10 bästa vintage shopping ställen i europa

10 bästa vintage shopping ställen i Europa

Köpa inrednings- och modeplagg: De 10 bästa vintagemarknaderna i Europa När du letar efter de bästa vintagebutikerna i Europa letar du efter tidlösa föremål och tar en tur längs memory lane och njuter av historien. En vintagebutik kan jämföras med ett modemuseum – den visar upp en stads historia och kultur. Det finns städer där ute fyllda med de coolaste bitarna som lockar att utforskas.

Vi har vart på flera vintage ställen och sammanställde därför en lista över de bästa marknaderna i Europa, där du kan shoppa snygga vintageinredning och modeartiklar.

Foto: res.se

1. Arezzo, Italien

Om du är en inredningsentusiast kommer du att älska Arezzo. Medan loppmarknader ofta förknippas med dåliga montrar är Arezzo ett undantag. Den första söndagen i varje månad vaknar staden till liv med shoppare som rinner ut på de omgivande gatorna.

Med mer än 500 stånd är Arezzos antikmarknad lätt en av Italiens största antikmarknader. Du hittar allt från antikt porslin, figurer, gravyrer och solblekta tryck här. Om du tröttnar på att flytta från en leverantör till en annan kan du alltid gå in på en restaurang och ta en gelato eller panino – det perfekta bränslet för skattjakt.

Adressuppgifter:
Arezzos antikmarknad: Via Giorgio Vasari, 13, 52100 Arezzo AR, Italien

2. Amsterdam, Nederländerna

Om du vill veta hur hängiven den holländska regeringen är för att göra ett bra fynd, kom ihåg att den 27 april är en allmän helgdag. Den här dagen tillåter regeringen människor att sälja på gatan utan tillstånd. Det innebär att människor visar sig bli av med föremål som de inte längre behöver.

En populär loppmarknad i Amsterdam är Albert Cuyp, varje antikälskares måste-besök. Marknaden ligger i museidistriktet från 1800-talet och är den perfekta platsen för att ta en uppfriskande drink och prova lokala rätter. Andra inkluderar Bloemenmarkt, Waterlooplein och Lapjesmarkt.

Adressuppgifter:
Albert Cuyp Market: Albert Cuypstraat, 1073 BD Amsterdam, Nederländerna
Waterlooplein Market: Waterlooplein 2, 1011 NZ Amsterdam, Nederländerna
Breedstraat Market: Breedstraat, 3512 AZ Utrecht, Nederländerna

SHOPPA FAVORITER

Manola 12 ljuskrona shop2
Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Fungo bordslampa
Nordic Nest
1 3691 825
Manchester taklampa
Nordic Nest
2 0953 499

foto verybilbao.com

3. Bilbao, Spanien

Bilbao är där mästaren, återanvändningen och renderingen av det unika och skapade händer. Den grymma San Francisco barrio är hem för loppmarknader som La Zapa de 2 de Mayo, där restaurerade maskiner reparerar skor och tillverkar nya med återvunna flaskor eller läder. Även om det finns gott om oberoende vintagebutiker, är det bäst att besöka varje första lördag i månaden. Det är då loppmarknaden Rastro 2 de Mayo rullar på med försäljare som säljer allt från jackor och konst till vinyl och 1950-talsmöbler.

På söndagar kan du besöka loppmarknaden Open Your Ganbara i Antiqua Fabrica de Galletas kexfabriksbyggnad. Detta är platsen att gå om du letar efter eklektiska skatter, särskilt leksaker, vintagelampor och hushållsartiklar. Närliggande Open Your Ganbara är Zawp Bilbao, navet för vintagekläder och Mume, där du kan hitta vinyl, böcker, frimärken, gitarrer och samlarföremål.

Adressuppgifter:
La Zapa de 2 de Mayo: Maiatzaren Biko Kalea, 15, 48003 Bilbo, Bizkaia, Spanien
Zawp Bilbao: Zuloaga Ignacio Pintor Kalea, 9, 48014 Bilbo, Bizkaia, Spanien

4. Berlin, Tyskland

Stadens låga köpkraft och liberalism är betydande bidragsgivare till den ständiga kreativiteten hos ungdomar, vilket säkerställer att Berlin har ett stort utbud av vintage- och second hand-shopping. Humana är ett bra ställe att börja leta efter vintage klädskator. Brobdingnagian-butiken i Friedrichschain-distriktet är ofta översvämmad av sparsammare, och du kan tycka att det är svårt att manövrera folkmassorna. Så om du vill ha en mer exklusiv upplevelse, överväg att testa PicknWeight, där kläderna säljs per kilo.

De bästa ställena för designkläder av högsta kvalitet är de exklusiva vintagebutikerna i stadsdelen Mitte. Dessa inkluderar Sommerladen, Das Neue Schwarz och Pineapple Factory. Här hittar du utsökta stycken som kostar dig några hundra euro men som ändå känner att du har gjort ett bra fynd.

Adressuppgifter:
Humana Berlin: Oranienburger Str. 87-89 Oranienburger Str. 87-89, 10178 Berlin
Das Neue Schwarz: Mulackstraße 38, 10119 Berlin, Tyskland
Sommerladen: Linienstraße 153, 10115 Berlin, tyska

Foto lesechos.fr

5. Paris, Frankrike

Om du älskar smycken, kommer du att älska att snåla dig genom Paris. Har du ingen aning om var du ska börja? Gå in i Marché aux Puces de Saint-Ouen. Butiken ligger i norra utkanten av “kärlekens stad” och har funnits i över ett sekel och är ett bra ställe att få tag i allt från skräp till kuriosa, konst, vintagekläder och möbler. Även om du kan stöta på flera designerartiklar, kom ihåg att det är svårt att göra ett bra fynd här.

Marché aux Puces de Saint-Ouen kan bli trångt, så om det inte är något du kanske vill göra att driva igenom hundratals människor, välj mindre marknader som får mindre uppmärksamhet. Dessa inkluderar Vanves och Marché d’Aligre, båda kända för sina smycken och off-beat samlarobjekt.
Adressuppgifter:
Marché d’Aligre: 25-11 Rue d’Aligre

6.  Wien, Österrike

Wien har varit en samlingspunkt för musik, kultur, historia och konst i århundraden. Vad många inte vet är att staden också finns på alla vintageshoppares måste-besök-lista. Redo för det retroäventyret? Börja med Naschmarket. Varje lördag morgon blomstrar loppmarknaden med hundratals försäljare som säljer keramik, kameror, böcker, serviser, konst och möbler. Detta är den perfekta platsen att rota igenom goda godsaker och få ett mellanmål efteråt.

På andra sidan Naschmarkt ligger Flo Vintage, ett ställe som modeälskare ofta besöker. Butiken har lagrat allt från Armani blazers till flapper klänningar broderade i pärlor. Andra butiker som modeentusiaster kan besöka inkluderar Burggasse 24 och Polyklamott.

Adressuppgifter:

Naschmarkt: 1060 Wien, Österrike

Flo Vintage: Schleifmühlgasse 15A, 1040 Wien, Österrike

7. Helsingfors, Finland

Vintagebutikerna i Helsingfors är det som gör staden. I synnerhet stadsdelen Kallio är känd för sin höga koncentration av butiker. När du är här, glöm inte att besöka Hoochie Mama Jane och Frida Marina, båda butiker som har damkläder och accessoarer. Några meter på vägen ligger Black & White, en butik som säljer gammal och ny vinyl.

Om du vill ha en mer exklusiv shoppingupplevelse, överväg att besöka Penny Lane klädbutik i Tölö. Andra hållbara alternativ är Relove och Brand Second Hand i grannlandet Kamppi.

Adressuppgifter:

Agricolankatu 11, 00530 Helsingfors, Finland

Karlenkatu 10, 00530 Helsingfors, Finland

Foto kivijalka.net

8. Bordeaux, Frankrike

Bordeaux nyaste trend är stadens kärlek till vintage. Stadens största vintage-hotspots, Chartrons och Saint Michael säljer ett brett utbud av vintage- och second hand-kläder, även om många mindre butiker har öppnat nyligen. På platser som Freep’Show i CBD kommer vintageutrustning, inklusive skor, solglasögon och maxikjolar, att kosta dig allt från 15 till 50 euro.

En annan plats du inte bör lämna Bordeaux utan att besöka är Village Notre Dame. Några av föremålen som säljs av detta vidsträckta antika inomhusgalleri inkluderar:

1700-talsspeglar
Antika safirhängen
Dyra tavlor
möbel
Mattor
Keramik

Adressuppgifter:

Freep’Show: 80 Rue du Loup, 33000 Bordeaux, Frankrike

Village Notre Dame: 61 Rue Notre Dame, 33000 Bordeaux, Frankrike

9. Neapel, Italien

Pop 21, Caravan och I Love Vintage ligger på Via Mezzocannone och är favoriter bland studentpubliken. I närheten ligger Moda e Costume, som specialiserat sig på 1950- och 60-talsklänningar, och Oggetti e Stampe D’Epoca, som säljer lampor, tryck och antika krimskrams.

Adressuppgifter:

Oggetti e Stampe D’Epoca: Via S. Giovanni Maggiore Pignatelli, 49, 80134 Napoli NA, Italien

I Love Vintage: Via Gaspare Spontini, 12, 20129 Milano MI, Italien

10. Dublin, Irland

Om du besöker Dublin är det svårt att missa Lucy’s Lounge, en butik som specialiserar sig på allt från vintagejeans till tröjor. Butiken har också en rik samling spetskorsetter och vintageunderkläder, och du kommer att njuta av att sålla genom berget av kläder för att välja dina bästa alternativ. Andra platser att utforska inkluderar Fresh för sin skosamling och Nine Crows för sina beskurna flanell.

Adressuppgifter

Lucy’s Lounge, 11 Fownes Street Upper, Temple Bar, Dublin, Irland

Fresh Limited, 1 Crown Alley, Temple Bar, Dublin, Irland

Nine Crows, 22 Temple Lane South, Temple Bar, Dublin, Irland

Foto tourisme93.com

Slutgiltiga tankar – Vintage shopping

Var och en av de städer som nämns här har mycket att erbjuda när det kommer till vintagegodsaker, kultur och historia. Så nästa gång du semestrar på en ny plats, kolla in de bästa platserna för vintageshopping, så kan du landa på en guldgruva.

SHOPPA FAVORITER

Manola 12 ljuskrona shop2
Nordic Nest
4.679 SEK5.199 SEK
Fungo bordslampa
Nordic Nest
1 3691 825
Manchester taklampa
Nordic Nest
2 0953 499

 

 

 

Foto längst upp: GQ.com

 1. Oh Maria I love your blog! The photos are so uplifting and pretty, and I am a huge fan of your choice of topics. I am a Swede living in London and always looking for Scandinavian inspiration, so I am looking forward to following your blog from now on.

  I am also a huge fan of antique furniture and love mixing them with modern pieces for an individual look at home. I do a bit of work with antique and vintage traders here in London as well, which is great fun as the vintage/antique trends are huge here at the moment!

  Thanks again for a great blog! x

 2. So nice and interesting things you show us!I like swedish look!

 3. Hi Maria,

  Love your Retro post and all the fabulous pictures.
  We have just bought a Smeg fridge which I love – the smooth and round lines are so much nicer.

  Happy weekend
  hugs
  Carolyn

 4. Wow!! Simply Amazing… Great work maria! Can’t wait to see you new post.

  Lots of love..
  Deepa

  New post up on my blog. Hope you will like it. :)

 5. These vintage pieces look so fab!
  Love them.

 6. Dear Maria, these are so wonderful look-a-like vintages pieces and the kitchen is just awesome! Many thanks for showing and sharing :)

  xx from Bavaria, Rena

  http://www.dressedwithsoul.blogspot.de

 7. Such fun stuff. I actually bought those cupcake bandaids for my daughter. And for my son, bandaids that look like bacon!

 8. Fun post!
  Love the cupcake bandages!

  xoxox,
  CC

  • yes I love them to haha SO cute:) LOVE

 9. very cute things.

  thanks for stopping by and for your comment. no, no facebook or twitter for me.

  • Aha that a pitty dear:( I wanted to follow you.

  • Haha yes they are cute arent they:) LOVE

 10. I love all these vintagey things!!! They’re all so fun!

  • Thanks yes I love vintage things to:) XO

 11. Dear Maria!
  Thanks for your nice visit on my blog.
  I also love Retro but mostly I love ShabbyFrench!
  You have a lovely blog!
  I wish you a happy week and a lot of sunshine!
  With love,
  Geli

  • AWW I wish you a sunny week also dear:) XO

 12. thanks for your lovely comments about my blog, Maria! yours is beautiful too. I’m a new follower! xo

  • AWW TACK:) I LOVE your blog to and Im following you:) XO

 13. So much fun, love all the finds!!
  xo Karolyn

  • Thanks so much Im so glad you liked It:) XO

  • Thanks to you also dear:) XO

 14. I think that store sounds really fantastic! i love a lot of the lines in these pieces and that kitchen is really gorgeous!
  xo
  styleontheside.com

  • Yes you Must check out the store ITS awesome :) LOVE

 15. Hi Maria! I didnt know this retro store! The stuff is so cute, I am a fan of vintage too! In particular I want t retro pop corn maker, lol too adorable! Have a good day dear, big hugs! xo

  • Thanks again Lilli Im so happy you liked my vintage post:) XO

  • AWW Im so happy you like my blog dear:) XO

 16. Beautiful Maria. I love the retro look! xxleslie

  • Thanks so much beautiful:) LOVE

 17. Love all these retro items! So vintage without the clutter, something I need to master

  x. Pixelhazard | Bright Green Laces |

  • AWWW thanks SO much for sweet words:) XO

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Kontakta oss

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024