fbpx

Vikten av rätt arbetsklädsel och skyddsutrustning

Den som är van vid att renovera eller som har ett arbete som kräver särskild utrustning och klädsel, vet säkert redan hur viktigt det är med rätt utrustning. Det handlar inte bara om att man ska ha rätt material och rätt verktyg till arbetet man utför. Det handlar även om att man ska skydda sig själv från eventuella missöden och olyckor som lätt kan ske på en arbetsplats – och i hemmet. 

För att undvika detta är det viktigt att man ser över sina arbetskläder och övrig utrustning: allt ifrån att man har ordentliga skor som skyddar fötterna till att man skyddar öronen från höga ljud och smällar. Och i och med att vintern snart är på väg kan det vara bra att se till att arbetskläderna är lämpade för snö och kyla

Den som är van vid att renovera eller som har ett arbete som kräver särskild utrustning och klädsel, vet säkert redan hur viktigt det är med rätt utrustning. Det handlar inte bara om att man ska ha rätt material och rätt verktyg till arbetet man utför. Det handlar även om att man ska skydda sig själv från eventuella missöden och olyckor som lätt kan ske på en arbetsplats – och i hemmet. 

För att undvika detta är det viktigt att man ser över sina arbetskläder och övrig utrustning: allt ifrån att man har ordentliga skor som skyddar fötterna till att man skyddar öronen från höga ljud och smällar. Och i och med att vintern snart är på väg kan det vara bra att se till att arbetskläderna är lämpade för snö och kyla.

Utrustning efter arbete

Skyddsklädsel är mer än bara bra skor och bekväma byxor. Det är kläder och utrustning som förser exempelvis knän, fötter och huvud med ett extra skydd. Men arbetsskydd involverar så mycket mer än bara kläder. Det involverar allt ifrån handskar, hörselkåpor, munskydd, masker till glasögon och andra sorters skydd som underlättar i arbetet, vare sig man arbetar som byggare eller på platser som har en hög ljudnivå. De flesta företag har tydliga regler för skyddsutrustningen som krävs i arbetet och om man ska arbeta själv i hemmet eller skogen är det viktigt att man tar reda på vad som gäller. Även om man inte behöver uppfylla samma krav som på en arbetsplats, är det en bra idé att följa rekommendationerna.

engelbert Strauss: Ett marknadsledande familjeföretag 

engelbert Strauss är ett familjeägt företag som har expanderat över hela världen. Företag, som nu leds av familjens fjärde generation, har blivit marknadsledande inom arbetskläder till byggbranschen såväl som vård- och restaurangbranschen. Alla deras fabriker, som finns fördelade i Europa och Asien, ägs av dem och de tillverkar endast deras produkter. Genom åren har de utvecklat ett omfattande hållbarhetsarbete som börjar vid ritbordet och materialvalet och som pågår hela vägen hem till kunden. Alla produkter kvalitetstestas under hela tillverkningen, från vävning till färgning, för att garantera en hög och jämn kvalitet. Sedan 2016 är de även medlemmar i Fair Wear Foundation, som arbetar för att alla som arbetar inom textilindustrin ska få bättre arbetsvillkor. 

Utrustning efter säsong

Lika viktigt som det är att välja rätt kläder och verktyg efter vad som ska göras, måste man tänka på vilken säsong det är. engelbert Strauss arbetar med flera olika material och tekniker och i sina vinterfodrade kläder använder de lagertekniker som både isolerar och andas – vilket innebär att man håller värmen utan att bli för varm samtidigt som man kan röra sig fritt. I sin vinterkollektion har de tagit fram arbetskläder för både män och kvinnor, vilka självklart också kan användas på fritiden. I ett brett utbud hittar man både skor och kläder som är anpassade efter vilken värmenivå man vill ha samt viken typ av arbete man utför. 

 

 

 

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Följ inredningsvis

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

COSORI AIRFRYER

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis