Få en perfekt walk in closet inredning - 5 tips

Få en perfekt Walk in closet inredning – 5 tips

Vill du få en walk in closet inredning som ser ut som i Hollywood? Har du en walk in closet idag eller planerar du att bygga en? Läs vidare här så kommer du få flera nyttiga tips på hur du kan tänka kring smarta lösningar och inredningstips. Vi kommer gå igenom hur ni kan inreda en walkin garderob perfekt och stilren.

En walk in closet är alltså en garderob som är stor nog att du kan promenera in i den och stå inne i själva garderoben och hitta dina kläder. Ju rymligare, desto bättre. Alla har dock inte utrymme i sina hem till att bygga de gigantiska garderober som man kan se hos kändisar i Hollywood, men genom att välja smarta lösningar till sin walk in closet, kan man frigöra utrymme och få en känsla av rymd.

LÄS MER: INREDNINGSTRENDER 2024 – 10 största trender

Här får ni 5 bästa tipset för en perfekt walk in closet inredning.

Några saker att tänka på innan ni börjar:

 • Planera ditt förvaringsbehov. Hur många kläder och skor har du? Vilka typer av kläder och skor är det? När du vet vad du behöver förvara kan du börja planera hur du ska utnyttja utrymmet på bästa sätt.
 • Sortera dina kläder och skor. Innan du börjar montera inredning kan det vara bra att sortera dina kläder och skor. Detta gör det lättare att bestämma hur mycket förvaring du behöver av olika slag.
 • Välj rätt förvaringslösningar. Det finns många olika typer av förvaringslösningar för walk-in closets, till exempel klädstänger, hyllor, lådor och utdragbara backar. Välj de lösningar som passar bäst för dina kläder och skor, och som gör att du får en bra överblick över dina saker.
 • Tänk på belysningen. Bra belysning är viktigt i en walk-in closet. Se till att ha både allmänbelysning och arbetsbelysning. Arbetsbelysningen kan du placera över spegeln eller vid klädstängerna, så att du lätt ser vad du letar efter.

Walk in closet inredning

#1 Använd Klick-in-hyllor

A och O för en walk in closet är ljus. Har du ett ett fönster med ljusinsläpp i din garderob är detta ett stort plus. Har du inte några fönster så får du arbeta mer med belysning, för att se till så att du får en bra upplyst garderob.

För att ta tillvara på så mycket av ljuset som möjligt, kan du försöka att inte blockera ljuset genom att använda för många solida hyllor och fack. Därför är det så kallade klick-in-systemen extra bra. Dom finns på alla varuhus, såsom Bauhaus och IKEA. Dessa system går ut på att du sätter upp skenor på väggen och sedan klickar du i olika hyllor, efter eget tycke och smak. Då finns det utrymme för mycket ljusinsläpp i och med att du enbart arbetar med hyllor som ligger horisontellt, inga vertikala hyllväggar, osv.

REA FYND SHOP

Ancona divan höger
Soffadirekt
1199515995
TylÖsand 3-sits soffa
Soffadirekt
999512795
Monaco 3-sitssoffa offwhite k sommar
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Bolnuevo soffa shop
Soffadirekt
1549517995
Catania matbord runt bord
Soffadirekt
79958995
Catania/mondo matgrupp 4 stolar
Soffadirekt
1399517975
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
49955995
Woody soffbord runt
Soffadirekt
34954495
Zelarino sidobord ø 60 cm k jotex
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
42956495
Beau loungestol
Soffadirekt
22952795
Portofino fåtölj beige
Soffadirekt
44955895

#2 Håll golvet fritt från prylar

När du kliver in i din walk in closet, vill du att du ska känna dig rörlig och fri. Ett vanligt misstag som många gör är att dom börjar stapla saker på golvet. Det kanske börjar med att skohyllan blir full, varefter man börjar ställa skor direkt på golvet, sedan byggs det på med en tvättkorg, en flyttlåda och vips så har hela garderoben förlorat sin charm. Ha därför som regel att inte ställa någonting på golvet.

