Vintage barninredning rätt i tiden

Häromveckan hade jag som ni nog minns en tävling där jag tävlade ut ekologiska leksaker. Detta inlägg handlar om vintage barninredning och då är jag lite inne på samma spår fast i detta fall handlar det då om barnrum och om att återanvända. Varför köpa en massa dyra plastiga konstgjorda fula barnmöbler när man kan göra en hel barninredning vintage style av gamla vackra möbler??

LÄS MER: Så gör ni en söt sänghimmel – DIY barnrum tips

Här följer lite härlig inspiration för en barninredning i vintage stil och där regerar bara loppisfynden i dekor-riket :)

Vintage Barninredning

vintage barninredning

barnrum garderob

Köp ett gammalt nött vintage-skåp och måla om i vitt…voila passar perfekt i den ljusa barninredningen.

INREDNINGSVIS KÖPTIPS

barnrum rosa

Den ursöta barnspisen har familjen tillverkat själva, det finns inga gränser för att inreda ett barnrum :)

barnrum flicka

I vintage barninredning är allt möjligt och alla möbler passar :)

prydnaskuddar barn

barnrum lampor

griffeltavla barnrum

Lägg märke till detaljerna gamla resväskor från loppis, gamla småprylar och griffeltavla är ett måste i en vintage barninredning :)

hylla barnrum

Barninredning i vintage stil

LÄS MER: 6 billiga sänggavlar för ett lyxigt sovrum

Det som även är bra med barninredning i vintage stil är att barnen tidigt lär sig miljötänkande. Vi har länge levt i en masskonsumtion-slit&släng-värld så vintage-trenden kunde inte komma mer lägligt. Att inreda barnrum med gamla antika möbler som andra barn lekt med för länge sedan ger ju också rummet en historia. Gamla antika trämöbler har ju dessutom en genuin varm känsla i barninredningen som plast aldrig kan närma sig. Varför tex. inte fynda ett gammalt skåp på loppis och ägna en hösthelg åt att måla det vitt ? sedan kan det användas som kläd/leksaksskåp åt barnet och tro mig det blir uppskattat när föräldern gjort jobbet själv :)

Det är ju dessutom väldigt kul att fynda och måla om ja vi vuxna blir som barn själva när det kommer till renovering speciellt i barnrummet.

5 söta tips för en lekfull barninredning

1. Blanda vintagefynd & nytt: är såklart en smart ide då Ikea har alldeles för mycket moderna praktiska saker till barnrummet för att missa :)

2. Inred uppåt väggarna: Förvaringen är nog det allra viktigaste i barninredningen då det annars kan se ut som 3e världskriget. Använd takhöjden och inred uppåt Ikea har tex. köksskåp som man kan sätta ända upp till taket, utan att det ser fult ut. Blanda med några sköna gamla vintagefynd som stolar och träbord för en balanserad look.

3. Våga vara vild: med färger och tapet allt behöver inte se ut som taget ur ett perfekt dekormagasin. ta reda på barnets favoritfärger och måla loppisfynden i olika färger. Ett vitt bord med små barnstolar målade i olika kulörer runt, är både roligt och kreativt. Tapetsera en vägg i en galen tapet som barnet blir glad av kanske på drakar och modiga hjältar, eller varför inte en snygg fototapet som barnet är med på.

4. Öppen bokhylla: är både kul och praktiskt då barnet lätt kan förvara sina favo sagoböcker och nå dem snabbt inför mysstunden på kvällen.  Låt helt enkelt sagoböckerna bilda en egen tapet som lätt går att byta ut :)

5. Griffelvägg: är nog något som barnet uppskattar mest av allt inom inredning barnrum. Låt en hel vägg eller baksida av en dörr förvandlas till en skoltavla. Här kan barnet få gå loss fritt med kritor samt även göra en och annan läxa.

[hr]

Vare sig er barninredning är vintage som ovan eller inte så glöm inte det viktigaste på vägen… HA KUL :)

LOVE M

INREDNINGSVIS SHOP

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

3 kommentarer

Jennie och Lova onsdag, november 19, 2014 - 16:33

Åh, tack för din fina kommentar!

Vilken fin blogg du har, jag älskar inredning så här kan jag lätt spendera några timmar :-)

Svara
Lauren torsdag, november 20, 2014 - 03:55

I love how light and airy everything is!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com/

Svara
Alexandra fredag, november 21, 2014 - 00:11

Guuu vad mysigt!!

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 kommentarer 595 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis