4 populära värmepumpar för Nordiskt klimat

Värmepumpar ökar allt mer i popularitet! Inte konstigt då detta alternativ eller tillskott till ett vanligt vattenburet värmesystem har massor av fördelar. En värmepump tar energi från utomhusluft, ventilationsluft, mark, berggrund eller vatten, ja från alla förnyelsebara energikällor. Den sparar även mycket el energi, vilket gör den till en av de bästa, billigaste och miljövänligaste värmesystemet som finns just nu.

LÄS MER: 5 tips hur ni slipper fuktskador i hemmet

Här får ni de 4 populäraste värmepumparna från Polarpumpen förra året!

1. Mitsubishi Electric fh35

Fakta luftvärmepump:

Denna populära luftvärmepump med namnet Mitsubishi Kirigamine FH35VEHZ 665 har speciellt utvecklats för nordiskt klimat. Pumpen har bla. Sk. Hyper Heating, en funktion som gör att Mitsubishi FH klarar att generera en hel del värme även vid låga utomhustemperaturer. Den kan generera värme ned till -25 grader. Vid eventuella strömavbrott återstartas pumpen automatiskt

Mitsubishi  luftvärmepump har underhållsvärme, som kan ställas in på 10 °C. Underhållsvärme är praktiskt för alla som är borta i längre perioder eller som vill ha en luftvärmepump i sommarstugan. När värmen ska höjas igen, kan man använda sig av Powerful mode, då går det snabbare.

2. Fujitsu 09 LM SLIM

Nummer två på poppis pump listan kommer smidiga Fujitsu 09. Denna värmepump är specialgjord för extrema Nordiska klimat, men är även hela 30 % billigare i drift trots sin höga kapacitet.

Fakta pump:

Fujitsus nordiska modell är i första handa utvecklad för att ge värme i extremt kalla klimat. Med avancerad inverterteknologi uppnås den inställda rumstemperaturen fortare än någonsin.

Modellen har en högeffektiv kompressor och en helt ny sensor för övervakning av kylvätskans temperatur. Detta innebär att den har en finjusterad inverter-kontroll som gör att den fungerar i mycket låga utomhustemperaturer. Den ger garanterat värme ända ned till -30°C.

3. Panasonic HZ9

Det sägs att om man byter sin gamla Panasonic pump mot denna nya modell kan man spara tusenlappar och även massa energi.

Fakta pump:

Den nya Panasonic har mer moderna funktioner som inverterstyrning vilket är en varvtalsreglerad teknik. Den innebär att när värmepumpen väl nått den önskade värmen eller kylan, justerar den automatiskt temperaturen så att den håller sig jämn. Det blir därför inte några stora temperaturförändringar och elkonsumtionen hålls nere – bra för både miljö och plånbok.

Panasonic HZ9RKE-1 är utrustad med alla Panasonics smarta funktioner såsom Econavi. Detta för att göra värmepumpens miljöpåverkan så liten som möjligt och din besparing så hög som möjligt. Econavi är systemet som kan känna av om det är soligt, mulet eller natt.

4. Daikin Siesta C35-R

Jag har själv haft en suverän luftrenare från Daikin, så jag brinner lite extra för just detta märket.

Denna pump är även utrustad med luftrenande egenskaper. Daikin Siesta R renar inomhusluften och bryter ned skadliga partiklar som mögel, virus, allergener och kväveoxider och ett fotokatalytiskt filter med titanapatit bryter ner lukter. Resultatet blir en mer hälsosam ren hemmiljö.

Denna värsting pump har även 2-områdes intelligent eye som känner av om en person är närvarande i rummet. När ingen är närvarande slår luft-luftvärmepumpen automatiskt över till energisparläge och man  sparar därmed extra energi. Men luft-luftvärmepumpen ser också till att blåsa luften bort från personer som vistas i rummet. På så vis slipper man massa obehag med drag.


Det lönar sig verkligen att ta sig tid att jämföra olika pumpar, märken och kapacitet. Det är ändå en rejäl investering och då gäller det att inte spontanköpa alá mellandagsrean om jag säger så.

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

1 Senast uppdaterad

Josefine tisdag, oktober 30, 2018 - 09:36

Det är verkligen sant att det lönar sig att jämföra olika pumpar, så viktigt!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Senast uppdaterad 271 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis