Veckans vackraste instagramhem - @mercilja

Veckans vackraste Instagramhem – @mercilja

Ursäkta jag vart off med bloggandet denna veckan men jag är på semester i härliga Barcelona. Vädret är milt och soligt hela tiden här, inte direkt man längtar tillbaka till kyla och sjukdomar direkt haha. Kommer vara här till slutet av nästa vecka så om nån av er har nåt unik Barca tips feel free att tipsa :)

LÄS MEr: SOMMAR REA – SISTA CHANSEN ATT FYNDA

NU! dags för ännu ett härligt “veckans vackraste Instagramhem igen” Denna gång är det unikt på det viset att det är två tjejer som driver kontot @mercilja ihop. Jag säger varmt välkommen till @mercilja och här kan ni läsa min Instagram intervju med de som driver kontot.

Veckans IG hem @mercilja

INSTAGRAM INTERVJU MED @MERCILJA

Hej! Berätta lite kortfattat om vilka ni är?

Hej! Vi är två vänner Marija och Cecilia som bor lite utanför Malmö. Marija bor i Bunkeflostrand med sin man och dotter i ett nybyggd hus och Cecilia bor i Skegrie med sin man och två småbarn i ett äldre stort hus. Vi träffades på jobbet för några år sedan och klickade direkt då vi delade många intressen bla inredning och då kom vi på idén att öppna ett gemensamt inredningskonto. Vi kom på namnet ”mercilja” som är blandning av våra namn ???? Vi arbetar med rehabilitering. Marija är legitimerad fysioterapeut och Cecilia är legitimerad arbetsterapeut. 

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Marija: Tusen tack! Jag hade alltid intresse för inredning och när vi flyttade till huset så ville jag skapa ett hem som skulle vara trevlig och mysig. I vår föra lägenhet hade vi mörkt golv och mörka möbler och jag tyckte att det var mycket deprimerande då vi bor i Sverige och man har inte så mycket sol, i alla fall under vinterperioden.

Därför bestämde jag mig att bara ha ljusa färger i huset och mycket vitt samt att ta in mörkare färger med inredningsdetaljer som tex kuddar. Jag trivs så mycket i det ljusa och kommer aldrig gå över till mörka möbler och mörka färger. ????

Cecilia: Tack! Inredning har alltid varit ett intresse som på senare tid blivit en stor passion. När vi flyttade in i huset valde jag en mer lantlig stil eftersom jag tycke det passade husets karaktär och det blev väldigt trivsamt. Vi har sen renvoverat en del i mer modern stil och då jag har valt att blanda stilar lite mer. Nu är jag mer förtjust i ljusa inslag och vill gärna bli av med all tråkig furu. Det är dock svårt att bara ändra hela ens stil då det är väldigt kostsamt och tidskrävande.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Marija: Från instagram ????

C: från Instagram, influencers och hos vänner.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Marija: Vitt, ljusgrått och nya favorit färgen som jag blivit lite beroende av är beige. Vill ändra allt till beige nu ????

Cecilia: Just nu beige, vitt, greige och sen gillar jag även mörkblått. 

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Marija: Älskar min nya lampa från Markslöjd.

Cecilia: Tror jag är mest stolt över min krokhängare i hallen som jag skapat själv. Får alltid mycket frågor om den. Nyligen köpt stoff ljusstake i mässing som jag velat ha länge.

KÖP INSTAGRAM STILEN

Insta inredning ovan finns: 1. Spegel HÄR 2. Kruka HÄR 3. Pläd HÄR 4. Lampa HÄR 5. Beige puff HÄR 6. Soffbord HÄR 7. Sängbänk HÄR 8. Howardsoffa HÄR


Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

Marija: Jag brukar inte ångra mig så mycket när jag köpt något. Jag väntar hellre längre tills jag hittar något jag älskar än att bara köpa något för att jag inte hittat det jag egentligen skulle ha. Så jag är ganska nöjd med mina köp inom inredning ????

Cecilia: Det jag ångrar mest i vår köksrenovering är köksfläkten. Önskar att vi valde en takintegrerad fläkt ovanför köksön så vi slapp slå i huvudet i kanterna när vi lagar mat.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Marija: Jag kan tycka att något inte är snyggt men sedan när jag ser det hos någon annan så kan jag ändra mig snabbt.  Skulle aldrig ha rött eller grönt kök tex. Det är bara stor NO oavsett hur populärt det skulle vara. 

Cecilia: Inget i shabby chic hade fått komma innanför min dörr just nu ???? Jag tycker dekotrations ansiktena är riktigt creepy och faller mig inte alls i smaken.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Marija: HM home, Svenssons i Lamhult, Illums och Bolighus

Cecilia: Iems, HM home och illum bolighus. Sen har vi en hel del småbutiker här med fin inredning så som rummeriet, Vackra ting och Dahlia och vänner.

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Marija: Hitta en bas som du trivs i, sedan använd massor med inredningsdetaljer som du kan ändra på om du skulle tröttna. Enligt mig är det inredningsdetaljerna som gör hemmet. 

Cecilia: Kolla inspiration på Instagram, använd hashtags för att hitta specefik inspo. Ta inte för snabba beslut med stora möbler, välj gärna jordnära färger samt värdera comfort. Det är lättare sen att successivt bygga upp med alla detaljer och där hittar man mer sin personliga stil. Var inte rädd för att mixa stilar, kan bli hur bra som helst. Viktigast att man trivs och finner harmoni i ditt hem.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Marija: Det finns jätte många inredningskonto jag älskar. Första inredningskonto som jag började följa och blev inspirerad av är @angelicas.hem Av nyare konto älskar jag @hanna.bergmark och @skaparmitt_hem 

Cecilia: Det finns så många men jag återkommer gärna till @angelicas.hem, @tatjanainspo samt @sabina.ryden

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Marija: Det kan hända, men jag kommer aldrig ha mörk inredning och mörka färger. Det är jag säker på.

Cecilia: Ja, säkert. Det kommer och går olika vågor av trender, nu har det varit mycket kärlek till marmor vilket kanske inte är lika roligt om något år. Innan var jag kär i lantliga möbler i massiv trä vilket även var väldigt populärt men nu är jag inte alls kär i den typ av inredning.

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Marija: Klassiskt tidlös stil är också fint.

Cecilia: Jag kan fortfarande gilla den lantliga romantiska inredningen (i stugor hehe) men bara det inte blandas för vilt med olika furu.

REA FAVORITER – JOtex 30 % rabatt

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Marija: En kruka eller en vas. Det funderar jag starkt på att designa så kanske det kommer snart ????

Cecilia: Jag hade kunnat tänka mig designa en möbel, ett matbord eller en soffa. 

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Marija: Åsa Ingrosso 

Cecilia: Får hålla med Marija på den. 

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Marija: jag tror att det är så våra hjärnor fungerar. När vi ser något hos någon annan så vill vi också ha det om vi gillar det. Då är vi säkra att vi kommer gilla det eftersom vi sett hos någon annan och vi tycker om det. Man vill inte köpa något annat och sedan bli besviken haha Jag tror att det är därför i alla fall.

Cecilia: Jag tror att många med ett inredningsintresse hittar sin inspiration på instagram och följer liknande konto. Om någon man inspireras av tycker att en viss inredning är snyggt så vill man lättare ha samma själv. Sen tycker jag att man ska se det som en komplimang när någon kopierar ens inredning.

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Marija: Att det är inne med beiga färger och torkade blommor ????

Cecilia: Jag gillar hur det blivit trendig att blanda grå och beige och det är riktigt snyggt! Sen gillar jag alla inspirerande platsbyggda garderober och hur med hjälp av stuckaturer kan få ett rum till en helt ny nivå.  

Hemmet präglas av naturliga material som torkade växter och flera naturinspirerade detaljer.

SÅ himla kul att ha Instagram hem gånger 2 denna veckan. Kul att höra att två vänner ibland kan ha helt olika åsikter om samma intresse. Jag håller i övrigt helt med Cecilia om att de där dekor ansikten som är inne nu är sjukt obehagliga, nästan skräckfilmsvarning haha :) Men det är ju det som är så himla kul med inredning allmänt, att det en tycker är SÅ snyggt tycker en annan person är helt fel. Alla har olika smak och det är därför både Instagram och bloggar som min finns, för att alla ska hitta nåt de gillar.

LÄS MER: Veckans vackraste Instagramhem – @skaparmitthem

Jag har själv varit på beach promenad här i Barcelona på kvällen. Jag får för mig att man får snygg röv när man pölsar i sanden på beachen. Kunde vart liiite varmarehär men jag ska inte klaga för inget är värre än vinter i mörka Sverige :)

Adios from Barcelona!

LOVE M

SOMMAR REA SHOP

Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Richmond teddy  shop1
Jotex
3 779,305 399
Malevik  soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Olivia stol velvet sand/mässing shop1
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Carly soffbord ø 110 cm k news
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Elvira matgrupp shop4
Soffadirekt
749510175
VÄrmdÖ 140 premium sänggavel beige shop1
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Ancona divan höger beige shop1
Soffadirekt
10 495 SEK
Vaxholm 3-sits sammet greige shop1
Soffadirekt
79959495
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Richmond teddy  shop1
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Eira sänggavel  shope
Jotex
5 739,30 -30%8 199
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024