Visste ni att stearinljus är långt ifrån hälsosamma?? På senaste tiden har det varit mycket tal om hur många giftiga cancerframkallande partiklar som ett stearinljus utsöndrar varje gång det tänds.

Skrämmande med tanke på hur många ljus man bränner av på storhelger som jul och på vintern. De största bovarna i dramat är tyvärr mina favoriter värmeljusen, de utsöndrar mycket mer gifter än alla andra ljus… MEN det finns bra ersättningar som tex. sojaljus kolla in detta !

Sojaljus

sojaljus

 

inredningstips

UNDERBARA sojaljus doftljus från Danska Soyalys.dk …min absoluta favorit är Lavender Cucumber. En doft ni bara MÅSTE känna på en gång i livet :)

inredningsblogg

Sojaljus

Även favoriterna värmeljusen finns att få som sojaljus i Soyalys.dk s  garanterat giftfria variant. Själv tycker jag även att de brinner längre än vanliga ljus och bara det är stor pluspoäng :)

[hr]

Såklart har jag hittat en lösning då det finns ett 100 % giftfritt alternativ till stearinljus. Nämligen ljus tillverkade helt utav soya. JA ni hörde rätt ljusen är gjorda av soyabönor. Soyabönan är en av mina favoritgrödor, då den går att använda till nästan allt och dessutom är supernyttig.

Denna veckans webshop är utan tvekan Soyalys.dk som säljer härliga giftfria soyaljus i olika varianter. Soyaljus är dessutom biologiskt nedbrytbara och har en ljusveke gjord av ren bomull. Vanliga stearinljusvekar utsöndrar bla. supergiftet bly…FY riktigt otäckt.

Mina favoriter från denna veckas butik Soyalys är helt klart doftljusen. Jag har själv flera stycken hemma och min absoluta favorit är Cucumber lavender som har en doft av himlen…. mmmm:) Doftljusen har såklart inga syntetiska dofter utan består av 100 % naturliga essentiella oljor. Det känns så mycket bättre att tända de här ljusen med gott samvete och veta att både hälsa och miljö bevaras.

Ni verkligen MÅSTE upptäcka de här härliga ekologiska sojaljusen från Soyalys och ni hittar allt HÄR

Ha en härlig dag sötnosar :)

LOVE M

soyalys

Författare

Inom inredning älskar jag blandningen av gammalt och nytt, historia gifter sig med nutid, vulgoromantik möter modern stilrenhet. Utöver detta har jag en stor passion för frasiga sidentyger, mörk choklad och långa bad med en doft av lavendel.

21 Comments

 1. Thanks for an informative post. I had no idea! Better get my hands on some soya candles!

 2. I was actually thinking that we breathe in some weird stuff from candles, and sometimes I buy cheap ones, just because I know I burn lots.. not the healthiest option I guess..

 3. Det har jag missat att det finns cancerframkallande ämnen i stearinljus, herregud, jag som tillverkar just stearinljus för att det ska vara ett bra val för miljön. Var hittar jag denna informationen? Vill veta mer! Jag tillverkar ljus i 100 procent stearin, inget paraffin alltså. Är inte så förtjust i ljus som är i burk så sojavaxljus och liknande är ingen favorit hos mig, tyvärr.
  Kram
  anna

 4. Var tvungen att googla på detta men det är nog paraffinljus du menar, det vet jag ju att de inte är bra för hälsan men stearinljus är något annat. Kolla så det är gjort av ENDAST STEARIN så är det ett bra val.
  Ha en skön dag!

 5. Svar: åh det var tråkigt att läsa. Nu känner jag mig lite kluven. Vill inte bidra med något som inte är bra för miljön men jag älskar mina stearinljus, de brinner så vackert och så gillar jag faktiskt den där doften när man släcker dem….

 6. Hi Maria! So curious to try them now, must be very good and smell nice! Have a great week my dear, hugs and kisses! xo

 7. Tack för tipset! Hade inte koll på att det kan vara gifter i ljusen… ÄLSKAR att tända ljus så bra giftfria alternativ vore toppen!

 8. Hur är doften på dom. Köper enbart yankee candle nu men har ej testat denna sorten.

 9. Jag köper sojaljus som är eco på ljusbutiken http://www.baraljus.se. Dom har stort sortiment och jättefräscha doftljus. Kan rekommendera snygga doftljusen Nimbus.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.