Vit inredning inspiration – en tidlös nyans

Innehållsförteckning

Vit inredning inspiration är en av de mest sökta termerna på Google inom inredning. Det säger allt om vilket power färg vit egentligen är. Det är basfärgen för nästan all inredning och då speciellt i vår stilrena Skandinaviska inredning

Det har blivit något av en trend att inte haka på inredningstrender. Människor som bryr sig allt mindre och mindre om alla slags galna trender där ute och nöjer sig istället med något enklare som vit inredning mixat med tex. trä. Tyvärr har vit inredning fått tråkstämpel hos många. Att att inreda med vitt är platt och trist och ger inget liv med karaktär och personlighet. 

De kan inte ha mer fel, för vit inredning och vita nyanser handlar om att mixas med rätt annan dekor. Det handlar även om att mixa och matcha olika vita texturer med varandra. Här får ni nu vit inredning inspiration och tips hur ni kan inreda snyggt och levande med vit inredning.

Vit inredning inspiration

Ni hittar supertrendiga vita möbler ovan HÄR

Vit är basen i rummet

Vägen till en vit chic inredning börjar på väggarna. Tror du att det bara finns en vit nyans? FEL! Det finns hundratals olika baser och toner av den vita färgen som du kan välja av. Rum som har mycket naturligt ljus som kommer in kan använda en blå bas med vit färg. Vit färg kan ha andra undernot färger blandade i. Jag har tex. vit färg mixad med grå och rosa. Denna färg är ursnygg och den skiftar nyans efter väder och ljus.

Vit inredning är inte bara lugnande att titta på, den utgör basen för övrig dekor i hemmet. Det är även den enda färgen som passar bokstavligen till all övrig dekor du har i åtanke.

LÄS MER: Lila inredning – så inreder ni snygg med lila färg

Alla möbler, storskalig målning eller konst eller till och med antika föremål kan få en levande strålkastare från den vita inredningsinställningen. Hur som helst om du verkligen är engagerad är följande några av de idéer som du kan försöka hantera ett elegant vitt utseende för ditt hem.

Tänk på vitt som en tom målarduk

Ett helvitt sovrum eller vardagsrum kan låta lite kliniskt och skrämmande. Du kanske inte känner dig bekväm med att gå med allt vitt som vita väggar, ett vitt tak och till och med ett vita lakan. Blir det inte för mycket? För vissa människor kan det vara det, men du måste tänka på det som en möjlighet istället.

Se istället vitt som en tom målarduk, som du kan använda för att göra övrig dekor mer intressant. Vill du inte att dina väggar ska vara helvita? Matcha in en ny färg med den, gå till blå, ljusgrå eller något annat men gör det förutom vitt. Som att ha två vita väggar eller två någon annan färg bara för att få en känsla av kontrast.

Hårda svarta trämöbler i rummet, ett silkeslent vitt lakan och söta bilder av din familj putsade över väggen i vita ramar kommer att göra susen. Vitt är även en bra bas för den senaste trätrenden, då vitt matchar perfekt ihop med varmt trä. Och du skulle fortfarande ha tanken på en tom duk. Du kan göra flera tillägg när du vill, ändra inredningen eller anpassa utrymmet lite mer om du vill.

Ni hittar liten vit soffa ovan HÄR

Inred med vitt i köket

Det spelar ingen roll vilken typ av kök du har, det kan vara modernt eller traditionellt. Saken är att det kommer att se extremt elementärt och lyxigt ut med en helvit montering. Tänk på krämiga bänkskivor, träpallar och matbord, helt vita väggar och golv. Det är inget annat än majestätiskt.

Det hjälper ditt kök att se klassiskt och elegant ut. Många husägare fruktar helt enkelt att välja ett helt vitt kök eftersom det kan bli smutsigt lätt. De smutsiga oljefläckarna och svarta fläckarna är bara hemska. Detta kommer också med en enkel lösning, installera ett ordentligt avgas i ditt kök för att avvärja detta problem. ELLER välj en matt finish helt vit färg eftersom du på detta sätt helt enkelt kan rengöra damm eller oljiga partiklar som klumpar sig över som rester på den vita färgen.

Det bästa med detta tillvägagångssätt är att du nu också kan få apparater i helt vitt. Tillverkare har kommit fram till det faktum att de flesta väljer ett vitt elegant kök och för att komplettera utseendet kommer de också att vilja ha vita apparater. Du kan gå med de vanliga om du vill skapa en kontrast, det finns verkligen ingen bedömning här när det gäller apparater, oavsett vad som får jobbet gjort för dig.

Ni hittar vit trend fåtölj ovan HÄR

Funderar du på vit möbelklädsel?

När du tittar på något vitt, vad är det första som dyker upp i ditt sinne? Det är att den här vita saken ser superren och klassisk ut, eller hur? Naturligtvis ser allt i vitt vackert och helt enkelt tidlöst ut.

Så varför kan inte din möbelklädsel vara alldeles vit? Du behöver inte oroa dig för underhålls- eller renhetsaspekterna av den vita klädseln. Det kan hanteras ganska enkelt. En helvit soffa med en medföljande vit matta och ett soffbord av lövträ ser ut som något ur en lärobok för ditt vardagsrum.

När det gäller sovrummet kan du bädda med vita lakan på sängen och ha en vit fluffig matta på golvet. Och om du är orolig för att det ska bli smutsigt så finns det en enkel lösning för det också. Du måste välja konstläder eller till och med vit khaki som tyg eftersom dessa är lättare att rengöra och mindre benägna att bli smutsiga. Kolla gärna Pinterest de har massa snygg vit inredning inspiration och då framför allt till sovrummet.

Ni hittar vit soffa ovan HÄR

Inreda med vitt i vardagsrum

Nu är detta tips för ditt vardagsrum. Det kan fungera för ditt sovrum också men låt oss börja med vardagsrummet, eller hur? Att ha en helvit vägg i vardagsrummet kan visa sig vara en tillgång om du har ett öga för konst.

Gillar du majestätisk abstrakt konst, målningar, skulpturer eller något som du kan visa upp i ditt hem? Om så är fallet, tänk bara för en sekund på hur elementärt det skulle se ut på en helvit vägg. Det skulle automatiskt bli mittpunkten i rummet.

Om du inte vill ha en helvit vägg, så kanske en helvit eldstadsmantel eller en helvit soffa kommer göra susen i ert vardagsrum. Det är inget permanent. Om du inte gillar en stor målning kan du välja många små, eller tillsammans med målningar skulle några skulpturer eller andra historiska konstverk göra susen bra. Konst är ett personligt uttryck och det ska inte vara något som du påtvingar dig själv, vad som än får dig på humör är bra.

Vita kuddar och vita gardiner

Låt oss för en sekund anta att du inte vill gå för en helvit inredning som att måla väggarna och taket helt vita. Det går bara inte hem hos dig men du vill ändå lägga till vit inredning i ditt hem. Om så är fallet kan du göra det enkelt med hjälp av vita prydnadskuddar och vita gardiner

Du kan få kuddarna tryckta med spännande citat, om du vill eller lämna dem vanliga vita. Det finns massor av olika tyger och toner och nyanser av vitt att välja mellan. Så om du tänkte att det skulle ha varit ett enkelt tillägg måste du tänka om.

När det gäller vita gardiner går det mixa med övrig dekor så att gardinerna ger liv och ljus till rummet. För på detta sätt kommer det att accentuera den nuvarande inredningen i rummet som dessa gardiner hänger i. Det skulle helt enkelt se tidlöst ut med vita långa gardinlängder. Låt gärna gardinerna gå ända från taket via en gardinskena och gå ända ner till golvet.

Inreda badrum i vitt

Ingen kommer någonsin att gilla ett helvitt badrum, det kommer att se för sterilt ut. Det är därför det är dags att blanda och matcha för att uppnå en vit inredningsbalans med någon annan färg i ditt badrum. Det finns några saker du kan göra här.

Tänk först på att måla väggarna vita och sedan minst en vägg, med någon annan kontrasterande färg och lämna golvet vitt med kakel. Du behöver inte oroa dig för apparater eller tillbehör i badrummet, de kan ha vilken färg eller struktur som helst så länge du håller dig till den allmänna vita basen här.

En annan väg som du kan ta är ett helvitt badrum, är med skåp och fack av någon annan dominerande färg. Det mest uppenbara valet kommer att vara rött, blått eller någon annan dominerande färg.

Ni hittar fräscht vitt påslakan ovan HÄR

Bädda sängen i vitt

Sist men inte minst om du bara vill införliva vitt i ditt sovrum på grund av personliga preferenser eller inte någon annan i din familj håller med om ett helt vitt hem så är detta den perfekta lösningen du kan driva. Inget ger ett sovrum en sådan fräsch känsla, som att bädda sängen med vita lakan och vita kvalitets påslakan.

Du bör välja ett helvitt bäddset, linnevita lakan, en vit matta runt sängen och ett vitt sängstativ för att uppnå utseendet. Det finns en annan fördel med det helvita sängkläderna och det är det faktum att det får ditt rum att se rymligare ut. Sänggaveln får gärna vara i en helt annan färg eller material, som en snygg kontrast till allt vitt.

Vit teddyfåtölj ovan finns HÄR

Slutliga tankar

Att ha en helvit inredning kan vara en svår uppgift, men med rätt idéer och utförande av vita nyanser blir det ett bra resultat. Lek med någon av idéerna ovan antingen enhälligt eller en efter en för att hitta din balans med vit inredning. Hoppas ni gillat vår vit inredning inspiration och sänd gärna bild hur just ni har inrett med vitt där hemma.

 

 

 

 1. Mona skriver:

  Var har du köp ramarna i från?
  Tack

 2. The Antiques Diva skriver:

  So delighted you popped by my blog so I could discover yours! Gorgeous. IN fact I’m going to be in Sweden this May and would love to chat with you about some ideas for the planning the trip!
  Toma

 3. Åpent hus skriver:

  vakkert.
  en får slik ro ved å ha det lyst og enkelt rundt seg.

  takk som deler

  og takk for fine hilsener inne hos meg.

  beste hilsner fra
  Åpent^hus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström
Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024