Det finns billigare soffbord där ute som är mer budgetvänliga, om du precis har börjat i en första lägenhet eller ett nytt hem. Var medveten om att de inte kommer att hålla lika bra, men ändå kan vara en bra platshållare tills du har råd med ett dyrt bord.

Ovalt soffbord ovan HÄR

Soffbord i tonat glas HÄR

Slutsummering – Soffbord glas

Visst är de vackra dessa lyxiga glas soffbord? Och vi hoppas ni lärt er av våra välja soffbord tips ovan. Så att ni hittar just ert dröm soffbord, som matchar rummet helt perfekt. Faktum är att byta ut soffbordet till nytt, det kan ge rummet ett helt nytt utseende så stor skillnad gör det.

Lycka till!

SOFFOR REA SHOP

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024