10 fakta om magdalena andersson inte alla vet

10 fakta om Magdalena Andersson inte alla vet

(Foto längst upp: SVT Play)

Magdalena Andersson är inte längre Sveriges stadsminister. Men hon är fortfarande en offentlig person och extremt populär att skriva om för dagstidningarna. Men ven är privatpersonen Magdalena Andersson? Här går vi igenom 10 snabba fakta om henne vem hon egentligen är bakom kamerans strålkastare.

1. Ensambarnet Magdalena Andersson

Hon föddes 1967 och växte upp i ett tryggt bostadsområde i Uppsala med två äldre lärare. Mamma Birgitta arbetade som gymnasielärare och pappa Göran var universitetslektor. Pappa dog i Alzheimers sjukdom, som han tidigare diskuterat med Allas. Han var det enda barnet i familjen. 2019 frågade Expressen hur det påverkade honom.

Det är klart att när det bara finns ett barn i familjen pratas det om fler vuxna vid middagen än när det är två, tre eller till och med fler barn. Så förmodligen gick jag med i vuxnas samtal tidigare än annars, vilket gjorde mig mer intresserad och medveten om vad som händer i samhället, sa han till Iltele.

2. Utexaminerades med höga betyg

Magdalena gick ut gymnasiet med elva A och två B. Men hon fick också en till – i gymnastik. Men träning verkar vara viktig för henne nu för tiden (mer om det snart). Hon säger i alla fall till Café magazine att träning, sömn och god mat är nycklarna, till en bra hudvårdsrutin.

3. Simning på hög nivå

Magdalena har ett förflutet som tävlingssimmare på hög nivå. I sin ungdom tränade hon nio gånger i veckan och blev uttagen till SM-serien. Sedan tappade hon sugen och stannade på land när hon var 14 år. Men rörelse är fortfarande viktigt. Han går aldrig hemifrån utan stegräknare.

4. Favoritdryck – San Pellegrino lemonata

2016 berättade Magdalena för DN att hennes favoritdryck var San Pellegrino lemonata. I samma intervju sa hon också att den bästa snabbmaten var korv med räksallad. Men två år senare började “Magda”, som hon kallar sina nära, en mer användbar svit. Hon berättade då för kaféet att han föredrog att dricka hemgjord myntte. Hon lägger färsk mynta i en kopp och häller varmt vatten över.

5. Maggan har Alltid ett kokt ägg i sin väska!

Magdalena har i flera intervjuer sagt att hon vill minimera kolhydrater. Kanske är det därför han alltid har ett kokt ägg till hands. Hur som helst, säger han att det är ett bra mellanmål.

6. Favoritfilmen är Erin Brockovich

Därför att filmen har ett budskap och hon menar att den på ett perfekt sätt skildrar en stark personlighet som är ärlig och kämpar mot de fördomar hon möter. Magdalena gillar också filmens uppfriskande skildring av att balansera familj och arbete.

7. Maggan är gift med sin själsfrände

Magdalena Andersson är gift med Richard Friberg, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan. Paret träffades när de studerade ekonomi på 90-talet. De har två barn och bor i Nacka. – Richard är min vän och representerar mycket trygghet i mitt liv, sa Magdalena Andersson i en intervju med Svensk Damtidning.

8. Älskar att klättra

Maggan upptäckte klättring vid 2 års ålder. Richard introducerade honom för aktiviteten. Helst åker hon ner till Dolomiterna i Italien, men närmare hemmet uppskattar han klipporna i sitt hem i Nackaregionen. Hon gillar vanligtvis att vara aktiv och gillar inte att sitta inne. – Att vara ute betyder mycket för mig säger Magdalena Andersson.

9. Varit långvarig finansminister

2014 blev hon finansminister i Stefan Löfvens regering. Detta gör henne till en av EU:s absolut längst sittande medlemmar. I många andra länder bytte antingen regeringar eller ministrar, men Magdalena blev kvar.

10. Förmodligen den mest sparsamma i Europa

Magdalena är känd för att “vi måste spara i ladorna”. Hennes överdrivna sparsamhet är så välkänd, att hon ofta anklagas för snål bland sina europeiska kollegor. Det verkar dock inte störa Maggan alls.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024