fbpx

Förvaringstips för litet sovrum – 6 bästa tipsen

Har ni svårt att få utrymmet att räcka i ert lilla sovrum? Här kommer 10 förvaringstips för litet sovrum som garanterat kommer hjälpa er förvara smart. Det kommer allt fler snygg och praktisk förvaring för små rum. Det är i skuggan av att allt fler lever i sk. compact living boende. Denna utveckling har med att storstäderna har allt färre bostäder. Vilket gör att man får maximera små ytor bäst det går. Hyllor i olika former är ett sätt att förvara smart i små hem. När det kommer till små sovrum gäller det att hålla det lugnt och stilrent, ihop med smart förvaring. Gärna genom dold förvaring på olika ställen.

LÄS MEr: 75 BÄSTA DEKORTIPS NI MÅSTE VETA

Här får ni nu 10 smarta förvaringstips för litet sovrum…..Enjoy!

Förvaringstips för litet sovrum

1. Ha öppen förvaring och strunta i garderoben

Glöm det klumpiga garderoben och ha öppen förvaring för era kläder ist. Detta är både ett snyggt, trendigt och modernt sätt att förvara skor och kläder på.

SHOPPING FAVORITER

Newport
11 495
Newport
4 699 SEK
15 695
Newport
18 396 SEK22 995 SEK
Newport
21 595
Newport
41 995

2. Ha en skohylla hängande på dörr

Har ni många skor med liten hall och sovrum? Här är bästa lösningen, en smart hängande skohylla på dörren. Denna skohylla kan ni tex ha på insidan av garderobsdörren.

3. Utnyttja spacen bakom sängen

Att utnyttja spacen bakom sängen är ett smart drag i det lilla sovrumme! Jag måste medge att varianten ovan inte är enligt Feng Shui. Då man alltid ska sova med en stabil sänggavel bakom sängen enligt denna Kinesiska inredningslära. Men ibland har man varken ork eller tid för komplicerade läror, speciellt om prylarna är för många och plasten för liten.

4. Ha hyllor på höjden

När man har många saker men liten space, då är hyllor en av de abs bästa lösningarna. Här ovan har man placerat flera hyllor ovanför sängen. Detta är ett bra knep om man har få andra väggar att utnyttja. Ett annat hylltips är att sätta upp hyllor ovanför dörren eller ovanför fönster som inte är nära taket. Testa er fram se vart hyllorna känns bäst, utan att det känns rörigt.

Säng med förvaring ovan finns HÄR

5. Förvaring under sängen

Att förvara saker under sängen är ett av de smartaste sätten att förvara grejer på i sovrum. Just för att ytan under sängen är stor och man får plats med massa olika saker. Ha gärna lådsäng som den ovan eller ha lösa boxar som ni enkelt skjuter in/ut under sängen.

6. Ha skrivbord istället för sängbord

Jobbar man hemma men inte har plats för hemmakontor i nåt annat rum. Då är att ha skrivbord istället för sängbord en ypperlig idé. Se ovan hur snyggt arbetsplatsen smälter in i sovrumsmiljön.

Sängbänk med förvaring ovan finns HÄR

7. Förvaring inuti sängbänk

Det är jätte inne med att ha en snygg sängbänk framför sängen. Har ni liten space så köp en sängbänk med inbyggd förvaring. Inuti sängbänken får ni plats med tex. sänglakan och andra prylar.

Där har ni mina bästa förvaringstips för litet sovrum. Det finns massa andra tips men dessa är de som sparar mest plats enligt mig. Jag älskar att tipsa för små hem och rum. Och stay tuned för snart kommer ännu mer smarta tips för små ytor och lågt i tak.

Har ni själva några förstorande tips att dela med er av så maila mig gärna bilder, det kan bli att jag tar med det här på bloggen :)

Live small dream big!

LOVE M

Sovrum shop

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

Casino utan svensk licens

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis