(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Odla.nu)

Jag kan varmt rekommendera er en lång promenad i Botaniska trädgården i Göteborgom hösten. Det är nästan ännu vackrare än på sommaren och inte lika turisthärjat. jag var där en gråmulen dag nyss och då var alla höstglödande röda färger abnormt vackra mot den dimgrå bakgrunden.

Följ med mig på min höstpromenad i Göteborgs vackra gröna oas Botaniska…

Botaniska Trädgården i Göteborg

I år har Botaniska Japanskt tema och man ser som här flera symboler som visar detta. Japanska rabatter, lyktor i träd och konstverk ger en skön mix av Japan möter Sverige i ett unikt och intressant tema.

Ni bara MÅSTE se Dahlia-gången om hösten för vackrare färger finns inte att beskåda. Många turister paparazzi-invaderar Dahliarabatten varje dag och det är inte svårt att förstå varför :)

botaniska butik

Botaniska trädgården i GBG har även en mysig trädgårdsbutik och på ovanvåningen hålls just nu en utställning om olika material i Björk.

botaniska GBG 2014

Ett av Göteborgs mysigaste gröna kaféer ligger i Botaniska och här kan man njuta av en kopp varm rykande te även lite regniga dagar.

botaniska katt kollage mysan

Jag är KÄR i en liten ursöt katt som kommer varje dag enligt cafe-ägaren på besök och äter. Hon hoppade upp i mitt knä och satt där i en halvtimme haha, jag döpte henne därför passande till Mysan :)

I örtagården kan man hitta alla växter från Svensk örtlexikon och även ta sig en skön vila från storstadens stress.

botaniska GBG

Fakta om Botaniska Trädgården i Göteborg:

Med sina 175 hektar är Botaniska trädgården en av Europas största i sitt slag. Här finns ungefär 16 000 arter i de olika växthusen och områden som Klippträdgården och Örtagården.

I växthusen finns bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer, köttätande växter och det sällsynta Påsköträdet som är utdött i sin naturliga miljö. I växthusen ordnas varje år en rad utställningar och i trädgården bedrivs en omfattande programverksamhet.

Trädgården gränsar till naturreservatet Änggårdsbergen där också den vetenskapliga trädsamlingen, Arboretet, finns. Dagliga guidade visningar av trädgården under sommarsäsongen.

Botaniska trädgården har två stjärnor i Michelin Green Guide.

Under 2014 präglas trädgården av japanskt tema och i växthusen har det byggts ett tehus för utställningar och aktiviteter från april till september.

Som jag sagt är ett besök om hösten bara ett måste och hälsa katten Mysan från mig :)

LOVE M

 

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

5 Comments

  1. What a beautiful, serene place with so many different colours. Those dahlias are just stunning! It’s a great time of year to stroll around gardens like these.

  2. Vilka härliga bilder. Man blir glad i hela kroppen av de fina färgerna och växterna. Ha en fin eftermiddag. Kram Annika

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.