fbpx

5 tips för en snygg balkonginredning under 1000 kr

(Innehåller annonslänkar)

Dags för tips hur ni kan inreda en balkong lyxig billigt! Vår och sommar är härliga tider och dags för att ta itu med våra älskade uteplatser. En balkong kan dock lätt glömmas bort och sluta med att se ut som en sopstation mini. Ofta kanske man inte vill eller kan lägga jättemycket pengar på att lyxa till det på balkongen heller. MEN det går att inreda en liten balkong till att se större ut och billigt dessutom. Allt handlar om rätt val av balkongmöbler, textilier och belysning. Att inreda en liten balkong är som att inreda ett litet rum. Tänk nätta mindre möbler och ljusa kulörer. Utebelysning på rätt ställen kan även ge uteplatsen en förstorande effekt på kvällen.

LÄS MER: Uteplats trender 2023 – 10 största ute trender

Här är nu några snabba billiga tips för att få sjukt snygg balkonginredning på nolltid!

Balkonginredning tips

balkonginredning

City balkong med vita möbler och mönstrad textil.

Balkonginredning i starka färger

Billiga utemattor hittar ni HÄR

PIMPA MED SNYGGA BALKONGMATTOR

Flera av dessa mattor ovan är sk. Bouclèmattor. De kan man ha både inne och ute vilket är supersmart. Mattan längst upp till vänster är den BÄSTA jag köpt nånsin. Jag har den i sovrummet och mina katter har slutat riva på lyxiga mattan i vardagsrummet för det. De river på bouclèmattan istället OCH den är så jäkla tålig att inte ens kattklös syns DÅ är det en bra matta gott folk.

SHOPPA UTEMÖBLER


Balkong med orientalisk röd balkongmatta

1. Ny start ny balkongmatta

Att först fixa en ny fräsch grund på balkongen är som att börja måla på ett nytt vitt papper. Har man inte tid eller pengar för att lägga ett nytt balkonggolv så är ny matta det bästa alternativet. Ta en titt ovan och se den stora skillnad som en balkongmatta kan göra snabbt och billigt.

Fastna inte i att det MÅSTE vara en tålig matta gjord för utomhus. Experimentera med innemattor hejvilt och snygga skinn för en modern look. En liten äkta matta kan som på bilden ovan bara ursnyggt och oväntat på en balkong.

Våga experimentera ute mera!

Rea på inredning

balkong inspiration Balkong med stråmatta och starka färger.

balkonger tips

2 Använd nätta lätta möbler

Att använda sig av flyttbara lätta möbler på balkongen är guld värt. Brickbord tex är en bra lösning då de även går att använda för att bära ut fikan på balkongen.

balkonginredning i silver och vitt.

nätta balkongmöbler för liten balkong.

Nätta små balkongmöbler finns HÄR

 

trendiga balkongmöbler från Jotex.

Billiga utemöbler ovan hittar ni 1. HÄR 2. HÄR 3. HÄR 4. HÄR 5. HÄR 6. HÄR

balkong före efter

Här ser ni verkligen vad stor skillnad textilier gör på en balkong!

Snygga dynor till utemöbler finns HÄR

3 Inred balkongen med tyger gör STOR skillnad

Detta är nog det allra snabbaste sättet att få en snygg balkong snabbt och billigt. Några schyssta prydnadskuddar på rätt stol eller pall gör hela skillnaden. Har man en ful balkongvägg varför inte sätta upp ett tåligt gardintyg och få en mysig orientkänsla. Blir det kass väder är det ju bara att flytta in hela tygpaketet.

 

 

4. Smart balkonginredning

Som kan användas på många olika inredningsvis är bäst för en liten balkong. En hyllstege tex kan användas både som hylla för växter men även som avlastning för drinkar vid fester. En rullvagn är supersmart då den lätt går att flytta runt vid olika behov.

LÄS MER: Inreda liten lägenhet större – 6 bästa tipsen nånsin

En balkongbänk som den ovan kan användas både som sittplats men också förvandlas till bord vid behov. Alla fabulösa billiga balkongmöbler ovan kommer från Ikea

Its all about smart balkonginredning!

Uteplats med rosa odlingslådor och pallkragar.

5. Måla om balkonginredning

Att måla om gör SÅ stor skillnad och så även på detaljer. Varför tex. inte matcha odlingslådan i samma färg som på övrig balkonginredning? Sedan har vi ju våra älskade små blomkrukor och här går det att måla om hejvilt. Måla vackra mönster på en naken terracotta kruka.

LÄS MER: Inreda litet sovrum större: 6 bästa tipsen någonsin

Ta en titt på balkongmöblerna kanske är det dags att ge dem en helt ny outfit. Starkt rosa målade möbler kan bli urläckert mot gröna växter och vita kuddar. Låt fantasin flöda fritt och måla allt du tycker känns trist och tråkigt.

Kreativitet har inga gränser!

balkonghyllor

uterum med lyxig lounge utemöbel.

6. Belys och mys på sommarfesten

Ursnygg billig utebelysning hittar ni HÄR

Sist men inte minst kan jag rekommendera att belysa balkongen. Det billigaste sättet är att som på bilderna ovan använda en ljusgirlang och binda den på utvalda ställen. Låt belysningen slingra runt växter och på väggarna för en mystisk mysig känsla.

Golvlyktor är också underbart att lysa upp kyliga sommarkvällar med. Låt balkongen komma till lysande liv och låt festen börja när mörkret faller.

Ljusslingor ovan hittar ni HÄR

balkonger belysning. Uteplats med låga möbler och ljusslinga.

LÄS MER: 4 heta uteplats stilar värda att kopiera

Slutsummering – Balkonginredning

There you have it min ultimata guide hur ni enkelt och billigt hottar upp balkongen denna sommar/höst. Sedan är det bara att korka upp champagnen och sätta på favomusiken, för med den balkongbelysningen har festen inget slut.

Livet är för kort för en boring balkong!

SHOPPA UTEMÖBLER

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis