Yucatan Mexico – Tips och inspiration

Sugen på Mexico?

Mexikos Yucatan-halvön är en vidsträckt kustregion full av tropiska stränder, spektakulärt djurliv, forntida mayaruiner, små byar och äventyrsaktiviteter. Yucatanhalvön är en plats för smaragdgrönt vatten som förvandlas till turkosa vågor som slår mot perfekt vita korallsandstränder. Det är hem för Mexikos berömda Riviera Maya.

LÄS MER: Maldiverna resa – 7 bästa tips

Du hittar också lummiga gröna skogar med mayaruiner, arkitektur från kolonialtiden och havets liv som brinner av färg – allt under karibisk blå himmel. Många förkortar ”Yucatanhalvön” till ”Yucatan”. Det är faktiskt missvisande eftersom själva halvön består av fyra olika stater: Yucatan, Campeche, Quintana Roo och Tabasco.

Här följer fem orsaker varför ni ska välja att åka just dit. Enjoy!

Yucatan Mexico

svenska inredningsbloggar

1. Förbindelser:

Utmärka vägar, bra bussar som går i tid, och lätt att köpa biljett. Gör det inte konstigt att även familjer väljer att resa runt på egen hand. Lägg till att en restid mellan sevärdheterna sällan överstiger 4-5 timmar. Bra kommunikationer är viktigast enligt mig på alla resmål.

uteliv

inredningstips

2. Strandlivet:

Sval pudermjuk korallsand och ljummet turkosblått vatten är det som gäller längs hela Maya-rivieran. Många besökare kommer förstås för att uppleva den rika världen under vattnet. Utanför den karibiska östkusten ligger världens näst längsta korallrev. Lockar inte det finns djuphavsfiske, segling och vindsurfing.

SHOPPA FAVORITER

resor

3. Maten:

Läckra avokadoröror, bönor, grillad fisk och skaldjur, rejäla köttbitar och läskande fruktjuicer – mums! :) För heta utekvällar rekommenderas Tequila och flasköl med limeklyfta. Men det mest typiska är nog det runda platta majsbrödet (tortilla) som serveras till alla måltider och har bakats och ätits sedan urminnes tider.

OBS: Se upp för att dricka kranvatten i Mexico. Magsjuka garanteras. Drick alltid köpt vatten ur flaska. Ät flera mjölksyrekapslar om dagen för att garantera en hälsosam resa.

mexico

4. Sevärdheter:

Klättra upp för pyramiden i Chichén Itzá (glöm inte insidan!), njut av Tulum vid havet, Uxmal, Cobá – för att nämna några av mayaindianernas gamla städer. Ett tips är att göra det tidig morgon eller sen eftermiddag, då kan man nästan har ruinerna för sig själv. Missa heller inte städerna som spanjorerna byggde: Valladolid, Campeche, Mérida.

utemobler

5. Folket:

Det är lätt att känna sig välkommen på Yucatán. Människorna är vänliga, hjälpsamma och tålmodiga. Trots de många turisterna. Mayaindianer utgör cirka 10-15 procent av befolkningen. Det går bra att göra sig förstådd på stapplande turistspanska. På hotell, busstationer och restauranger kan många lite engelska.

faglar

Slutsummering – Yucatan Mexico

Den Mexicanska halvön har en kustlinje, som sträckker sig längre än 1600 kilometer. Här finns mayanernas fantastiska ruinstäder Chichén Itzá och Uxmal, som måste anses att vara några av landets mest imponerande sevärdheter. Där hittar man bla. de läckra caribiska stränderna, där man kan uppleva härliga snorkeläventyr och utöva olika typer av vattensport.

Några länktips om Yucatan:

Yucatan Today
Billigt hotell i Yucatan
Lonely Planet Cancun, Cozumel & the Yucatan (Regional Travel Guide)

Jag hoppas ni blir riktigt resesugna nu! :)

Ha en härlig dag!

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

12 kommentarer

krystal/village onsdag, februari 12, 2014 - 08:16

i would not mind visiting there!

Svara
Maria Ljungström fredag, februari 14, 2014 - 22:08

Me to haha thanks :) XO

Svara
The Fashion Panda onsdag, februari 12, 2014 - 09:18 Svara
Maria Ljungström fredag, februari 14, 2014 - 22:09

Isn it beautiful :) xO

Svara
Launna onsdag, februari 12, 2014 - 10:18

All these pictures are making me want to visit… wow, the scenery is beautiful :)

Svara
Maria Ljungström fredag, februari 14, 2014 - 22:10

YES its amazing :) XO

Svara
ghazaleh onsdag, februari 12, 2014 - 22:15

beautiful pics! and that ceviche looks amazing.

Svara
Johannas Retro torsdag, februari 13, 2014 - 09:54

Åååh gud så mysigt det såg ut, räkorna, mums! <3

Svara
Maria Ljungström fredag, februari 14, 2014 - 22:11

Jaa men visst ser de yummm ut :) LOVE

Svara
Lissen torsdag, februari 13, 2014 - 14:53

Underbara bilder en sådan här grå dag. Att resa är alltid något jag längtar till, att se andra kulturer, sol och god mat bla.

Ha en fin helg. // Lissen

Svara
Maria Ljungström fredag, februari 14, 2014 - 22:12

TACK vad glad jag blir Lissen :) XO

Svara
laura madalene söndag, februari 16, 2014 - 14:55

Wow, nice post, there are many person searching about that now they will find enough resources by your post. Thank you for sharing to us. Please one more post about that..Home Decor Ideas

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 kommentarer 627 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis