Vegetarisk lasagne med rödbetor

Lasagne är en av mina absoluta favoriträtter! Jag äter inte kött så det blir att laga vegetarisk lasagne för min del.  Nyligen uppfann jag ett vegetariskt lasagne recept, med gröna linser och rivna rödbetor istället för köttfärs. Resultatet var över all förväntan och jag misstänker att jag kommer laga den här rätten igen någon gång snart – den som väntar på något gott…

Vegetarisk lasagne recept

vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne: 4 – 5 portioner

Ingredienser

  • 2,5 dl gröna linser
  • vatten
  • buljong
  • 2 morötter
  • 1 stor rödbeta
  • 3 klyftor vitlök
  • ½ rödlök
  • ½ rödchili
  • 5 dl passerade tomater
  • 3 msk grönsaksfond
  • olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 6 glutenfria lasagne plattor
  • 150g mozzarella
  • 150g fetaost
  • färsk basilika
  • salt
  • peppar

Vegetarisk lasagne med rödbetor och linser: Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 C.
  2. Koka linserna med vatten och buljong tills de är mjuka (25 – 30 min)
  3. Riva morötter och rödbeta, hacka löken, vitlöken och chilin
  4. Steka morötter, rödbeta, lök, vitlök, chili i mycket olivolja
  5. Häl i passerade tomater, grönsaksfond, rosmarin och oregano
  6. Häl i linserna. Blanda ordentligt. Salta och peppra efter smak.
  7. Ta en mellanstor ugnsform. Varva lasagneplattorna med sås. Strö över mozzarella och feta med varje lager.
  8. Strö osten samt färsk basilika på den översta lagren.
  9. Grädda i ugnen i ca.40 minuter.
  10. Servera med ett glas rödvin och njut!

Vill man testa lasagnen på ett nästan-vegetariskt sätt kan man byta ut grönsaksfonden för oxfond och lägga till lite stekt och strimlad kyckling.

Dessutom är ju rödbetor supernyttiga, då de innehåller hög halt av järn. Så mister ni mycket blod vid mens, då ska ni äta denna lasagne en gång i veckan, så kommer ni få bättre järnvärde.

Lycka till i köket!

 

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

13 kommentarer

Cristina fredag, februari 7, 2014 - 17:13

Exquisito!
Precioso post, buen fin de semana!
Besos.

http://sombriabelleza.blogspot.com/

Svara
Maria Ljungström måndag, februari 10, 2014 - 10:18

Muchas Gracias :)

Svara
mickandialog lördag, februari 8, 2014 - 12:01

Det där såg och lät läckert.
kraamis
http://mickandialog.wordpress.com
I VÅRT JANTELAND

Svara
Maria Ljungström måndag, februari 10, 2014 - 10:18

Tack ja du bara MÅSTE prova den nån gång :)

Svara
ullie lördag, februari 8, 2014 - 15:43

mmm hur gott såg inte detta ut då o nyttigt ja
Ha en fin helg

Svara
Maria Ljungström måndag, februari 10, 2014 - 10:19

Tackar Ullie och hoppas du lagar den :) XO

Svara
Lauren lördag, februari 8, 2014 - 17:13

That looks delicious!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com/

Svara
Maria Ljungström måndag, februari 10, 2014 - 10:19

YES it is its delish mmm :) XO

Svara
Amy @ Fearless Homemaker söndag, februari 9, 2014 - 21:36

I love lasagna and this one looks SO good. Delicious!!

Svara
Maria Ljungström måndag, februari 10, 2014 - 10:21

Yes I LOVE lasagna to and this really rocks :) XO

Svara
m söndag, februari 9, 2014 - 22:37

YUM!

Svara
Sarah@WholeandHeavenlyOven måndag, februari 10, 2014 - 01:01

Delicious-looking lasagna! Love all the veggies in it!

Svara
Katie (The Muffin Myth) måndag, februari 10, 2014 - 07:37

Wow, I never would have thought about putting lentils and beetroot in lasagna! I make veggie lasagna all the time with spinach and ricotta, but I’ll definitely have to try this version out.

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

13 kommentarer 762 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis