fbpx

Så väljer du rätt brudtärna klänning

Att planera ett bröllop innebär många viktiga beslut att fatta – allt från valet av din brudklänning, till färgschemat, till bordsdekorationerna. Brudtärna klänning är ett bra sätt att kombinera stil- och färgval för ditt bröllop och kommer att bäras av kvinnorna närmast dig – därför är dessa också ett viktigt beslut. Däremot behöver en brudtärna klänning absolut inte vara vit som brudens klänning.

LÄS MER: Bröllopsklänning trender just nu 

Brudtärnors klänningar ska ge dina tärnor en positiv känsla av självvärde – trots allt vill du få dem att känna sig självsäkra och redo att gå nerför gången. Men hur väljer du rätt brudtärna klänning ? Låt oss ta en närmare titt på våra bästa tips:

Ni hittar klänning ovan HÄR

Tänk på din brudtärnas preferenser

I slutet av dagen vill du att dina tärnor ska känna sig bekväma i vad de har på sig så att de verkligen kan njuta av din dag. Fråga dem om deras åsikter om klänningssilhuetter för att få en uppfattning om vad de gillar att ha på sig. Tänk dessutom på din tärnas former – de som blir fylligare byster kan till exempel kräva extra stöd av tjockare remmar, medan de som har en timglasfigur kanske uppskattar en klänning som tar in dem i midjan.

Vi förstår att kvinnor alla har olika former och storlekar, men att försöka hitta en stil som de är bekväma i bör vara en av dina första prioriteringar. Om du har det svårt, varför inte överväga att blanda och matcha brudtärnaklänningar.

Tänk på din säsong

Säsongen som du ska gifta dig i bör också hjälpa dig att välja rätt tärnklänningar. Om du gifter dig på sommaren när vädret är varmare, till exempel, kanske du vill överväga axelbandslösa klänningar eller de med små remmar, gjorda av ett lätt material som chiffong. Detta gör att dina tärnor kan känna sig svala och bekväma. En kallare årstid som vintern kan kräva klänningar med mer täckning, eller en extra accessoar som en pälsbolero för att hålla värmen i.

Ditt färgval kan också hämta inspiration från årstiden – med pasteller och ljusa färger som är populära på våren och sommaren , eftersom det är då vi ser blommor blomma och naturen frodas. Varmare toner som orange och guld passar bra med höstsäsongen, medan festliga röda och gröna är populära över vintern.

Klänning ovan HÄR

Med denna gudomliga brudtärna klänning blir du festens mittpunkt!

Brudtärnaklänningar trender just nu

Om du vill att ditt bröllop ska vara trendigt och med stil, håll ett öga på brudtidningar och sociala medier som Pinterest och Instagram för att se vad som är populärt. Detta gör att du kan begränsa de stilar du letar efter innan du går och handlar brudtärnaklänningar.

Några populära val för tärnklänningar inkluderar:

• Blanda-och-matcha stilar: Omfamna individualitet genom att låta dina tärnor välja olika klädstilar inom en färgpalett. Denna trend håller ett sammanhängande tema samtidigt som den säkerställer att varje brudtärna känner sig bekväm.
• Mjuka och pastellfärger: Mjuka och romantiska färger, som rouge, lavendel och salviagrönt, är trendiga inom brudtärnamodet. Dessa milda nyanser skapar en eterisk och drömsk atmosfär, som kompletterar olika bröllopsteman.
• Neutrala toner: Mjuka, neutrala toner som beige, khaki och rost har vuxit i popularitet de senaste åren för bröllop med rustikt tema.

Ni hittar läckert pastellgrön klänning HÄR

Tillbehör till din brudtärnklänning

Så, du har valt dina tärnklänningar till dina närmaste tjejkompisar, men vad kombinerar du dem med? Tillbehör till brudtärnaklänningar ger lite extra detaljer och hjälper till att arbeta mot en polerad look. Det finns ett antal olika tillbehör att tänka på:

Blombuketter

Det är traditionellt för varje brudtärna att bära en blombukett men det är viktigt att tonerna med buketten smälter in perfekt med klänningens nyans och färgskala på ditt bröllop. Använd en mängd olika blommor som har färger eller toner som liknar klänningarna – ett populärt val för buketter just nu är den ’rustika’ looken, med ett antal olika blommor som ser ut som om de nyligen plockats ur en lantlig trädgård. För klänningar som har en unik eller mycket specifik nyans, eller mer än en färg, välj ett mer neutralt eller monokromatiskt blomval för att vara säker.

Skor

De skor du väljer bör komplettera klänningsstilen och bröllopstemat. Klassiska pumps eller strappy klackar är mångsidiga alternativ som fungerar bra med de flesta tärnklänningars längder. För att uppnå en sammanhållen look, överväg att matcha skofärgen med klänningen. Alternativt, för en mer glamorös look, är metalliska skor ett populärt val för tillfället med roséguld, silver och guldtoner i kombination med de flesta klänningsfärger.

Klänning ovan HÄR

Smycke

När du väljer smycken till dina tärnor är det viktigt att ta hänsyn till halsen på den klänning du har valt. För urringningar som är mer utsatta, som axelbandslösa eller sweetheart urringningar, välj ett statement-halsband som kommer att sitta perfekt på dekolletaget. För mer intrikata urringningar med mycket detaljer, valde läckra smycken för att undvika att stjäla uppmärksamhet från klänningen. Höga eller enaxlade urringningar bör inte ha ett halsband – överväg istället ett par glittrande statement-örhängen.

Lite extra

Om du letar efter accessoarer som får dina tärnor att sticka ut från mängden – varför inte lägga till något extra speciellt som en vacker, pärlformad håraccessoar för att komplettera en updo, eller ett bälte att dra i och framhäva din tärnas figurer .

FAQ

Hur räknar jag ut min tärnas storlekar?

Det är bäst att få din tärnas mått tagna av en professionell och sedan jämföra dessa med klänningstillverkarens storleksguide. Du kanske upptäcker att olika klänningsmärken har olika storlekar så det är viktigt att göra detta varje gång.

Ska tärnklänningar vara långa?

Medan majoriteten av tärnklänningar är långa, finns det ett antal korta tärnklänningar som också kan påverka. Tänk på din bröllopsstil för att se vilka silhuetter som fungerar bäst för dig.

Hur mycket kostar tärnklänningar?

Brudtärnklänningar finns i ett antal olika prisklasser, så oavsett din budget bör du kunna hitta en klänning som passar. Om du köper mer än en tärnklänning kan du också upptäcka att vissa butiker erbjuder rabatt.

AMAZING CHRISTIAN KOEHLERT klänning finns HÄR

Slutsummering – Brudtärna klänning

Att välja rätt brudtärnklänning är ett viktigt beslut – trots allt är det här klänningarna som kommer att finnas på dina bröllopsbilder i många år framöver. Genom att hänga med i de senaste trenderna och lära dig hur man blandar tillbehör kan du skapa en sammanhållen och fantastisk bröllopsfest. Kom ihåg att överväga dina tärnors preferenser och kroppstyper, så att de känner sig självsäkra och vackra på din speciella dag.

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis