Veckans vackraste Instagramhem – @mybigwhiteoldhouse

(Innehåller Ellos Jotex Soffadirekt annonslänkar)

Veckan som gått har vart i Corona virusets headlight. Det första fallet har upptäckts här i Göteborg vilket känns lagom kul. Jag har beställt en resa till Barcelona vilket jag gjorde innan jag visste virus helvetet var i Europa. Men jag tänker resa även om det inte känns lika kul pga smittrisk på flygplatsen. Hela den här grejen känns ju som en sån virus pandemi skräckfilm fast IRL. Hoppas verkligen ett lyckligt slut på denna verkliga film och att viruset självdör efter ett tag. När det händer sådana här ruggiga grejer ställs livet på sin spets och man börjar leva mer medvetet och tacksamt. Vi får helt enkelt leva här och nu så mycket det går, då framtiden är oviss på många plan.

LÄS MER: Så inreder ni med sammetsgardiner som Instagram hemmen

NU! Till nåt kul vilket vi behöver mycket av. Veckans vackraste Instagramhem är tillbaka och denna gång hälsar vi på hemma hos en kattälskande tjej som driver kontot @mybigwhiteoldhouse Ett hem i modern lantlig stil som nog många gillar.

Jag säger välkommen hem till @mybigwhiteoldhouse och ni kan läsa min Instagram intervju med henne här.

INSTAGRAM INTERVJU @MYBIGWHITEOLDHOUSE

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Helena Hedkvist och bor i Piteå tillsammans med min man Niklas och våra två tonåringar Nelly och Olle. I familjen finns även en hund och två katter. Vi bor 2 km från centrala stan i ett stort, vitmålat hus byggt 1890. Vi har bott i huset sedan juni 2009. Jag är utbildad socionom och certifierad inredare. Mitt inredningskonto på Instagram heter @mybigwhiteoldhouse

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack! Jag blir verkligen jätteglad av att höra det. Min inredning består inte bara av en enda stil utan är en mix av olika stilar som ändå funkar fint ihop tack vare att både möbler, prylar och färger harmonierar med varandra. Jag strävar hela tiden efter trivsel och harmoni i min inredning. Det ska kännas ombonat, hemtrevligt och mysigt. Jag tar också ganska stor hänsyn till själva huset och vad som passar i det.
Jag skulle nog bäst beskriva min stil som skandinavisk/nordisk i kombo med klassiskt/ lantlig stil. I mitt hem hittar man en ljus och mjuk jordig färgskala samt en mix av både nya och gamla möbler och prylar. Jag älskar lantliga detaljer men aktar mig för att det ska bli alltför gulligt.

Min/ vår inredning här hemma har fått växa fram allt eftersom och tagit nya skepnader under åren. Färdig blir jag nog aldrig utan inredning för mig är ett ständigt pågående projekt. För mig är det nästan omöjligt att leva i ett hem som jag inte får sätta min egen prägel på. När vi köpte vår sommarstuga för några år sedan hade vi en tanke om att bara låta den vara och att vistas i den precis som den var, dvs med furuväggar, furutak, bruna persienner och möbler i rustik furu. Det gick några dagar men sedan insåg jag snabbt att det inte kommer att funka. Snabbt därefter blev även stugan lika personligt inredd som vårt hem.
Jag älskar att flytta runt på saker och nöjer mig inte förrän det känns helt rätt. Ibland får man till det på en gång men andra gånger kan det ta ett bra tag innan saker och ting faller på sin rätta plats. Jag ägnar orimligt mycket tid och tankeverksamhet till att fundera över inredningen här hemma! Största skillnaden idag jämfört med för bara några år sedan är att min inredning blivit något mer ”maxad” nu jämfört med tidigare när det skulle vara väldigt avskalat och minimalistisk. Har dessutom en känsla av att jag bara är i början på denna ”maxning”.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Nu för tiden är det främst från inredningstidningar och från Instagram, men jag har alltid varit inredningsintresserad och innan 25-års åldern kollade jag nästan aldrig i inredningstidningar och än mindre fanns Instagram eller inredning på TV, så då vet jag inte riktigt var jag hittade min inspiration men den har alltid funnits där.

Vilka är dina favoritfärger att inreda med?

Mina favoritfärger att inreda med just nu är beige, brun, grå, grågrön, gråblå, vit och svart, allt i kombo med möbler i trä och rotting, detaljer i glas, keramik, betong och mässing samt textilier i linne och bomull. Hos oss har vi främst enfärgade väggar målade i mjuka, harmoniska färger. Vi har många gröna krukväxter i alla rum, mysiga mattor och gärna en vacker bukett blommor i en vas på bordet.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Jag har nog ingen särskild inredningspryl som jag är mest stolt över utan det är nog helheten av möbler och prylar jag gillar! Jag älskar verkligen alla mina möbler och prylar, nya som gamla.

KÖP INSTAGRAM HEM STILEN

Insta inredning ovan finns: 1. Sänggavel HÄR 2. Lampa HÄR 3. Spis HÄR 4. Stol HÄR 5. Bord HÄR

Vad är ditt sämsta köp inom inredning? Något du ångrat ?

Vi har avverkat många halvdana soffbord i jakten på det perfekta bordet som jag ännu inte har hittat, men utöver dessa bord tänker jag främst på ett skåp i ärtgrön blank mdf som jag köpte till vårt vardagsrum för några år sedan. Det blev så oerhört fel i både färg och material.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Det är här man som inredningsintresserad och utbildad certifierad inredare borde svara Svenskt tenn, Norrgavel och Svenssons i Lammhult men faktum är att jag främst återkommer till Ellos home, Granit, IKEA och Blocket. Haha det blev 4…

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Det är förstås lätt att säga att du ska utgå från din känsla, men om du inte har en intuitiv känsla för inredning är detta lättare sagt än gjort. Börja i så fall med att ta reda på vad just du gillar och försök sedan att hålla dig till det. Inred för dig själv och inte för andra. Titta inte för blint på trender utan känn efter vad just du gillar. Skynda långsamt! Lägg mycket tid på att titta på bilder i tidningar, på Instagram och på Pinterest. Vilka färger inspireras du av? Vilken typ av möbler gillar du? Går det att urskilja en stil i det du gillar eller gillar du att blanda? Att blanda olika stilar är helt okej men försök att hålla dig till en sammanhållen färgskala. Glöm inte att belysningen också är väldigt viktigt för att skapa en trivsam känsla i rummet! En bra utgångspunkt är 5-7 ljuskällor per rum! Det är omöjligt att få det mysigt i ett rum med bara en lampa i taket.

Ta gärna hjälp av ett proffs om du kört fast. De kan hjälpa dig att komma igång och skapa en bra grund för din fortsatta inredning. Mitt bästa tips för en mysig och harmonisk inredning är annars att satsa på många gröna och fräscha krukväxter, en massa kuddar och plädar och en bra ljussättning.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Jag följer väldigt många olika konton på Instagram. Jag älskar att inspireras av olika stilar och följer även sådana konton som har en helt annan stil än mig.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Inredning för mig är inte statisk utan hela tiden föränderligt. Det jag knappt lägger märke till ena dagen kan jag plötsligt sukta efter några veckor senare. Mycket av det jag gillade för 10 år sedan gillar jag fortfarande. Det brukar mest vara färgerna som byts ut medan möblerna och prylarna är ungefär desamma. Om jag någon gång skulle flytta till ett Funkishus skulle jag få göra mig av med halva mitt bohag medan resterande del skulle funka även där. Även om jag haft olika inredningsstilar genom åren har jag alltid återkommit till den lantliga stilen som känns väldigt genuin, mysig och hemtrevlig.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Jag skulle utan tvekan designa det för mig perfekta soffbordet. Det finns inget som är så svårt att hitta som ett soffbord i rätt mått, färg, träslag/material, design och pris. Min bild av det perfekta soffbordet har förstås varierat genom åren men grundproblemet kvarstår lika fullt. Det går inte att hitta rätt bord!

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram. Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror snarare att alla vill vara unika och jag tror också att väldigt många dessutom tror att de är unika med just sin inredning. Jag tänker att vi hela tiden inspireras (både medvetet och omedvetet) av det vi ser i tidningar, på TV, i Instagramflödet och hemma hos kompisarna. Det är omöjligt att komma ifrån att vi tar efter varandra men det är också tjusningen med det, alltså att inspireras av andra och sedan försöka omtolka det till sin egen grej. Det kan nog lätt uppfattas som plagiat men jag tror sällan att det var meningen från början utan de flesta vill nog göra sin egen grej.

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Ingen kan väl ha missat att återvinning och hållbarhet är det absolut hetaste just nu och jag gillar verkligen inredningstrenden med möbler och textilier av återvunnet material. Övriga inredningstrender jag gillar nu är alla underbara naturnära material, de dova jord-och naturfärgerna, alla fantastiska blommönstrade tapeter samt framförallt att det är så hett med både mixat och maxat! Minimalismen är definitivt ute och det mesta i inredningsväg är tillåtet!

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @skaparmitthem

Älskar svaret med inredningsbutiker hon återkommer till haha. Jag tror många ska försöka va så jäkla pretto i inredningssfären sen handlar de i smyg på Hm Home och Ellos iaf. Jag står för att jag tycker de billigare butikerna har SÅ mycket finare grejer än de dyra har. Det är även därför jag gör reklam för de butikerna här på bloggen hela tiden.

Hoppas ni gillat denna veckans Instagramhem och stay tuned då snart nya härliga hem kommer. Nu drar jag snart till Barcelona nästa veckan vilket ska bli SÅ skönt då jag avskyr vintern här sååååå.

Hasta la vista babes!

LOVE M

sommar REA SHOP

Jotex
3 849,305 499
Jotex
3 779,305 399
Jotex
1 259,304699
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Soffadirekt
749510175
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Soffadirekt
10 495 SEK
Soffadirekt
79959495
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Jotex
5 739,30 -30%8 199

Få de senaste trenderna och nyheterna först! Prenumerera på vårt nyhetsbrev – helt gratis!

7 kommentarer

Helena Hedkvist söndag, mars 1, 2020 - 08:27

Tusen tack Maria för att jag fick vara med på din fina blogg! ????????❤️

Svara
Maria Ljungström söndag, mars 1, 2020 - 18:42

men det är jag som ska TACKA finaste :) ha en kanon vecka M

Svara
Marie Kollberg söndag, mars 1, 2020 - 08:46

Sååå fint hos Helena!!

Svara
Maria Ljungström söndag, mars 1, 2020 - 18:43

Men visst har hon det fint :) LOVE M

Svara
Lauren söndag, mars 1, 2020 - 19:16

Love all the velvet pieces! Beautiful finds!

Lauren,
http://www.atouchofsoutherngrace.com/2020/03/february-reading-list.html

Svara
Maria Ljungström söndag, mars 1, 2020 - 21:39

thanks so much dear :)

Svara
Moa söndag, mars 1, 2020 - 21:40

FAN vad grym du är som kommit på detta med Veckans Instagramhem :) Du är bara bäst Tack! Kram Moa

Svara

Skriv en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 kommentarer 166 visningar

Om Inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

Dekor & Design

Senaste inläggen

@2022 – All Right Reserved. Inredningsvis