Det finns många smarta garderobslösningar där man hänger upp såväl kläder som skor. Se till att ha tillräckligt med hyllplan för att få plats med alla dina kläder. Helst ska man lägga så lite kläder som möjligt på varje hyllplan, så snåla inte med antalet hyllor. Arbeta med hängare och galgar för så mycket av dina kläder som möjligt. Försök få upp även skohyllorna med hjälp av de lösningar som finns tillgängliga.

#3 Häng kläderna i rätt ordning

En av fördelarna med att kliva in i sin walk in closet, är att man får en överblick över sina kläder och enklare kan besluta sig för vad man ska bära just idag. Tänk därför på att hänga dina kläder så som du använder dom. Hattar, kepsar och andra huvudbonader placerar du med fördel på de övre hyllplanen. Sedan hänger du t-shirts, blusar, kavajer och skjortor längre ned. Nedanför dessa hänger du byxor, kjolar och shorts. Längst ned förvarar du skor.

När du kommer in i din garderob kan du nu se hela din outfit framför dig och du kan hålla upp plagg framför varandra, för att se hur väl de matchar. Smidigt va?

#4 Håll dig till en stil

En walk in closet ska vara stilren. Med stilren menar vi att du inte ska blanda olika stilar. Om du exempelvis fastnat för en mörkgrå ton på dina hyllor, jobba då vidare med den tonen om du exempelvis ska ställa in en stol eller lägga in en matta.

Har du en färg på dina kläder som är överrepresenterad bland övriga färger? Många garderober går till exempel i en marinblå ton, med mycket jeans och kadaver i den färger. Då kan det vara snyggt att plocka upp den färgen i själva inredningen. Det gör att det blir färre kontraster och att garderoben blir mer smakfull.

#5 Investera i spotlights

För att återknyta till det första tipset gällande ljussättning – om du inte har tillgång till naturligt ljus från ett fönster, behöver du arbeta med lampor. Bäst belysning får man med hjälp av spotlights. Placera gärna flera stycken som lyser i olika vinklar i garderoben. Det här hjälper till att skapa en känsla av rymt och elegans.

Vill du lyxa till det lite extra, kan du komplettera med någon snygg och lyxig taklampa, men tänk på att den ensamt inte kan belysa din garderob.

Sammanfattning

En walk in closet är mångas dröm och faktum är att det inte så så svårt att åstadkomma. Har du inte något utrymme idag, finns det till exempel enklare väggar man kan slå upp och på så sätt ta utrymmet från ett annat rum. Allt handlar om prioriteringar.

Viktigt att tänka på gällande walk in closet är:

 • Ta tillvara på naturligt ljus
 • Håll golvet fritt från prylar
 • Häng kläderna i rätt ordning
 • Håll inredningen stilren
 • Använd spotlights

Stort lycka till med inredningen av din egen walk in closet!

/Maria

REA FYND SHOP

Ancona divan höger
Soffadirekt
1199515995
TylÖsand 3-sits soffa
Soffadirekt
999512795
Monaco 3-sitssoffa offwhite k sommar
Soffadirekt
7995 SEK9995 SEK
Bolnuevo soffa shop
Soffadirekt
1549517995
Catania matbord runt bord
Soffadirekt
79958995
Catania/mondo matgrupp 4 stolar
Soffadirekt
1399517975
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
49955995
Woody soffbord runt
Soffadirekt
34954495
Zelarino sidobord ø 60 cm k jotex
Soffadirekt
3995 SEK4495 SEK
Boogi fåtölj bouclé soffad shop
Soffadirekt
42956495
Beau loungestol
Soffadirekt
22952795
Portofino fåtölj beige
Soffadirekt
44955895
  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Maria Ljungström

  Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

  Senaste inläggen

  Annonsering

  Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

  Inredningsvis i media

  Följ Inredningsvis

  Om inredningsvis

  Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

  Kontakt

  info@inredningsvis.se

  Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024