fbpx

6 Snygga hörnsoffor med REA pris nu

Nu vill jag tipsa om några riktigt  sköna snygga hörnsoffor på REA. Jag tipsade ju nyss om hur man inreder avlångt vardagsrum och en hörnsoffa är super bra för dessa rum. Man kan inreda med denna sofftyp på ena sidan rummets kortsida och ha tex en matgrupp på andra sidan rummet. På så vis delas det avlånga rummet upp i två rum naturligt. Till en stor soffa som hörnsoffan är, passar bäst fyrkantiga eller runda soffbord. Många tänker säkert på 80-talets fula skinn hörnsoffor när man tänker hörnsoffa. Men den moderna hörnsoffan är långt ifrån det. Den är snygg och stilren som ni ser här nedan.

LÄS MER: Så inreder ni vardagsrum med TV på udda ställen

Här får ni 6 snygga hörnsoffor med REA pris nu!

Soffa ovan finns HÄR

Ni hittar vit hörnsoffa HÄR

Ni hittar grå hörnsoffa HÄR

Ni hittar beige modul hörnsoffa HÄR

Ni hittar mörkgrå soffa ovan HÄR

Blå hörnsoffa ovan HÄR

Soffa ovan finns HÄR

6 tips hur ni kan placera soffan hemma

Låt soffan få andningsrum! Det finns en vanlig tendens att vilja trycka upp soffor mot väggen. I vissa rum är detta nödvändigt på grund av storleksbegränsningar, men i de flesta fall finns det utrymme att dra bort soffan från väggen. Om detta är fallet i ditt hem, prova det. Det är otroligt vilken skillnad det kan göra när soffan har lite andrum. Här tipsar vi 6 sätt att placera soffan på:

Framför ett fönster

Även om du aldrig vill blockera ett fönster kan en soffa placerad framför en se bra ut så länge soffryggen är relativt låg. Se bara till att lämna ett mellanrum på cirka 10 till 12 tum för att ge pjäsen lite andrum och för att möjliggöra fönsterbehandlingar.

Mittemot ett fönster

Om du har ett fint stort fönster på framsidan eller baksidan av rummet, försök att placera din soffa mittemot det för att dra nytta av den fantastiska utsikten och det naturliga arkitektoniska elementet.

Inför manteln

I de flesta rum där det finns en mantel är manteln i fokus. Eftersom man alltid vill placera möbler så att de är vända mot brännpunkten. mittemot en mantel är det perfekta stället att ställa en soffa på.

Mitt emot en annan soffa

Eftersom visuell balans är så viktigt, finns det inget bättre ställe att ställa en soffa än att vända sig mot en annan, helst matchande, soffa. I små rum är detta vanligtvis inte möjligt, men i större rum där utrymmet ryms är det en layout värd att överväga.

Framför en dörr

Denna soffplacering är inte för designnybörjare. Som en allmän regel vill du inte placera en soffa framför en dörr för att du inte vill blockera den, och du vill inte att folk ska gå in på baksidan av soffan. Men om det finns tillräckligt med utrymme och baksidan av soffan har snygg klädsel kan denna look fungera mycket bra.

Men det är absolut nödvändigt att det finns tillräckligt med utrymme för att fortfarande ha en bekväm trafikled. Du vill också se till att minimera eventuella visuella hinder. Så om det finns några tvivel, gör det inte.

I mitten av rummet

Detta är ytterligare en för designproffs och designrisktagare. I stora rum är en rygglös soffa eller schäslong perfekt för att bryta upp rummet och skapa samtalsytor.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis