Veckans vackraste instagramhem - @husetvidklippan

Veckans vackraste Instagramhem – @husetvidklippan

Så var det dags igen för Veckans vackraste IG hem! Idag hälsar vi på hos en skön Norrlandsböna vid namn Jenny, som numer är bosatt på Värmdö i Stockholm. Jag talar om det omtyckta Instagramkontot @husetvidklippan Här visar Jenny upp sitt splirrans nya drömhus. Fantastiska foton på modern stilren inredning florerar på Jennys konto och utsikten huset har är bara ren magi.

LÄS MER: BÄSTA SOMMAR REA 2021 – över HALVA PRISET

Ni får här bildbevis på vad jag menar för vi vet ju alla att en bild säger mer än tusen ord. Det är nog därför Instagram blivit så stort också:)

@husetvidklippan

Vardagsrum före renovering

Vardagsrum efter

Första gången jag såg denna magiska utsikt trodde jag det var fotat vid Medelhavet. Men nej det är alltså fotat hemma hos Jenny i hennes vardagsrum. Nån mer än mig som blir avis på den vyn ? :)

Sommar rea fynd

KÖPTIPS: Lik inredning den ovan hittar ni att köpa HÄR

INSTAGRAM INTERVJU MED @HUSETVIDKLIPPAN

Berätta lite kortfattat om vem du är och vart ditt hem finns?

Mitt namn är Jenny, jag kommer från Sundsvall från början men är nu mera bosatt på Värmdö i Stockholm. Jag är egen företagare och driver eget i Sundsvall inom uthyrning av evenemangsutrustning till bl.a. festivaler och privata tillställningar.
Jag och min man har 2 små barn och en lite chihuahua. Vi startade vår resa med vårt drömhus i fjol våras och har sedan i början på mars i år äntligen fått flytta in.

Du har ett fantastiskt fint hem! Hur kom du på din inredningsstil?

Tack snälla, inredningsstilen växer fortfarande. Alltid älskat inredning, redan som litet barn möblerade jag om mitt lilla rum, minns att jag anordnade tävlingar med mina yngre systrar om vem som kunde få till sitt rum på bästa sätt, jag vann alltid ;) Jag är ganska ombytlig av mig och gillar att förnya och göra om. Väl i det här huset har jag försökt att hålla mig till ett hyfsat enhetliga färgval. Jag gillar inte för mycket krimskrams, samtidigt som jag försöker få till en själ i hemmet vilket jag tycker är väldigt viktigt. Vi ska ju trivas här!

Var från hämtar du mest inspiration från till hemmet?

Oj överallt, instagram bjuder på mycket inspiration, så blir många timmar här. När jag är i väg och shoppar så hamnar jag alltid i inredningsbutiker, tom på ica så går jag och spanar på den delen där man hittar saker till hemmet istället för vad jag borde göra, handla mat. Andra kanaler är tidningar, tv program, pinterest, hos vänner, tror jag är lite smått besatt men jag älskar det! =D

Vilka är dina favorit färger att inreda med?

Rosa är absolut en favorit, men även grått, svart och vitt. Det kanske syns ;) Jag älskar mixen av det mjuka mot det lite tuffare.

Vilka inredningsprylar är du mest stolt över?

Vår soffa är jag otroligt nöjd över, även om jag var nervös efter beställningen hur det faktiskt skulle bli här hemma, och då kan jag tillägga att mannen älskade soffan redan i butik han med, trots att den är rosa ;)
Vår blomlåda från fermliving som vi har i hallen samt våra 2 flos lampor, det är kärlek i materiella ting här hemma.

Nämn tre inredningsbutiker du alltid återkommer till?

Rum21, Vasainredning och Newporthome.

KÖPTIPS: Mattor som den ovan hittar ni billigt HÄR

Till alla därute som har svårt att hitta sin egen inredningsstil, har du
något tips?

Det viktigaste med inredningen är att man ska trivas, det är a & o. Försök hitta en röd tråd och köp inte bara allt som ni tycker är snyggt. Jag försöker bygga upp en grund här hemma i material och färger som jag inte kommer ledsna på så fort. Tex har jag valt att ha svarta ben på både barstolar, köksstolar, köksbord och vardagsrumsbord. Nu tycker jag att det är jättesnyggt att vara ombytlig också men det är en grund jag haft i åtanke sedan jag började planera möbler till den öppna planlösningen på nedervåningen.

Jag piffar fortfarande för att få det ombonat i hemmet och det kommer att variera för sån är jag bara ;)
Jag tänker att med tex posters, tyger och detaljer kan man vara lite ombytlig med samtidigt som det ändrar både sinnet och designen rätt mycket i ett rum, vilket jag älskar! ett tips är att göra en stabil grund som ni gillar och håller i längden och sen piffa med detaljer.

En annan viktig del är belysningen, ha hellre en lampa för mycket än för lite och för att inte glömma alla vackra växter! Nu föddes jag tyvärr inte med gröna fingrar och ett par blommor har faktiskt redan dött men jag ger mig inte, för visst är det vackert med fina blommor och det ger hela hemmet en fräsch känsla.

Har du några favorit Instagram konton inom inredning?

Ja, dom är många men Charlottejardfors har väl ingen missat, hennes hem är ren magi! Hade gärna flytta in där!

Juditadesign, älskar hennes mix av dukningar, alla hennes detaljer och värme i hemmet, sen är jag svag för djurmönster så älskar hennes zebra matta!

Bisse_ kör ju en mix av inredning och om sig själv, vilket jag tycker är jätte roligt! Hon bjuder dessutom på riktigt bra DIY projekt och är en jäkel på att inspirera på alla plan.

Interiorbysusan har också en härlig mix i sitt flöde, fantastiskt fint! Älskar hennes hem, så otroligt mycket fina detaljer och hon kan verkligen det där med en röd tråd som jag tror många behöver hjälp med.

Kommer du att helt byta inredningsstil en dag tror du?

Ja, bra fråga. Jag har provat många stilar, älskar även det rustika och romantiska. Sen beror det lite på huset skulle jag säga, nu bor vi i ett modernt hem, där jag gärna ser att helheten ska matcha. Hade vi haft ett sekelskiftes hus så hade jag anpassat mig lite utefter hur det var. Alla stilar har ju sin charm så inget är omöjligt även om jag känner mig väldigt nöjd med det vi bygger upp nu och hoppas vi stannar här ett bra tag!

Utöver den inredningsstil du själv har finns det nån annan stil du
verkligen gillar?

Ja, lite samma svar som ovan. Alla stilar har sin charm och just det rustika med äldre träslag i tex ett matbord, mixa gammalt med nytt den stilen älskar jag med så hade jag fått välja en så hade det iså fall varit åt det lantliga hållet.

Många Svenskar har ju en tendens att kopiera varandras inredning och man ser ofta samma lampor, bord, puffar etc. på alla bloggar och Instagram Varför tror du att det är så? kan det finnas en rädsla för att sticka ut från mängden och vara unik?

Om det är en röd gubbe vid ett övergångsställe, men en människa väljer att passera övergångstället ändå, vad gör resten? Mm det är många som hänger på..
Jag tror att människan fungerar så, grupptryck helt enkelt. Tror kanske inte det handlar om att inte våga sticka ut, man gör som sina medmänniskor många gånger och ibland ovetande. Däremot älskar jag de som vågar sticka ut och göra sin grej!

Till sist vilka inredningstrender 2018 gillar du mest?

Det är piedestalerna utan tvekan, älskar dom och tänkte ge mig på att göra egna då jag inte hittat något som passar på marknaden ännu!

Jag bara ÄLSKAR Jennys liknelse med gå mot Röd gubbe och att klona varandras inredning. Just därför att jag ofta går mot röd gubbe och jag har sett massa hakar på haha Jaaa det är dumt men jag har alltid gått mot strömmen och vart mer Wild & Crazy and alla andra. Jag tror det handlar om att våga bryta sig loss om man ska våga gå sin egen väg i detta landet. Om man sen VILL kopiera andras inredning och mår bra av det, ja naturligtvis är det helt ok det också.

Alla få helt enkelt hitta sin egen inredningsväg, ibland går man vilse och ibland slutar man som Veckans Instagram hem hos Inredningsvis:)

Vill ni följa @husetvidklippan kan ni göra detta HÄR

Vad gillar ni Jennys nyinköpta drömhus?

Ha en härlig vårvecka!

LOVE M

sommar REA SHOP

Oia fåtölj shop1
Jotex
3 849,305 499
Richmond teddy shop1
Jotex
3 779,305 399
Malevik soffbord ø 90 cm
Jotex
1 259,304699
Olivia stol velvet sand/mässing shop1
Soffadirekt
895 SEK1395 SEK
Carly soffbord ø 110 cm k news
Soffadirekt
6495 SEK10575 SEK
Elvira matgrupp shop4
Soffadirekt
749510175
VÄrmdÖ 140 premium sänggavel beige shop1
Soffadirekt
3795 SEK4795 SEK
Ancona divan höger beige shop1
Soffadirekt
10 495 SEK
Vaxholm 3-sits sammet greige shop1
Soffadirekt
79959495
Hamilton divansoffa gräddvit shop2
Soffadirekt
10 995 SEK14 995 SEK
Richmond teddy shop1
Lamp24
20 998 SEK22 158,00 SEK
Eira sänggavel shope
Jotex
5 739,30 -30%8 199
 1. Ser ut som ett magiskt hem, så vackert! Kram

  • Tack söta och ha en fin vecka :) Kram M

 2. Älskar dessa inläggen :D

  • Tack vad glad jag blir :) Stay tuned för snart kommer ett nytt härligt IG hem :) PUSS

 3. Men alltså WOOOOOW vad fint!! <3

 4. Wow så snyggt! :)

 5. Jag håller med dig, alltså gud såå fint!! kan bara älska det :) fin valborg kram

  • Ja så himla fint man vill flytta in haha :) Kram

 6. Wow alltså! :)

 7. Vilket fantastiskt hem och utsikten är ju helt underbar! Roligt att läsa intervjun :D Kram <3

  • Tack:) Och jag utsikten kan man nästan döda för haha :) Kram

 8. Vilken fin inredning och läge! Härligt med en intervju :)

  • Jättetack du gillar intervjun :)

 9. Åh så mycket fint!

  • Tack fina du ;)

 10. Vilka grymma bilder och så fin inredning. Kul att läsa intervjun :-D Kramis

  • Visst är det fint :) Kram M

 11. Men GUUUD! vilket magiskt vackert hus och den utsikten to die for :) Du är så himla duktig:) Kram Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Maria Ljungström

Maria Ljungström är grundare och skribent på Inredningsvis.se Hon är expert på inredning och har jobbat som homestylist med en gedigen bakgrund inom inredning. Maria gillar att tipsa hur man kan få det fint och lyxigt hemma billigt. Hon har med Inredningsvis medverkat i flera kända media som Expressen, DN, samt skrivit åt GP Bostad.

Senaste inläggen

Annonsering

Vill ni synas på Inredningsvis? Kontakta info@inredningsvis.se för reklamsamarbeten

Inredningsvis i media

Följ Inredningsvis

Om inredningsvis

Inredningsvis är Sveriges populäraste sajt om inredning och lifestyle, med tusentals läsare varje månad. Maria Ljungström har grundat Inredningsvis och hon har ett sant öga för hur man kan få ett hem att se lyxigt och personligt ut.

Kontakt

info@inredningsvis.se

Alla rättigheter reserverade - Copyright 2024