fbpx

4 tips för att uppgradera din 5G-klara telefon

Dags att uppgradera telefonen! 5G-telefoner har blivit vanligare i snabb takt, och täckningen av 5G-nätverket har också förbättrats tydligt nyligen. I den här artikeln har vi samlat fyra tips om hur du uppgraderar din gamla telefon till en 5G-telefon. Till att börja med är det en bra idé att ta en titt på vad du kan göra med 5G-telefoner jämfört med tidigare.

5G-anslutning lovar en ännu smidigare användarupplevelse

Många kommer förmodligen ihåg när telefoner med 3G-anslutning kom ut på marknaden: de tillät telefonens ägare att gå till Internet, och 4G tog i sin tur video till telefonerna. Tack vare denna utveckling blev telefoner verkligt mångsidiga enheter: vi kunde bläddra i nyheterna, göra våra bankärenden och kommunicera med en praktisk enhet. På underhållningssidan kunde vi lyssna på musik och titta på videor på våra telefoner. Tack vare mobiltelefoner var det möjligt att spela online slots hos Mr Green, oavsett tid och plats. Så vad kommer 5G-anslutning att lägga till detta?

Kort sagt, 5G kommer att göra allt snabbare och latensen kommer att minskas. Till exempel blir det smidigare att titta på videor eftersom latensen försvinner nästan helt. Det går till exempel snabbare än tidigare att ladda upp olika foton och videor till molntjänsten. Låt oss gå vidare till de punkter du bör tänka på när du uppgraderar till en 5G-telefon.

1. välja ett operativsystem

Först och främst bör du välja det operativsystem du vill ha för din telefon. I praktiken finns det två alternativ, Apples iOS och Googles Android. Huawei-telefoner säljs också på vissa ställen, men inte alla har 5G-anslutning och Huaweis eget operativsystem, HarmonyOS, använder inte Googles tjänster, vilket utgör sin egen utmaning. Vi använder vår telefon många gånger om dagen, så det är en bra idé att välja ditt operativsystem noggrant: trots allt hanterar vi det varje dag. En sak att notera är att om du har Apple-produkter, till exempel en MacBook, kan det också vara vettigt att få en Apple-telefon, eftersom du på detta sätt kan dra nytta av deras ekosystem. Det är naturligtvis värt att notera att även t.ex. Samsung och Huawei har utvecklat kompatibilitet med Windows.

2. tänk på vad du behöver från din telefon

När du har valt telefonens operativsystem bör du tänka på vilka funktioner du kan förvänta dig av telefonen. Faktum är att det idag knappast finns några ”dåliga” telefoner på marknaden, men med hjälp av dem alla är det möjligt att göra de grundläggande sakerna i vardagen. Skillnader börjar dyka upp när vi jämför till exempel kvaliteten på bilder och videor, processorkraft och så vidare.

Som en tumregel räcker en telefon i ett lägre prisklass för grundläggande uppgifter: även iPhones idag har de mest prisvärda alternativen: till exempel är iPhone SE 5G den billigaste nya iPhone 5G-modellen, och när den används kan den eller någon annans iPhone hittas till ett lågt pris. I Anrdoid-telefoner är prisklassen redan mycket bredare: det finns prisvärda telefoner, men priserna på Android-telefoner är också svimlande i flaggskeppsklassen.

En del av detta tips är att tänka noga på om du behöver en 5G-telefon. Det är värt att jämföra priserna på internetanslutningar och om  du är nöjd med 4G-anslutningen och om den är ännu billigare kanske det inte finns något behov av att uppgradera till en 5G-telefon ännu.

3. Behöver du en kvalitetskamera eller räcker det med en grundläggande kamera?

Vi tar otaliga bilder med våra telefoner, och för många är kvaliteten på telefonens kamera helt avgörande när man väljer en telefon. Det finns otaliga jämförelser på internet som jämför foton och videor tagna av olika telefoner. Olika tillverkare investerar i det på olika sätt: Samsung har investerat i nattfotografering i de senaste telefonerna, och dess resultat kan analyseras på Internet. OnePlus har å sin sida samarbetat med svenska Hasselblad för kameror på de senaste flaggskeppen. Om möjligt bör du testa telefonens kameror själv och göra jämförelser mellan olika modeller. På så sätt hittar du säkert den telefon vars kamerautgång är mest tilltalande för ditt eget öga.

4. Se hur länge uppdateringar tillverkaren lovar

En telefon är en viktig investering, och särskilt om du investerar mer pengar i den är det värt att investera i en enhet som kommer att hålla länge. Här pratar vi inte bara om kvalitetsmaterial utan också om hur länge tillverkaren lovar att uppdatera telefonen. Tidigare var situationen sådan att Anrdoid-telefoner tydligt förlorade till Apple-telefoner i längden på uppdateringar. Situationen har börjat förändras och även på Android-sidan har företag som Samsung, OnePlus och Xiaomi lovat att leverera uppdateringar till telefoner under en redan ganska bekväm period. Speciellt om du investerar i en dyrare telefon kan du förvänta dig korrekt uppgraderingsstöd från den.

Med dessa tips kan du hitta rätt 5G-telefon om du känner att du behöver en. Det är värt att komma ihåg att telefonen är en så viktig del av vårt dagliga liv att det är värt att ta sig tid att välja den och göra en jämförelse mellan olika alternativ.

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

casino utan svensk licens med snabba uttag

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis