Veckans vackraste instagramhem - @interiorhomebyjs

Veckans vackraste Instagramhem – @Interiorhomebyjs

(Innehåller annonslänkar)

JEJJJJJ! Äntligen är Veckans vackraste Instagramhem tillbaka. OCH detta är även det allra första Instagramhemmet det nya året 2020. Jag har haft sjukt mycket i början av året med allt så gamla rutiner har liksom kommit av sig. Jag gillar känslan av ett nytt år för det känns som en nystart, en chans att glömma gammal skit och starta på ny kula. Livet blir verkligen vad man gör det till, så nu ser vi till att göra nåt jäkligt bra av 2020 eller hur.

LÄS MER: INREDNINGSNYHETER 2021 – INREDNING SOM TRENDAR

Detta årets första Instagramhem är kontot @Interiorhomebyjs ja inte bara årets utan även detta nya DECENNIUMS första IG hem. Ett urmysigt mindre konto och tjejen bakom det har verkligen den där rätta touchen för att få till glamkänslan i vardagen.

Jag säger varmt välkommen hem till årets första Instagramhem @Interiorhomebyjs och ni kan läsa min intervju med henne här.

@Interiorhomebyjs

INSTAGRAM INTERVJU @INTERIORHOMEBYJS

Hej! Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Jag heter Anna och är 33 år. Jag bor i Boden med min sambo, två barn och två katter. Jag jobbar som resebokare på försvarsmakten men på fritiden är jag en riktig estet. Jag älskar att jobba med färg och form, och jag är en riktig känslomänniska så jag måste få utlopp för kreativitet och skapande.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du fram till just din inredningsstil?

Tack snälla! Vi flyttade till hus 2015. Vi rev i princip ut allt och renoverade om invändigt. Det var i samband med flytten och all renovering som mitt intresse för inredning ökade. För mig är det viktigt att trivas hemma. Att jag ska känna ett lugn och en trygghet. Det har tagit tid att hitta just min egen stil, vad jag gillar och inte. I början var jag inne på svart-vitt då jag blev inspirerad av någon jättesnygg bild på pinterest. Men jag märkte rätt snabbt att det var alldeles för kallt och stelt för mig. Så nu har jag med tiden skapat en omgivning som jag trivs i- med ljusa, varma, naturnära färger med inslag av svärta. Och nu trivs jag verkligen bra!
Inredning måste få ta sin tid.

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Mestadels från instagram och pinterest. Det finns så många underbara konton att följa och bli inspirerad av. Men jag brukar även kika en del i inredningstidningar och även på hemnet hittar man massor av fina hem att drömma sig bort i.

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Vitt, beige och svart är mina favoriter just nu.

inredningsvis Köptips

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Jag älskar min daggvas från Svenskt tenn. Den är så maffig och vacker!

Vad är ditt sämsta köp inom inredning ? något du ångrat ?

När jag köper (i mitt tycke) second best. Till exempel om jag vill ha en specifik lampa, men jag snålar och köper någon annan, oftast billigare variant som är “halvbra” i mina ögon. Då slutar det oftast med att jag bara går runt och stör mig på den och till slut köper jag den jag ville ha från början ändå, så det blir ändå dyrare i slutändan. Nu har jag lärt mig och sparar hellre till det jag verkligen vill ha, istället för att impulsköpa något halvdant som jag ändå inte blir helt nöjd med.

Finns det nån inredning som aldrig skulle komma innanför din dörr ? Följdfråga vilken inredningspryl tycker du är fulast?

Jag vill ha lugna nedtonade färger och mönster kring mig, så mycket färgstark inredning går bort hos mig.

Muminmuggar. Jag tycker att det är något läskigt över hela mumindalen, haha. Det måste ha varit något jag sett när jag var liten som fastnat. Så muminmuggar går bort hos mig.

KÖP INSTAGRAMHEM STILEN

Inredning ovan hittar ni: 1 Floslampa HÄR 2. Bord HÄR 3. Kuddar HÄR 4. Spegel HÄR 5. Matta HÄR 6. Smal kudde HÄR 7. Beige kudde HÄR


Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Jotex, H&M home & Royal design

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du något tips?

Försök bena ut ungefär vilken stil som tilltalar dig mest. Klassisk, modern, lantlig, minimalistisk eller vintage och mönster och försök hålla dig inom din stil när du väljer inredning. Sortera ut vilka färger du gillar. Välj ut 3 färger som kommer vara de dominerande färgerna i hela hemmet. Du kan addera accentfärger efter tycke och säsong.

Gör en moodboard där du kan samla inspiration med möbler, färger och materialval som du tycker om. Då ser du rätt snabbt vad som funkar ihop och du får en överblick och en röd tråd över hela hemmet. Sen är det bara att sätta igång att inreda och hålla sig till planen. Men jag tycker absolut att man ska omge sig av den inredning och färg man själv tycker om, den du mår bra och blir glad av. Det mår man bäst av i slutändan.

Ett bra enkelt inredningstips att skapa förändring hemma är genom textiler. Gardiner, kuddar, en mysig filt och någon härlig matta. Enklare att byta ut än exempelvis en soffa och man kan variera färg och material efter säsong. Även några växter och flera olika lampor skapar stämning och ger ditt hem ett tjusigare och mer exklusivt intryck.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Det finns så himla många fantastiska, men några favoriter jag kommer på för tillfället är @lifestylebyl @kiaudd @st.fabien @jennie_charlotte_ @umevagen

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Säkert när jag blir äldre. Haha.


Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du verkligen gillar?

Skandinavisk minimalism, men även sekelskifte med vackra stukaturer.

Om du fick designa en egen pryl/möbel inom inredning vad skulle det vara då?

Det hade utan tvekan blivit en vacker lampa! Saint Anna skulle den få heta såklart!

Vilken kändis i Sverige tycker du har snyggast inredningsstil ?

Åsa Ingrosso är så fantastiskt duktig på inredning. Bianca Ingrossos hem blev helt magiskt efter Åsas touch!

Många på sociala medier har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? Kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Jag tror att man inspireras så mycket av varandra. Vid första anblick kanske man exempelvis inte gillar en specifik lampa men när man har sett den sjuttielva gånger i så många fantastiskt fina miljöer så börjar man till slut tycka att “Den är ju rätt snygg ändå! Jag vill ha en sån!”

Så funkar det ju även med kläder och mode exempelvis. Men det är så roligt när någon vågar sticka ut och gå helt mot strömmen. Sånt tycker jag är härligt!

Till sist vilka inredningstrender 2020 gillar du mest?

Jordnära färger och toner, naturmaterial. Att inreda mer miljövänligt och hållbart med second hand och återvunna material är den trenden jag hoppas växer mest här framöver. Hur mycket vi än älskar inredning, att förnya med nya inredningsprylar, så är det i tiden att vi börjar tänka mer på klimatet.

Visst har hon det mysigt @Interiorhomebyjs? Jag håller helt med Anna om att inredning tar tid att hitta rätt. Det får aldrig stressas fram en stil, då blir det aldrig bra hemma. Sen har jag väldigt svårt för vad jag kallar “visningshem” dvs stela trista hem utan känsla och personlighet. Jag hör till de få som inte tycker om Bianca Ingrossos hem alls. Jag tycker det är otroligt tråkigt stelt, stereotypt och helt opersonligt. Det känns precis som det är, vilket är att nån annan inrett och Bianca bara satts i hemmet som en docka som ska leva där och måste tycka allt är snyggt. Förra lägenheten hon hade var mycket mer personlig och mysig. Jag får säkert många på mig nu men ni vet att jag är rak haha :)

Inredning ska väljas av den som bor där och ingen annan enligt mig. Det blir alltid allra bäst när man själv låter hjärtat styra och lusten ta överhand. Jag försökte tex ha beige hemma men jag kunde inte ha det bara. Det var bara inte jag, så nu är jag tillbaka i mina lyxigt rosa och grå silver toner. Det är ju VI som ska bo i hemmet så jag tycker vi ska sluta bry oss så mycket vad andra tycker.

SÅÅÅ! Då var årets allra första Instagramhem avklarat och jag hoppas att ni blivit inspirerade av Annas fina konto och hem. Och jag håller helt med henne om skräckvarning på Múmindalen även om mamma tyckte jag va fasligt lik Lilla My när jag är arg haha :)

Fram för personlig inredning!

LOVE M

REA FYND Shoppen

Gross taklampa  shop2
Nordic Nest
4.030 SEK6.155 SEK
Randaccio circulare shop2
Nordic Nest
6.116 SEK7.195 SEK
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Ancona divan höger beige shop2
Soffadirekt
10 195 SEK15 995 SEK
Richmond teddy  shop1
Jotex
3 779,305 399
Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Fåtölj pixi shop 1
Homeroom
4 799 SEK5 999 SEK-20%
Malevik  soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Beau skrivbord brun
Soffadirekt
24953295
Chloé matstolar shope
Newport
5 24810 495 -50%
Bänk benedict shope
Newport
10 71613 395

 

 

 

  1. Såå fint jag tror jag ramlar av stolen, har förälskat mig i din lampa sarfatti, men jag tycker den är för dyr för min plånbok. Därför undrar jag om kopior som finns på nätet är lika fina, så man törst köpa, utan bli besviken, Tack på förhand.

    • hej Detta är inte mitt hem det är veckans valda Instagram hem :) Tyvärr vet jag inga kopior på Flos lampor tror inte det finns Men kolla Ellos nya lampor de fått in i vår Jättefina :) LOVE M

  2. SNYGGT!

  3. Vad jag älskar med dig är att du är så rak :) du är bara bäst och tack för en grym Insta intervju Kram Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024