fbpx

Walk in closet inredning – 5 smarta tips

Här får du 5 smarta tips för en perfekt walk in closet inredning! Har du en walk in closet idag eller planerar du att bygga en? Läs vidare här så kommer du få flera nyttiga tips på hur du kan tänka kring smarta lösningar och inredningstips.

En walk in closet är alltså en garderob som är stor nog att du kan promenera in i den och stå inne i själva garderoben och hitta dina kläder. Ju rymligare, desto bättre. Alla har dock inte utrymme i sina hem till att bygga de gigantiska garderober som man kan se hos kändisar i Hollywood, men genom att välja smarta lösningar till sin walk in closet, kan man frigöra utrymme och få en känsla av rymd.

LÄS MER: 10 INREDNINGSNYHETER I TRENDIGT NATUR & TRÄMATERIAL

Här får ni 5 bästa tipset för en perfekt walk in closet inredning.

Walk in closet inredning – 5 tips

#1 Använd Klick-in-hyllor

A och O för en walk in closet är ljus. Har du ett ett fönster med ljusinsläpp i din garderob är detta ett stort plus. Har du inte några fönster så får du arbeta mer med belysning, för att se till så att du får en bra upplyst garderob.

För att ta tillvara på så mycket av ljuset som möjligt, kan du försöka att inte blockera ljuset genom att använda för många solida hyllor och fack. Därför är det så kallade klick-in-systemen extra bra. Dom finns på alla varuhus, såsom Bauhaus och IKEA. Dessa system går ut på att du sätter upp skenor på väggen och sedan klickar du i olika hyllor, efter eget tycke och smak. Då finns det utrymme för mycket ljusinsläpp i och med att du enbart arbetar med hyllor som ligger horisontellt, inga vertikala hyllväggar, osv.

#2 Håll golvet fritt från prylar

När du kliver in i din walk in closet, vill du att du ska känna dig rörlig och fri. Ett vanligt misstag som många gör är att dom börjar stapla saker på golvet. Det kanske börjar med att skohyllan blir full, varefter man börjar ställa skor direkt på golvet, sedan byggs det på med en tvättkorg, en flyttlåda och vips så har hela garderoben förlorat sin charm. Ha därför som regel att inte ställa någonting på golvet.

Det finns många smarta garderobslösningar där man hänger upp såväl kläder som skor. Se till att ha tillräckligt med hyllplan för att få plats med alla dina kläder. Helst ska man lägga så lite kläder som möjligt på varje hyllplan, så snåla inte med antalet hyllor. Arbeta med hängare och galgar för så mycket av dina kläder som möjligt. Försök få upp även skohyllorna med hjälp av de lösningar som finns tillgängliga.

#3 Häng kläderna i rätt ordning

En av fördelarna med att kliva in i sin walk in closet, är att man får en överblick över sina kläder och enklare kan besluta sig för vad man ska bära just idag. Tänk därför på att hänga dina kläder så som du använder dom. Hattar, kepsar och andra huvudbonader placerar du med fördel på de övre hyllplanen. Sedan hänger du t-shirts, blusar, kavajer och skjortor längre ned. Nedanför dessa hänger du byxor, kjolar och shorts. Längst ned förvarar du skor.

När du kommer in i din garderob kan du nu se hela din outfit framför dig och du kan hålla upp plagg framför varandra, för att se hur väl de matchar. Smidigt va?

#4 Håll dig till en stil

En walk in closet ska vara stilren. Med stilren menar vi att du inte ska blanda olika stilar. Om du exempelvis fastnat för en mörkgrå ton på dina hyllor, jobba då vidare med den tonen om du exempelvis ska ställa in en stol eller lägga in en matta.

Har du en färg på dina kläder som är överrepresenterad bland övriga färger? Många garderober går till exempel i en marinblå ton, med mycket jeans och kadaver i den färger. Då kan det vara snyggt att plocka upp den färgen i själva inredningen. Det gör att det blir färre kontraster och att garderoben blir mer smakfull.

#5 Investera i spotlights

För att återknyta till det första tipset gällande ljussättning – om du inte har tillgång till naturligt ljus från ett fönster, behöver du arbeta med lampor. Bäst belysning får man med hjälp av spotlights. Placera gärna flera stycken som lyser i olika vinklar i garderoben. Det här hjälper till att skapa en känsla av rymt och elegans.

Vill du lyxa till det lite extra, kan du komplettera med någon snygg och lyxig taklampa, men tänk på att den ensamt inte kan belysa din garderob.

Sammanfattning

En walk in closet är mångas dröm och faktum är att det inte så så svårt att åstadkomma. Har du inte något utrymme idag, finns det till exempel enklare väggar man kan slå upp och på så sätt ta utrymmet från ett annat rum. Allt handlar om prioriteringar.

Viktigt att tänka på gällande walk in closet är:

  • Ta tillvara på naturligt ljus
  • Håll golvet fritt från prylar
  • Häng kläderna i rätt ordning
  • Håll inredningen stilren
  • Använd spotlights

Stort lycka till med inredningen av din egen walk in closet!

/Maria

Inredningsvis shop

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis