teak utemöbler i olika format

10 Teak utemöbler för en hållbar uteplats

Innehållsförteckning

Teak utemöbler har kommit tillbaka i ropet igen! Inte konstigt med tanke att teak möbler är både lyxiga och hållbara på samma gång. Om man vårdar teakmöbler rätt, då kan de hålla många långa år framöver. Teak utemöbler är ett bra val utomhusmiljöer på grund av dess hållbarhet, väderbeständighet och klassiska utseende.

LÄS MER: Hetaste uteplats trender 2024

Här är några viktiga punkter att tänka på när du väljer och underhåller utemöbler i teak:

 • Hållbarhet: Teak är känt för sin exceptionella hållbarhet, vilket gör det till ett utmärkt val för utemöbler. Den tål olika väderförhållanden, inklusive regn, sol och till och med snö.
 • Beständighet mot väder: Teak innehåller naturliga oljor som gör den resistent mot vatten, insekter och förruttnelse. Detta gör det till ett idealiskt material för utomhusbruk.
 • Lågt underhåll: Även om teakmöbler kräver minimalt underhåll jämfört med andra träslag, kan de dra nytta av regelbunden rengöring och olja för att behålla sitt utseende.
 • Estetisk tilltalande: Teak har en vacker, rik gyllenbrun färg när den är ny, som kan vittra ut till en silvergrå patina om den lämnas obehandlad. Båda utseendena är mycket eftertraktade för olika estetiska preferenser.

teak matgrupp

 

Teak utemöbler ovan finns HÄR

En riktigt lyxig matgrupp i teak som gör sig bra på de flesta större uteplatser med rymd!

Soffa teak

Ursnygg teak utesoffa finns HÄR

Så bevarar du dina teak utemöbler:

Rengöring: Rengör dina teakmöbler regelbundet med en mild tvål- och vattenlösning. Använd en mjuk borste för att ta bort smuts och skräp. Undvik att använda starka kemikalier eller högtryckstvättar, eftersom de kan skada träet.

Oljning: Om du föredrar att behålla den ursprungliga gyllenbruna färgen på teak, applicera teakolja en eller två gånger om året. Detta hjälper till att fylla på de naturliga oljorna i träet och förbättrar dess utseende. Olja är dock valfritt, och vissa föredrar det naturliga väderbitna utseendet.

Överdrag och förvaring: Använd möbelöverdrag eller förvara dina teakmöbler inomhus under extrema väderförhållanden för att förlänga dess livslängd. Detta är särskilt viktigt i områden med hårda vintrar eller långvariga regnperioder.

Slipning: Med tiden, om dina teakmöbler blir sträva eller får fläckar, kan lätt slipning med finkornigt sandpapper återställa dess släta yta. Slipa alltid i riktning mot ådring.

runt matbord teak

Ni hittar teakbordet HÄR

Ett klassiskt runt teak bord som passar perfekt på den lyxiga uteplatsen. Bordet heter passande nog French och ger lyxig Franska rivieran vibbar.

klaffbord teak

Ni hittar teakbordet ovan HÄR

Ett supersmart klaffbord i teak som passar perfekt på den lilla uteplatsen eller balkongen!

Fällstol Teak

Teak fällstol ovan finns HÄR

En fällstol är ett smart val av möbel om du har en liten balkong. Fällbara möbler kan enkelt slås ihop när de inte används och sparar därmed plats. Vi rekommenderar även hängbord på balkongen, som enkelt och smidigt hängs på balkongräcket.

satsbord från Artwood tillverkad av teak

Ni hittar teak satsbord HÄR

Ett lyxigt satsbord från Artwood tillverkad av teak!

teak fåtölj med vit sittdyna

Ni hittar teakfåtöljen HÄR

En stols klassiker omgjord för utomhusbruk, Hera stolen är en av de mest älskade designerna från mitten av 1900-talets era. Den perfekta kombinationen av naturlig teak i högsta kvalitet från hållbart förvaltade skogar.

teak matstol 2 pack

Ni hittar 2-pack stolar HÄR

Populära teakmöbler är dessa:

Matset i teak: Idealiskt för uteservering, dessa set innehåller ofta ett bord och matchande stolar. De finns i olika storlekar för att passa olika gruppstorlekar.

Loungestolar och soffor i teak: Perfekt för att koppla av utomhus, dessa plagg erbjuder komfort och stil. De har ofta kuddar för extra komfort.

Teakbänkar: Ett klassiskt tillägg till trädgårdar och uteplatser, teakbänkar ger ett tidlöst sittalternativ.

Solstolar i teak: Dessa är perfekta för att slappa vid poolen och sola, och erbjuder justerbara ryggstöd för komfort.

teak solstol

Teak solstol ovan HÄR

teak matbord

Populärt teak matbord finns HÄR

Teak sidobord

Teak sidobord ovan finns HÄR

teak sidobord med grön växt på

 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström
  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Kontakta oss

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024